reklama

Ciąża po 40

witajcie

Dzieć mi wczoraj zasnął po 21-wszej i spał do rana, więc to wykorzystałam i ok. 23 zmyknęłam tez pod kołdrę. Tyle, że o 5-tej dostałam sms-a (ludzie to maja narąbane, żeby o tej porze wysyłać do kogoś wiadomość), a za nim przyszedł następny z inf. "przepraszam, to nie do Ciebie" - dzięki!!!! Napisałam, że następnym razem proszę o pobudkę o 8-mej.

Axa - o matko!!!! W pierwszym momencie zgłupiałam, ale oczywiście w Twoim poście jest pomyłka???? albo 6000 ale gram, albo 6kg.... bo 6000kg to normalnie.... mały wielorybek z Adusi. Zdrówka dla synka!!! I buziaki dla Ady.

Kłaczek - współczuję Ci tych bóli, a próbowałaś maści ETOFLAM Gel, podobna jest bardzo dobra na takie bóle.

Ollena - nieźle sobie u Was kasują za wizyty....

Nie pamiętam co komu jeszcze.

reklama
Azula- już po połówkowym. Przepraszam, że dopiero dziś piszę, ale sajgon remontowy mnie przytłoczył. Wszystkie zmienne sprawdzane na USG wyszły dobrze!:-) Młody mieści się doskonale w normach dla swojego wieku płodowego. Wszystko ma co powinien mieć. Tak więc jest dobrze!!!:-) Ma ok 540g.

AXa- dobrze, że synek to tak dobrze przechodzi. Mój Kuba miał usuwane wszystkie 3 migdały, jak miał 5 lat. Niestety nie szło gładko...przez prawie 10 nocy budził się w nocy i narzekał na ból. Spałam więc z nim (czego nie robiłam od lat...). Pewnej nocy mnie oskarżył- że to moja wina, bo to ja a nie nikt inny chciał, by mu te migdały wyciąć...) po prostu bajka
Tak więc trzymam kciuki za rekonwalescencje!!!

EDIT: ja też uwielbiam sushi!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Malfi bardzo się cieszę,że z małym wszystko dobrze.Pięknie Ci się maluszek rozwija.Aniu no dobrze ,że wymieniłaś ale czemu nie ma dalej poprawy??? no i czy to chysteczki czy pampki?Maść ja proponuję Tormentiol nie wiem czy w UK bywa pod ta czy inną nazwa na odparzenia rewelacyjnie działa ale nie mam pojęcia czy na uczulenia spróbuj nie zaszkodzzi ,a może pomóc .Biedna mała Wandeczka:tak:

Kłaczek - mojemu mężowi ten żel co Ci podałam pomaga na bóle kręgosłupa, a teściowej na bóle ręki, a poleciła go nam kobietka (Polka), która pracuje tu w Nursingu i na bóle rąk - z przeciążenia mięśni i stawów - musiała to zacząć używać, bo nie dawała rady inaczej.
Możesz spróbować.
Głównym składnikiem jest etofenomate - a to wyczytałam z wikipedii na jego temat:

Etofenamat
(łac. Etofenamatum) – niesteroidowy lek o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym.
[h=2]Wskazania[/h]

anka_d - biedna Wandziowa d00pina:sorry: Tormential też polecam, ewentualnie Sudocrem, my do codziennej pielęgnacji używamy kremu Mustelli i czerwone pupsko mieliśmy raz - po pampkach z Rossmana (a Rossmana lubię bardzo ;-)).
Malfi - super, że już po połówkowym i że wszystko jest dobrze :happy:
kłaczek - jak z ręką będzie coraz gorzej to może by spróbować "akcję szpital"? chociaż z drugiej strony, kto się zajmie Karolem, jak Rajmund musi pracować...
Dziś kolejny sukces kaszkowy - tym razem poszło prawie 120ml :-D tylko, że zamiast zasnąć Kacper rozbawił się jeszcze bardziej i do spacyfikowania znów trzeba było użyć starego dobrego cycka...

Równo za trzy tygodnie o tej porze będę prasować koszulę i spódniczkę przed kolano... 7 lutego wracam do roboty...:szok:

Klaczku ze szpitala na pewno Cie nie wywala, co za roznica czy uwierza? sprawdzic musza i zrobic wszelakie badania. Podnioslas, momentalnie zabolalo i masz mrowki, nie mozesz nic zrobic. Nie wazne, ze Rajmund musi pracowac, na bank ma wolny dzien i wtedy idziesz rano i zalatwiasz sprawe.

katrina sciszaj tel na noc, mam wibracje i nic mnie nie obudzi:)

Ania na szczescie u nas GP prosi sie o recepte i wypisuje, bez problemu.

Witam się wieczornie

Chwilowo zniknełam-ale mojemu robaczkowi się pogorszyło-z kataru, w kaszel-u lekarza się dowiedzialam ze zdziwieniem ze oprocz zapalenie górnych dróg oddechowych, mamy też lewe ucho załatwione-zestaw leków w tym krople do ucha dostalyśmy, dziś w nocy tak kaszlała że az sie dusiła-wezwalam lekarza, diagnoza pogorszenie, swisty w oskrzelach dalej ucho wiec dostałysmy antybiotyk

Azula-gratulacje zeboli u Amelki, no i wszystkiego naj naj z okazji ukonczenia 8 miesiecy:-)
Katrina-gratki zebowe i dla syncia
Malfilka-super że wszystkie pomiary jaak najbardziej ok, i chłopak Ci rośnie na schwał
Anka-biedna Wandzia-my odparzona dupke też mielismy raz tak jak u Andzike-po pamkach z Rosmanna, kazali jak najczesciej myc pupke przegotowana woda-jak jest możlwosc to pozwalac biegac z goła pupe(nie da rady teraz a szkoda) plus maść robiona w aptece
Kłaczku-jakbyś miała dostęp to maść traumon działa cuda-ja mam bardzo zwinklowany kregosłup-czesto wysuwa mi sie dysk i ucisk na nerw jest-bol w cholere-traumon pomaga

Ostatnia edycja:
Heloł!

Kłaczku nie wiem co bym zrobiła, ale nie wytrzymałabym takiego notorycznego bólu, pewnie zrobiłabym jakąś grandę na tym GP ( co to za skrót ?? )

Malfi ciesze się, że takie dobre wieści, robiłaś 3D ( czy 4D - bo ja juz sie gubie w tej obecnej technice :-D) ??

Po krótce to u nas tak:
Pies złapany, przyśpiłam Sedalinem i poskakałam z kocem po zaspach za nim, w końcu sie poddał i już jest bezpieczny z powrotem u nas, ale szkoda, bo starcił dom....
Zmywarka wreszcie po 16 dniach hula..już zapomniałam jak sie to pudło obsługuje:-D

Paćka skończyła smarkać:-D

Stary do wysłania na Marsa..dziś stwierdził, że tak mu się fajnie wieczorami lezy na sofce w salonie i ogląda filmy, że nie chce mu się przychodzić do mnie na górę spać..:szok:MARS!!!!!!

Lubię bardzo sushi, i ten imbirek marynowany, bomba, mamy kilka susharni w naszym pięknym i wspaniałym mieście, ja byłam tylko w jednej, jest tak zrobiona, że wydzielono w niej specjalną część, gdzie ściąga się obuwie i na bosaczka wchodzi , w podłodze rybki pływają...fajowo :))))) Dawno nie byłam, zażyczę sobie może na Walentynki, o ile stary nie będzie w tym czasie na Marsie:-D

Mam dziś taki dzień, że od rana za mną chodził Reds malinowy, no to przecież nie będę ascetką i musiałam spełnić pragnienie swojego ciała, więc sączę :)))

Nowy albumik KUCHENNE REWOLUCJE
zapraszam do obejrzenia:
https://picasaweb.google.com/112816677289324950388/KuchenneRewolucje?authkey=Gv1sRgCLTlqNKm_siV4AE

aga doczytałam, że u was choróbska, nie dawac się!!!!! taka teraz ta pora roku do niczego, mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie wiosna i nie będziemy narzekać na panoszące się wirusy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska - jesteś dzielna z tym psiakiem. A on nie moze wrócić do nowego domu po raz drugi ? Taka zasada czy jak uciekł to znaczy ze tam nie chce być ?

Paćka rządzi.:-D:-D:-D Miny ma genialne a wyraz twarzy cudny. A ja myslałam,ze tylko moja Jula tak rozrabia. Mi już w kuchni pobiła dwa naczynia do zapiekanek, dwa kubki i dzbanek. Teraz mam blokady.
Za to nie mam jak zablokować szafki w komodzie gdzie trzymamy płyty CD. I to JUla wie i rozpierducha kilka razy dziennie. Do tego jest wysoki stojak z płytami ... i szuflada MM ze skarpetkami. Juz jej nie odganiam. A niech wyjmuje , przynajmniej na ten czas jest spokój.

Mamy taką sama butelkę z różowym królikiem> Jula je w niej wieczorną kaszkę :)

Susharni zazdraszczam. Na bosaka i rybki w podłodze...marzenie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry