reklama

Ciąża po 40

Tak. I,ze panikuję ,ze zajmuję się rzeczami nie mającymi wpływu na swoje życie i ze czas zabierają mi głupoty.

To mój sobie juz te hasla daruje, spróbowałby cos chlapnąc o przesiadywaniu na BB lub dogo, zabiłabym:-D Takie BB daje mi np. bardzo duzo, mozliwośc rozmowy z Wami jest bezcenna, jak przypomne sobie te kilka lat w odosobnieniu przy starszych dzieciakach to mnie ciary przechodzą:no:( wtedy przeciez nawet komórek nie było)

Lece do gabinetu, baj, baj!!!

reklama
dzięń dobry
nie wiem co się wczoraj tu działo ale ani przeczytać, ani napisać a jak napisałam to wysłac ...
MASAKRA
Kuba ostatnio bardzo niespokojnie spi :-( nie wiem czy zębole nop bo cd czwórek albo trójki juz iśc zaczynaja ... nie wiem
Kubula gania kocicę - to jego ulubiona zabawa niestety nie jest to ulubiona zabawa również kocicy :eek:
Chyba powinnam iść na jakieś zakupy ale ilość ludzi w sklepach mnie przeraża :-D wiec chyba odpuszczę.
Macie sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe ?
Miłego dnia :-)

Jakas plaga z tym spaniem..
Mia od 3 dni a raczej nocy uwidziala sobie, ze spi sie w duzym lozku. Co sie przebudzi ( a ostatnio nawet 3 razy po samym zasnieciu) to nie pomaga wlozeczenie smoczka i na bok tylko ani smoczka ani nic innego tylko ryk.Wkladam do mojego lozka, pd razu sie na bok uklada i nie ma dziecka... Do 21 przekladam tak ze 3 razy a pozniej w nocy jeszcze wiecej az w koncu zostaje ze mna a mm sie wyprowadza... noz co za cfaniara!

Klaczku no to ostra zabawe macie :-) Pasowaloby anulowac wszelakie kanapy i parapety z domu ;-))

Zoyka J jest boski :-) Moj jesli chodzi o zakupy to ne ma problemu, to jest pretekst zeby wyjsc wiec nawet 3 razy moze chodzic..

Okazuje sie, ze przylatuje kuzyn mm z UK do brata mm wtedy kiedy mm ma urodziny. On juz zaplanowal, ze w sb nast bedzie imprezka u nas od 14 a pozniej on idzie na Christmas Party na godzinke bo musi... zajebiscie juz sie nie moge doczekac tych jego urodzin u nas.

Poza tym narobil krokietow na Wigilie, sasiadka zrobila pierogi (tylko szkoda ze z kiszona kapusta), uszka i reszte pierogow mam kupionych.
Jeszcze barszcz, ryba po grecku, ryba po zwyklemu i rogaliki i jestem w domu;) mm jak chce salatke i szarlotke to niech robi.

Cześć.

A my wyspani dzisiaj. Julka spala w swoim łóżeczku do 7 a potem do 8 z nami się kokosiła :)
Już się pokłóciłam z mm. Mial dzisiaj przejąć opiekę nad Julka żebym mogła pojechać na zakupy i ogarnąć dom a jak klient zadzwonił to poszedł sobie zostawiając Julkę ( a ja byłam zamknięta w łazience) do innego pokoju i zamknął drzwi. Potem mnie poganiał żebym zawiozła tableta klientowi. A mnie wkurza jak mnie ktoś pogania i to w wolny dzień... no i pojechał sam tableta oddać klientowi.

Zoyka mnie tez mm wkurzyl... Mowi, ze jego bratk jednak przyjdzie do nas w dzien Wigilii, konczy o 6 prace i w pierwszej kolejnosci przyjedzie z dziewczyna do nas i na pewno przywioza gina. Zezlilam sie, mowie ze w Wigilie sie nie pije, w tamtym roku jego ojciec byl i mnie wkurzyl bo musial alko wystawic, wiec mm tez pil a w tym roku ja nie chce tego samego. Mm oczywiscie, ze to bedzie 1-2 drinki i o co robie afere bla bla... no o nic, nie musi byc jak ja chce.

A Patryk wczoraj wyciagnal prezent mm, wiec musialam mu dac, ale dzis oddaje do sklepu i szukam nowego...bosko.
Dla Mii nie mamy nic.

Jak sie robi kapuste z grzybami? ze swiezej kapusty of kors?

Ostatnia edycja:
Ollena, jak wyeliminowac z domu meble! Poki co staram sie zawalac sofy i fotel wielkimi poduszkami - utrudniam dziecku zycie. Jak ktos sie przyturla to bede tlumaczyc czemu na meblach leza ciuchy i poduchy.
Z kiszonej. Plus namoczone, suszone grzyby. W sumie gotujesz jak bigos.

Tez jestem zla n Rajmunda, ale sie z nim nie poklocilam. Wczoraj zdazylam ogarnac nasza sypialnie, lazienke i czesciowo uporzadkowac ciuchowy burdel w szarej sypialni - za male ubranka Karola lezaly sobie na stosie po prostu, wiec je popakowalam rozmiarami do pudelek. Jestem nadal praworeczna, w nocy myslalam ze sie posram ze szczescia z okazji spraw bolowych. Cholera, juz bylo lepiej. Za to na dzis umowil sie moj wspanialy facet z kolega... Kolega kupil niedawno dom, przerabia go dosc konkretnie, a dzis chcial wstawic nowe drzwi wejsciowe, bo tamte sa o kant d... Wiec pikus ze w domu rozpizdziel a ja przy malym niewiele zrobie, koledze trzeba pomoc. Partnerka kolego ma na 24 termin porodu, dzis jak dzwonili do siebie, kolega zeznal ze cos sie przez cala noc dzialo, a teraz to tak co 10-15 minut... Czyzby Zuzia juz...?

klaczku moze Zuzia chce przes Swietami :-)

Bolu wspolczuje, w nocy wszelakie czlowieka dobijaja..
A co do kapusty to z kiszonej nie lubie, w domu robilo sie ze swiezej, tak samo pierogi. Napisalam do mamy, moze mi poda przepis.

Wyglada na to. Bede ryla jak sie okaze ze Rajmund drzwi sam wstawial bo Dlugi w tym czasie juz z Marta w szpitalu rodzil.:-D

No i trafiony! Od rana trwaja skurcze, sa w miare regularne choc jeszcze niezbyt czeste. Bedzie Zuzia pod choinka. :D

Ostatnia edycja:
witajcie

Ollena - gotuje pokrojoną kapustę, namaczam grzybki, potem dodaje pokrojone do tej pogotowanej kapuchy i gotuję, zeby było wszystko miękkie. Smażę cebulkę, dodaję, ale bez tłuszczu, bo na tym tłuszczyku (masło) robię zasmażkę.
Dodaje do smaku sól i pieprz.

Kłaczku - oj tam, tez nie masz się o co boczyc tylko o drzwi. Wróci to posprząta. Ma czas, w końcu Wigilia dopiero w poniedziałek.

reklama
Hej!
Walczymy ze szpikiem i kaszlem, zaczeło sie na wieczór cięzkie oddychanie, cała w strachu jestem, co sie z tego wykoci, oby nic:no:

Przygotowania do świąt utknęły w martwym punkcie, mój stary całe popołudnie palił w piecu w kotłowni kartonami, które zajmowały nam już cały garaż, wziął sobie browara i poszedł, przylazła do niego czarna Etola i tak razem palili..no mądre to:-D

Co z tym ciastem marchewkowym? też jestem zainteresowana:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry