reklama

Ciąża po 40

Taka to grzybica jak ze mnie chińska tancerka... na moje oko rumień pieluszkowy czyli paskudztwo związane ze zmianą pieluch i reakcja alergiczna na nie. Kupiłam wczoraj w tesco jakąś smieszną maść łagodzącą noszenie pampersów, nie wiem jak to dokładnie przetłumaczyć... w każdym razie tworzy warstwe izolacyjną między pupą a pampkiem i dzisiaj już wszystko jest bledsze! Smaruję uparcie tą maścią mając w nosie opinie GP, bo grzybica wygląda inaczej. A tutaj był ogień na tyłeczku, szczególnie z przodu na wargach sromowych i to rozrastało się w zastraszającym tempie obejmując już pachwiny i pośladki. Zaczęło się od jednej małej plamki a po kilku godzinach zaczęło wychodzić plackami aż zaatakowało całość. W sumie kilka dni i dzieć miał pożar na pupsku.
Dodzwoniłam się na infolinię :wściekła/y: jestem umówiona znowu na wtorek żeby uzgodnić z nimi antykoncepcję, bo tabsów absolutnie nie chcę. Boję się hormonów przy tej mojej zakrzepicy, nie wolno ich stosować. W ogóle to się upłakałam dzisiaj ze smiechu bo GP się pyta co stosuję więc grzecznie odpowiadam że globulki plemnikobójcze. On o czyms takim nie słyszał i Robert MUSI stosować prezerwatywy, więc tłumaczę że to polskie lekarstwo i nie musi stosować a on do mnie, że różne choroby się roznoszą i powinnam domagać się gumek. Popatrzyłam na niego jak na wariata a on się pyta czy ja to codziennie łykam... Tłumaczę że to się stosuje na godzinę przed seksikiem i się nie jada ale wkłada do środka. On na mnie jak na kretyna a ja na niego jak na nieduczonego debila... no i wysłał mnie do Family Plannig :-)

reklama
Jezooooo ...Ania....miszczu:-D:-D :-D

to ja juz mimo wszystko polską służbę zdrowia wolę

stylowi_pl_humor_3137986.png

Ania ! Siedzę i czytam Jarkowi o Twoich przebojach i rechoczemy.

MM skwitował to tak " no lekarzy maja debili ale stanowczość co stosowania prezerwatyw wynika z tego,ze tam każdy z każdym..i masz się cieszyć ze Ci paracetamolu nie przepisał.

Grzybice są rożne.Nam się kojarzą ze stopami i basenem. A pamiętam jak moja koleżanka ciągle miała grzybicę pochwy po antybiotykach. (kiedyś było coś takiego jak biseptol po tym tez kobiety dostawały grzybicy)

Dzisiaj będąc w Lidlu poczytałam sobie składy moich ulubionych jogurtów i serków (Jogobella i serek z ananasem). Wszędzie syrop glukozowo-fruktozowy. Załamka.

przypomnę
Zobacz załącznik 531852

co to GP ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anka, zrylam sie jak norka. GP genialny, teraz pojdziesz sie uswiadamiac w Family Planning. <emotka bijaca brawo> A na pupe to ja uzywalam takiego kremu z Saver'sa - nazywa sie Zinc&Castor Cream, duze pudelko kosztuje funia. Klei sie do tyleczka az milo, wrecz trudno go potem zetrzec, a zabezpiecza przed kontaktem z moczem, kupka i wszystkim innym genialnie. No i przy tej cenie to mozna smarowac lyzkami - pudeleczko ma 225g.

Zoyka daj spokój z tym syropem, nie dobieraj se do głowy, wszędzie coś jest, jak chcesz się zdrowo odżywiać to sama ogródek uprawiaj i wdoopczaj wszystko nieprzetworzone:))))))) jakiś tam zdrowy rozsądek warto zachowywać, ale wszystkiego nie wyeliminujesz;-)na coś musimy umrzeć;-)

Ta maść nazywa się Nappy Cream i kosztuje 1,49 więc można smarować ile wlezie :) łyzkami jak piszesz :))
O robalach pamietam cały czas, ale w tesco dalej ich nie ma a do aldika jeszcze po prostu nie doszłam kręcąc się tylko w poblizu. GP akurat w przeciwnym kierunku jest...
Dziękuję za uznanie, też wyłam radośnie dyskutując z lekarzem i to jeszcz przy wykorzystaniu tłumaczki która poczucia humoru nie miała za grosz i patrzyła na nas obydwoje lekko oszołomiona :-D Do smiechu dodam, że po powrocie do domu zastałam list, w którym przypominają mi iż dzisiaj byłam umówiona na wymazy odnosnie raka szyjki macicy, rychło w czas :)))

Zoyka no dlatego ja unikam jogurtow, szukam tych z najnormalniejszym skladem ale takich juz nie produkuja.gi

Anka a jakie pampersy uzywacie? po normalnych Pampersach to dostala? nie wiem ja zawsze Pampersow uzywalam, roznych rodzajow (sleep n play itp) i nigdy nic. Na codzien Sudocremem smaruje, po kupach i po kapieli, Mia ma prawdziwa pupcie niemowlecia ;)
A co do GP to boski, wspanialy i widze ze lepszy od mojego! :-))))))

Anka, cytologia juz?? Maja tempo. Ja mialam zaproszenie na cytologie, ale bylam w ciazy, natomiast mam z PL robione w 2010r i jak pokazuje to tylko pytaja czy bylo "good", a jak good to good i ok. :D

Moje dziecko dzis dokonalo kolejnego przelomu - ostatnio ma jakis skok rozwojowy czy cos - zjadl sam obiad. Tzn. ja mu nabijalam na widelec a on wtykal sobie do buzi, ale to i tak sukces bo do tej pory jesli uzyl raczki to tylko zeby talerzyk do gory kolami i wsio sruuu. Kupilam mu male sztucce, z grubymi, cygarowatymi uchwytami. Tak mi sie wydawalo ze beda wygodne.

Ania Ollena i Kłaczek to te GP w wolnym tłumaczeniu powinno brzmieć Goowno poradzi:-)A ja mam pytanie bo tak wczoraj wieczorem Amelka rzygneła i dziś po południu nie ma objawów chorobowych nie kaszle nie ma kataru ząbkuje i ma raczej nocą temperaturę ogólnie jest wesoła ma mniejszy apetyt za to dużo pije chłodnych soczków.Czy mam z nia iść do lekarza???Bo jak jutro nie pójde to taka możliwość dopiero w poniedziałek (a mam jakiś środek którego nie użyłam po grypie )miałam jej podawać w razie gorączki.Co mam robić:zawstydzona/y:Jeszcze skoczyłam po zapas soczku i był reds malinowy po 1,80 więc z rozpaczy ( bo nie wiem co zrobić z tym pójściem do lekarki )se kupiłam i dla polepszenia humoru popijam:tak:

reklama
No własnie a co to jest GP?
Anka ja też M czytałam, i śmiał się ładnie, ale oczywiście jako facet musiał powiedzieć, że normalne z tą gumką, bo przecież jak kot przy jednej dziurze...
Kłaczek 3 bramki, no to się uśmiałam! Moje chłopaki jakieś grzeczne były. Nastawiam się co prawda, że Adi będzie inna jako kobita, ale ona pod względem charakteru przypomina mi ułożonego dżentelmena Kamila:-)
Pochwalę się, że już drugi syn ma prawko. Emi dziś zdał za pierwszą razom:) zresztą Kamil też:)
Jestem taaaaka dumna!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry