• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Taka to grzybica jak ze mnie chińska tancerka... na moje oko rumień pieluszkowy czyli paskudztwo związane ze zmianą pieluch i reakcja alergiczna na nie. Kupiłam wczoraj w tesco jakąś smieszną maść łagodzącą noszenie pampersów, nie wiem jak to dokładnie przetłumaczyć... w każdym razie tworzy warstwe izolacyjną między pupą a pampkiem i dzisiaj już wszystko jest bledsze! Smaruję uparcie tą maścią mając w nosie opinie GP, bo grzybica wygląda inaczej. A tutaj był ogień na tyłeczku, szczególnie z przodu na wargach sromowych i to rozrastało się w zastraszającym tempie obejmując już pachwiny i pośladki. Zaczęło się od jednej małej plamki a po kilku godzinach zaczęło wychodzić plackami aż zaatakowało całość. W sumie kilka dni i dzieć miał pożar na pupsku.
Dodzwoniłam się na infolinię :wściekła/y: jestem umówiona znowu na wtorek żeby uzgodnić z nimi antykoncepcję, bo tabsów absolutnie nie chcę. Boję się hormonów przy tej mojej zakrzepicy, nie wolno ich stosować. W ogóle to się upłakałam dzisiaj ze smiechu bo GP się pyta co stosuję więc grzecznie odpowiadam że globulki plemnikobójcze. On o czyms takim nie słyszał i Robert MUSI stosować prezerwatywy, więc tłumaczę że to polskie lekarstwo i nie musi stosować a on do mnie, że różne choroby się roznoszą i powinnam domagać się gumek. Popatrzyłam na niego jak na wariata a on się pyta czy ja to codziennie łykam... Tłumaczę że to się stosuje na godzinę przed seksikiem i się nie jada ale wkłada do środka. On na mnie jak na kretyna a ja na niego jak na nieduczonego debila... no i wysłał mnie do Family Plannig :-)

reklama
Jezooooo ...Ania....miszczu:-D:-D :-D

to ja juz mimo wszystko polską służbę zdrowia wolę

stylowi_pl_humor_3137986.png

Ania ! Siedzę i czytam Jarkowi o Twoich przebojach i rechoczemy.

MM skwitował to tak " no lekarzy maja debili ale stanowczość co stosowania prezerwatyw wynika z tego,ze tam każdy z każdym..i masz się cieszyć ze Ci paracetamolu nie przepisał.

Grzybice są rożne.Nam się kojarzą ze stopami i basenem. A pamiętam jak moja koleżanka ciągle miała grzybicę pochwy po antybiotykach. (kiedyś było coś takiego jak biseptol po tym tez kobiety dostawały grzybicy)

Dzisiaj będąc w Lidlu poczytałam sobie składy moich ulubionych jogurtów i serków (Jogobella i serek z ananasem). Wszędzie syrop glukozowo-fruktozowy. Załamka.

przypomnę
Zobacz załącznik 531852

co to GP ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anka, zrylam sie jak norka. GP genialny, teraz pojdziesz sie uswiadamiac w Family Planning. <emotka bijaca brawo> A na pupe to ja uzywalam takiego kremu z Saver'sa - nazywa sie Zinc&Castor Cream, duze pudelko kosztuje funia. Klei sie do tyleczka az milo, wrecz trudno go potem zetrzec, a zabezpiecza przed kontaktem z moczem, kupka i wszystkim innym genialnie. No i przy tej cenie to mozna smarowac lyzkami - pudeleczko ma 225g.

Zoyka daj spokój z tym syropem, nie dobieraj se do głowy, wszędzie coś jest, jak chcesz się zdrowo odżywiać to sama ogródek uprawiaj i wdoopczaj wszystko nieprzetworzone:))))))) jakiś tam zdrowy rozsądek warto zachowywać, ale wszystkiego nie wyeliminujesz;-)na coś musimy umrzeć;-)

Ta maść nazywa się Nappy Cream i kosztuje 1,49 więc można smarować ile wlezie :) łyzkami jak piszesz :))
O robalach pamietam cały czas, ale w tesco dalej ich nie ma a do aldika jeszcze po prostu nie doszłam kręcąc się tylko w poblizu. GP akurat w przeciwnym kierunku jest...
Dziękuję za uznanie, też wyłam radośnie dyskutując z lekarzem i to jeszcz przy wykorzystaniu tłumaczki która poczucia humoru nie miała za grosz i patrzyła na nas obydwoje lekko oszołomiona :-D Do smiechu dodam, że po powrocie do domu zastałam list, w którym przypominają mi iż dzisiaj byłam umówiona na wymazy odnosnie raka szyjki macicy, rychło w czas :)))

Zoyka no dlatego ja unikam jogurtow, szukam tych z najnormalniejszym skladem ale takich juz nie produkuja.gi

Anka a jakie pampersy uzywacie? po normalnych Pampersach to dostala? nie wiem ja zawsze Pampersow uzywalam, roznych rodzajow (sleep n play itp) i nigdy nic. Na codzien Sudocremem smaruje, po kupach i po kapieli, Mia ma prawdziwa pupcie niemowlecia ;)
A co do GP to boski, wspanialy i widze ze lepszy od mojego! :-))))))

Anka, cytologia juz?? Maja tempo. Ja mialam zaproszenie na cytologie, ale bylam w ciazy, natomiast mam z PL robione w 2010r i jak pokazuje to tylko pytaja czy bylo "good", a jak good to good i ok. :D

Moje dziecko dzis dokonalo kolejnego przelomu - ostatnio ma jakis skok rozwojowy czy cos - zjadl sam obiad. Tzn. ja mu nabijalam na widelec a on wtykal sobie do buzi, ale to i tak sukces bo do tej pory jesli uzyl raczki to tylko zeby talerzyk do gory kolami i wsio sruuu. Kupilam mu male sztucce, z grubymi, cygarowatymi uchwytami. Tak mi sie wydawalo ze beda wygodne.

Ania Ollena i Kłaczek to te GP w wolnym tłumaczeniu powinno brzmieć Goowno poradzi:-)A ja mam pytanie bo tak wczoraj wieczorem Amelka rzygneła i dziś po południu nie ma objawów chorobowych nie kaszle nie ma kataru ząbkuje i ma raczej nocą temperaturę ogólnie jest wesoła ma mniejszy apetyt za to dużo pije chłodnych soczków.Czy mam z nia iść do lekarza???Bo jak jutro nie pójde to taka możliwość dopiero w poniedziałek (a mam jakiś środek którego nie użyłam po grypie )miałam jej podawać w razie gorączki.Co mam robić:zawstydzona/y:Jeszcze skoczyłam po zapas soczku i był reds malinowy po 1,80 więc z rozpaczy ( bo nie wiem co zrobić z tym pójściem do lekarki )se kupiłam i dla polepszenia humoru popijam:tak:

reklama
No własnie a co to jest GP?
Anka ja też M czytałam, i śmiał się ładnie, ale oczywiście jako facet musiał powiedzieć, że normalne z tą gumką, bo przecież jak kot przy jednej dziurze...
Kłaczek 3 bramki, no to się uśmiałam! Moje chłopaki jakieś grzeczne były. Nastawiam się co prawda, że Adi będzie inna jako kobita, ale ona pod względem charakteru przypomina mi ułożonego dżentelmena Kamila:-)
Pochwalę się, że już drugi syn ma prawko. Emi dziś zdał za pierwszą razom:) zresztą Kamil też:)
Jestem taaaaka dumna!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry