reklama

Ciąża po 40

Melduję się ładnie wieczorem:)
Umywalka jesy hitem, podoba mi się pomysł posadzenia w niej kwiatków tylko że korka brak i ziemia mi ucieknie :) poza tym chyba zgubiłam na dobre kabel do telefonu więc nie mam jak zgrać zdjęc do komputera:baffled:
Sandy ogromne gratulacje i oczywiście trzymamy kciuki za obydwie ciężaróweczki.
Dzisiaj byłam u GP - ten sam co u Kłaczka - celem zaszczepienia Wandy. Cóż... kocham brytyjską służbę zdrowia :-D pani zważyła i zmierzyła MNIE ignorując kompletnie biedronkę, na moje nieśmiałe pytanie co ze szczepieniem dowiedziałam się, że za 2 tygodnie będziemy w systemie i wtedy mogę się rejestrować z małą. Obłęd w ciapki :)))

reklama
Dorcia, jestem za!
I przywiezlismy wozek dla malego - po przymiarce, jak na miare szyty, skretny jak zmija, wygodny dla dziecka i dla mnie. Oparcie kladzie sie do poziomu, wiec jak maly zasnie, bez problemu mozna go polozyc i nie bedzie spal pokrecony jak w "parasolce". Sklada sie latwo, choc jednak to nie to co transportowka, ale w razie czego moge drzec pysk zeby mi pomogl kierowca autobusu. Normalnie ciesze sie jak dziecko nowa zabawka - wiem, ze Karollo bedzie mial wygodny wozek na wypady do miasta i spacery, a udalo sie praktycznie za mniej niz pol ceny kupic.

Anko ale Ty posadź kwiaty w donicach ,a daj je w umywalkę:-).Jak bys wsadziła w umywalkę to po jakimś czasie byś jej chyba juz nie odszorowała jakby zaszła ziemią.No chyba ,że jakiś lepszy pomysł na umywalkę w salonie się znajdzie;-).Dorcia kibicuję byś do dziewczyn dołączyła:tak:.

Anka, wyloz umywalke folia! Klombik jak marzenie!:-D
My musialysmy byc u GP w jednym czasie i nie widzialam Was na poczekalni... Kurcze, minelysmy sie. W srode pewnie sie nie wybiore na palygroup (chyba ze...) ale w czwartek mam szczepienie Karola, wiec bede w miescie na pewno i to do poludnia.

Heloł wieczorne!
Dużo nadrukowane, pewnie połowe pozapominam:sorry2:
Ja używałam na poczatku oliwki Hippa i ostatnio kupiłam Bambino, jest superowa, jakbym wiedziała, to od razu właśnie ja kupowałabym, o połowe tańsza:-), spróbowałam tez ostatnio Dady z Biedronki, bo mi ten sklep własnie w gminie otworzono, a do Reala mam teraz daleko i uważam, że są super, póki co żadnych przecieków, rewela. Pampków pomarańczowych nie lubiałam, raz kupiłam i tyle, raz tez nacięłam sie na te pampkowe chusteczki pomarańczowe - wersja ekonomiczna, też do doopy ;-):-) bardzo sobie do tej pory cenie Linomag, jak mi sie gdzies Paćka odparzy to on od razu ulecza:) Lubiałam tez kosmetyki Nivea, oraz te z Rossmana Babydream sa całkiem fajowe, teraz mam od nich krem do twarzy na zime dla Packi i jest super, sama się nim smaruję:-D

Dorcia no to i za Ciebie kciukasy trzymam &&& Fajnie byłoby Was w grupie podczytywać, te ciążowe "emocje" wspominam z rozrzewnieniem:tak:

Olaboga Zoyka, idzie sie nieźle wkurzyć:no::no:

Postanowiłam jutro Paćke dać do żłoba, nudzi się strasznie w domu...

A do czego wy tej oliwki uzywacie? ja jedynie uzywalam do smarowania brzucha cala ciaze, ale dla dziecka nigdy..zadnego;)
Mia byla kapana w Nivea, Oilatum teraz w Johnsonie i wszystko cacy dla jej skory. Do pupy Sudocrem ale to juz wiecie i to by bylo na tyle.

Klaczku grejt rozmowa ;) myslalam, ze znowu ktos Twoj wiek skomentuje..
Ale Wam teraz dobrze, ze mozecie sie spotykac z Ania!

Pocwiczone, seriale poogladane a teraz wracam do Jeremiasza Grocholi ;)

Ja własnie do doopki, Sudokrem jest wg mnie zbyt "ostry", jest to krem na odparzenia a nie na zdrową skórę chyba, oliwka jest bardzo delikatna, nawilża , mi to po prostu pasuje

Linomag jest the best ! I lubię Nivea baby krem niebieski i ich chusteczki uwielbiam. MM raz miał kupić chusteczki Nivea Baby w E.Leclercu. Patrzę a on kupił owszem w niebieskim opakowaniu ale marki "wiodąca marka"najpierw się wkurzyłam. Jednak okazało sie ze sa extra. tanie, pięknie pachną. Super. To cleanic tylko linia da E.Leclerka.
Jak Julka sie urodziła to były ciągłe promocje na chusteczki Nivea soft . Były takie 4 paki za niecałe 20 z. Chyba od 7 miesięcy promocji nie widziałam.

Julka spi. Miała teraz 37,5. O 15 miała 38 i dałam nurofen. Zero katarku, zer kaszlu. Dziwne to.

Misia ma chyba znowu laptowstret ! :-(;-)

Zoyka moze 3-dniowka?

Ja odkrylam Tescowe chusteczki i sa super!

Sudocrem uzywam jak widze czerwona pupe po kupie i po kapieli zawsze.
Sama uzywam na zajady bo niestety tak jak po tamtej ciazy tak mam i teraz, komplikuja zycie.

reklama
Witam się z kawą, wczoraj padłam,wymęczył mnie pierwszy porządny dzień w robolu, a to dopiero początek :szok:
Dziś też zaraz zacznie się meksyk, ale póki co zajrzę do Was :-D Są priorytety, c'nie? ;-)
My do kąpieli od pierwszego dnia używamy Oilatum (kiedyś było Soft, teraz to zmienili na Baby i już nie jest takie super, soft pachniało dużo ładniej, pachniało bobaskiem :-D), do smarowania pupy krem Mustelli. Pieluszki tylko Pampersy zwykłe, raz spróbowaliśmy rossmanowskich i Kacper miał tyłek pawiana:no: Huggiesy były ok, ale jakoś częściej trafiamy na promocyjne Pampersy :-)poza tym Higghiesów nie ma w Rossmanie (przynajmniej w tym w którym najczęściej robię zakupy), a my zbieramy promocje na kartę Rossman :-D
Ostatnio za poradą Olleny posmarowałam sobie na noc syfa Sudocremem - tak podsuszyl, że rano nie było po nim śladu... Nie jestem pewna czy to odpowiedni specyfik dla delikatnej skóry dziecka.
kłaczek - dialog boski :-D
majuska - udało Wam się coś osiągnąć w gminie?
dorcia - trzymam kciuki za dołączenie do ciążowej dwójeczki :-)

Kacper wczoraj był mocno naręczny, mama mówi, że zupełnie nie chciał się bawić sam, po minucie mędził, że chce na ręce. Bezzębny uśmiech po moim powrocie z pracy - najpiękniejszy na świecie :sorry:

I jeszcze ciekawostka - do trzeciego piętra u mnie w pracy są ruchome schody, wczoraj na nie wchodze, na schodach był już jakiś facet, dojechał do końca i schody stanęły ze mną w połowie drogi. Postałam chwilę i poszłam na górę., gdzie spotkałam ochroniarza, który poinformował, że schody reagują na ciężar i mnie nie czują... :crazy:
Miłego dnia, idę robotać... :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry