reklama

Ciąża po 40

Majuska, myle ze ci ludzie po prostu odpuscili bo pies sprawia klopoty...Po trochu sie nie dziwie bo pies ktory ucieka ciagle to duzy problem, tylko czy on by ciagle uciekal? Szkoda go - przytulisko to nie jest fajne miejsce.
Zoyka, ja wiedzialam. Dlatego unikam jak ognia i soki dla Karola kupuje wylacznie 2 firm - Fortune i Tymbark i tylko 100% sok. Uwaga! KUBUS MA TEN SYROP W SKLADZIE!!
Sandy, ale ja nie wiem co tak naprawde tam sie dzieje w tej rece! W efekcie nie wiem co moge z tym zrobic, czy np. zimnem nie zaszkodze.
Andzike, przytulaski mocne! Torebki ryzu bym nie dala Karolowi bo on wezmie w zeby i rozedrze. A szkoda bo to fajna zabawka.
Anka, u nas tez mroz i slizgawica, nawet Rajmund wyjechal do pracy wczesniej. Auta maja problemy, bo plyn do chlodnic jest przewaznie do -5, opon zimowych tu jeszcze nie znaja, wiec... sie dzieje. No i kierozcy nie nawykli do trudnych warunkow. My nawet nie wychodzimy dzis z domu bo mlody ma gile do pasa i kaszle.

W nocy Karolek dal popis dwugodzinnego poplakiwania, zachowywal sie jakby cos go bolalo...
Wczoraj mial dzien jakis odkrywczy, dosc ze wieczorem zalatwil nas na cacy. Wynalazl zabawe w chowanego. Co prawda "skrytka" jedna, ale zabawa przednia. U nas schody na pietro sa na koncu korytarza w prawo. Zaczynaja sie dwoma stopniami, potem podest taki metr na metr, znow w prawo i glowny bieg schodow. Bramka jest zalozona nad pierwszym stopniem glownego biegu, bo inaczej mozna ja bylo zalozyc nad poczatkiem podestu, a to by znaczylo, ze gdyby maly "odpadl" od bramki, spadlby z 2 schodow, a tak do jesli odpadnie, ma z tylu metr plaskiego. A po 2 schodach to sie moze wspinac i zjezdzac do woli. Na scianie szczytowej korytarza wisza nasze kurtki itp. I on wczoraj wymyslil ze sie bedzie "chowal" na podescie, a my go "szukalismy", po znalezieniu przynosilismy do salonu, a on znow pedzil sie schowac. Przy czym jak go szukalismy to az piszczal w tym kacie z radosci.

reklama
Koszmarna nocka temperatura druga noc jak jutro się utrzyma to pójdę do lekarza mam nadzieję ,że to tylko zęby:tak:Majuska wcale się ludziom nie dziwię ,że z psa zrezygnowali ucieknie znów wpadnie pod auto albo pogryzie się z innym psem ja też bym psychicznie nie dała rady kiedyś z ulicy przygarnełam takiego psa kilka razy go szukaliśmy w końcu skutecznie zniknął,a mnie do dziś serce boli jaki był jego los:-(PS Paćka w kuchni daje czadu no mnie też to czeka:wściekła/y: trzeba zrobić przemeblowanie na dół dać bezpieczne nie tłukące sprzęty:tak:

Ja tylko wpadam się zameldować. Maks w nocy rozpalony jak mały piecyk, gorączka 38,5 i kaszel. Pognaliśmy do lekarza - prawdopodobnie trzydniówka. Biedny jest, taki nieswój i przygaszony. Nawet na spacer nie ma jak iść, więc Maksio nie może odbyć swojej okołopołudniowej drzemki i marudzi.
Ja walczę z 417 stronami bredni. Nie pojmuję, że inwestorowi który ma do wydania ładnych kilkadziesiąt baniek nie chce się sprecyzować co chciałby za te pieniądze mieć zrobione. Interesuje go tyle, żeby najtaniej. A potem się dostaje bubel i pyka latami w sądzie z wykonawcą. ten kraj jest chory...

Hej,
U nas noc z kreceniem sie pobudkami, stary juz na caly przeprowadzil sie do Patryka ale ja tam hepi, na Marsa nie musze bo mi za uszami nie chrapie :-)

Majuska gwiazdo moja, daj namiar na sushi z rybkami, chlopa zabiore, tzn on mnie, nie beda mu glupoty w glowie w PL tylko zone gdzies zabierze. Bo plytki maja klasc z bratem wyobraz sobie (lazienki, kuchnia, przedpokoj, ganek i kotlownia) i oni mowia, ze w tydzien sie wyrobia z czego sie wszyscy smieja ale ja sie juz nie odzywam. dziwie sie tylko, ze on ma czas sie z kolegami umawiac 'na potem' ;)
A Ty jestes wolontariuszem w Kundelku?

Katrina jaka szkoda, ze ja budzika nie musze uzywac... moj budzik dzis wstal o 6, po czym dlugo usypialam zeby zasnal znowu. Obudzil sie o 7.17 wiec nie wiem ile spal..

No i dzieki za pomysl z ryzem :-)))))))))

Buziaki dla Panny Mijki z okazji 8 miesiąca !

To się dzieciaczki pochorowały. U nas póki co nic sie nie dzieje ale MM lata z gołą głową , jeździ komunikacją miejską i tylko patrzeć jak wirusa przyniesie. Juz mu w nocy krew z nosa leciała a to u niego zawsze sygnalizuje osłabienie. Daję mu tran. Julka tran wypluła. Ot mądra Babcia kupiła o smaku naturalnym. Blee..

kłaczku Kubusiów to np ja nie mogę bo od razu mam zgagę.

Kubusie to syf, jak wsyztskie inne gotowe soki. Co z tego ze pisze na nich 100% sok jak w skladzie syf ;-)

Zoyka dziekujemy :-)
Mia ma tran cytrynowy, ten sam co Wy. Dodawaj jej moze do mleka, wtedy da rade;) albo rob tak jak ja czyli dozownikiem Nurofenu wciskaj jej po policzku zeby nie bylo opcji wyplucia.

No tak dzisiaj Mijka 8 miesięcy kończy buziaczki od ciotki azuli i Amelki:-)Ollena w tydzień to jak kiedyś będę robić remont to ja go zamawiam wychodzi około 1 dzień + 3-4 godziny na jedno pomieszczenie toż nawet nie odczuję ,że remont był robiony;-):-)Zoyka tran nawet smakowy to jednak tran nie wiem czy Julka wypije może jak będzie starsza .Zapomniałam napisać Aga zdróweczka dla Oli:tak:

Azula dzieki, dla Was tez gratulacje 8 miesiecy, wczoraj zapomnialam:(
A co do remontu to mm bedzie podawal klej a jego brat bedzie plytki ukladal. Tlumacza mi, ze inni robia dluugo bo robia dla kogos i zarabiaja na tym a oni dla siebie wiec szybko i bez opieprzania sie;)

Flo przy 3dniowce nie powinno byc kaszlu. 3-dniowka to goraczka i tyle.

Ostatnia edycja:
Flo, to Was dopadlo. Przechodzilismy dopiero co trzydniowke... Na szczescie samo przechodzi.
Zoyka, pisalam ze Kubus to syf bo on jest mocno reklamowany jako sok doskonaly dla dzieci i masa rodzicow wlasnie Kubusia kupuje dzieciom. Tymczasem to jest syf.
Ollena, ja czytam sklady. Nie tylko to co z przodu pudelka.;-) Dlatego wlasnie z calej gamy sokow, wybralam te 2 firmy i kupuje wylacznie soki, czyli zadnych nektarow, a juz szczegolnie napojow. Nie dla dziecka.

Moje dziecko kontynuuje wczorajsza zabawe... Czyli zasuwa na podest malo mu tylek nie odleci i czeka az go "znajde". Czyli ja mam dzis latane miedzy salonem a schodami. :-D

reklama
Ollena jak im się uda to ich biorę i teraz od metra się płaci nie od dniówki więc nie rozumiem o co twojemu mm chodzi:szok:.Flo 3 dniówka jest bez kaszlu trwa 3 dni dziecko raczej zachowuje się normalnie ma tylko temperaturę i na 3 dzień jest wysypka.Ja na razie żadnych Kubusiów jeszcze małej nie serwowałam tylko te bezcukrowe soczki .Ide do ginki zmieniam tabsy bo Amelia przez zęby znów cycka odrzuciła jak nie to nie:tak::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry