reklama

Ciąża po 40

reklama
Wegiel... Tez kupujemy, tylko tu jest inaczej niz w PL - wegiel jest na worki i albo sie jedzie na sklad i kupuje, albo przywoza. W naszej wsi jezdza co tydzien i albo wczesniej dzwonisz i zamawiasz, albo jak widzisz ze auto przejezdza, to wychodzisz i machasz/wolasz i kupujesz ile chcesz. Swoja droga dzis mi Rajmund daje kartke z numerem i mowi "zamow wegiel". Ja oczka jak piatki, czemu ja mam zamawiac. "Bo tak." Acha. Czyli jak po angielsku to cykor? Ja tez cykor, a trzeba bylo to jakos sie dogadalam. Poprosilam faceta zeby mowil powoli bo moj angielski jest kiepski i poszlo. W ten sposob kupno wegla rozklada sie na cala zime - kupuje sie po 100-200kg, a nie tonami na raz.

No niby każdy ma swoją sprawę, ale Misia nie rozpisuje cztery razy w tygodniu w jakich zabawach żłobkowych uczestniczyła z Kubusiem :-D
Misia dzięki za żywoty świętych, jakaś treść mi się majaczy z czasów nieudanych prób studiowania polonistyki:-) a te tulipany są naprawdę ładniutkie
Kłaczek w Polsce już też można kupować na worki pakowane po 50 kg i 30 kg w zależności od gatunku węgla.

Kłaczku u nas obok w sklepie też można kupić na worki ale tona na raz kosztuje z przywozem około 550 zł ,a na worki to samo wychodzi ponad 800 zł.Często jest i tak ,że ten workowany to jest czeski węgiel bardziej brunatny niż kamienny i jest mniej kaloryczny.Aniu każda pisze o swoim życiu i chyba ma do tego prawo ?

Ostatnia edycja:
Nie widzialam... Tu chyba nie ma innego niz w workach, nie widzialam przynajmniej zeby wozili, ale tez ten wegiel inny jest niz polski. Pali sie ladnie, ale mocno sie zlepia w czasie wyzarzania i robi sie taka skorupa w kominku, taka bryla zaru. Jakos polski mi sie tak nie sklejal w piecu.

Będąc w sklepie rzucił mi się w oczy deserek z truskawkami od 6 miesiąca więc zakupiłam mrożonkę tego owocu i wczoraj dałam małej zmiksowaną 1 sztukę z biszkoptem i bananem.Nie ma negatywnych efektów więc jutro znowu dam .Dziś jabłuszko

Zoyka żartujesz z tymi zaspami:szok: u nas tylko mróz śniegu mało i oby tak było bo to odśnieżanie to masakra:wściekła/y:.Może jednak się tata zmobilizuje i dojedzie ,a daleko ma? no jeśli wolno spytać ?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry