reklama

Ciąża po 40

reklama
Biżuteria poza broszkami raczej mało mnie zajmuje.Broszka zawsze się przyda przy odpadniętym guziku;-).Ollena wszystkiego dobrego dla Patryka fajny taki 4 latek :-)mam nadzieję,że dzieciaki będą miały radochę

Cześć.

Zima zaskoczyła drogowców. U nas jest już z 15-20 cm i pada nadal. Miasto jest nieprzejezdne.
Załamana jestem bo jutro Chrzciny.

Misia a jak Ty jadasz awokado ?

Azula po co ciągniesz Amelkę do kościoła ? Dmuchają na nią moherowe berety i wdycha cudze smrody.No chyba ,ze nie masz jej z kim zostawić w tym czasie.

Jeszcze nic nie zamawiałam. Lubię bardzo duże kolczyki a tam drogie jak diabli.

Podobają mi się z tych tańszych :

Biżuteria artystyczna - Kolczyki - Sutaszowe kolczyki NAVY GREY2
Biżuteria artystyczna - Kolczyki - Ażurowe tulipany
Biżuteria artystyczna - Kolczyki - romby z tytanu

wrzuciłam linka Jarkowi na GG. Ale on sie nie domyśli ze można pod choinkę.
Poza tym on rozdrażniony ostatnio przez śnieg bo musi jeździć po klientach po mieście i za miastem a jeździ sie fatalnie. Właściwie sie nie jeździ a toczy a pod śniegiem lód.

Ollena wszystkiego najlepszego dla Patryka! Dużo usmiechów i buziaków dla niego od wirtualnych ciotek :-D
Zoyka ja bym wybrała te tulipany, ładne są :))) chociaż ja nie przepadam za dużą bizuterią, to kolczyki czemu nie :))) Lubię delikatne subtelne złoto tu i tam... :-D

Zoyka chodzę z Amelką od początku jak się urodziła najpierw na nabożeństwa majowe jedynie 3 razy dałam radę iść no urodziła się 16-tego:tak:msze niedzielne 2 razy opuszczone raz bo jechaliśmy do syna drugi raz jak M miał wypadek.Chodziłyśmy na różaniec i teraz na roraty jakoś zdrowa jest :-D.Bardziej bym się żłobka bała niż godziny w kościele:tak:Kolczyki fajne ale ja nie czuję się w tym dobrze:-(Oby się Jaro domyślił:-)

JEEEZUUU... Ale mam wqrwa! Od poczatku... Jakis tydzien temu w fabryce u Rajmunda zdarzyla sie grubsza awaria. KOles ruszyl prasa pionowa, podparta na jednym z czterech mozliwych blokow i wypier... lo sie co tylko moglo. Juz tlumacze na czym to polega. Ta prasa robi wstepne kubki do puszek napojowych - wisi taka dupna plyta wielkosci mniej wiecej stolu i wagi ze 2 tony, wchodzi pod nia blacha, plyta robi dup i wyjezdzaja dalej plytkie, szerokie kubki, ktore w dalszym urzadzeniu sa przetlaczane na waskie i wysokie jak wlasciwa puszka. Jak sie cos przy tej prasie robi, to sie pod te plyte wstawia na rogach 4 solidne, metalowe bloczki, ktore ja zabezpieczaja przed przypadkowym opadnieciem. Koles wyjal 3, zostawil 1 i ruszyl prasa - spowodowalo to wykorbienie walu, pokrzywienie elementow maszyny, a sa o urzadzenia bardzo specjalistyczne i czesci nie kupi w sklepie na rogu. Wiec stoja, chodza to pracy bo przepakowuja puszki z polskich palet na tutejsze (Brzesko przejelo czesc zlecen), sprzataja, konserwuja reszte linii. No i teraz wymyslili... Znaczy sie wierchuszka wymyslila bo ich najbardziej boli - straty juz teraz ida w miliony funtow - ze jesli do poniedzialku nie rusza, przerzuca zaloge na postojowe, czyli na 30% wynagrodzenia (o premiach kwartalnych juz mozna zapomniec) i nie bedzie przerwy na Swieta. Normalnie jest bo ludzie chca do Polski, do rodzin. Niewielu ma tu rodziny, wiekszosc leci do kraju. Wnerwilam sie jak cholera. Po pierwsze te 30% wyplaty to mozna sobie w sraczu powiesic i podziwiac, ale nie przezyc za to, po drugie, jesli beda robocze Swieta, to Rajmund pracuje w Wigilie i pierwszy dzien Swiat na nocne zmiany... Od 8 do 8 . SZLAG!!

reklama
Ollena całusy dla Patryka :-) niech rośnie zdrowo :-)
Azula co innego majiowe a co innego roraty i wyziewy i zapach naftalenu.
Aniu ja niestety nie jestem dobra w terminologii katolickiej więc Ci nie próbuję nawet wytłumaczyć fachowo tej różnicy nabożeństwo - msza, ale mogę Ci opowiedziec nieco o ikonografii, żywotach świętych.
Zoyka przypomniałaś mi, ze ma odebrać od swej pani naszyjnik. Jak robiła mi pierścień z jakiegoś złomu złotego to wydłubała jakieś kamienie - oceniła je jako ładne, dorzuciła kilak swoich i zrobiła mi naszyjnik nieco secesyjny w formie :-D a ja od miesiaca idę po niego ... mam jeszcze w głowie projekt bransolety: złoto + srebro, ale to zamówie na 2 lutego czyli na 21 rocznice naszego z Panem Menszem bujania się.
a te tulipany sa śliczne :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry