reklama

Ciąża po 40

Witajcie.
Dzięki dziewczyny
Trzymac kciuki za te nasze niespodzianki i to mocno
Ja dzis na 13 z Majką na egzamin ,Ala ma zapalenie tchawicy ,wiec uziemniona,ja latam z szpachelką
.Miłego dnia

reklama
Zoyka sliczne te ubranka! szczegolnie bluzeczki i sweterki :-)
A 'cjo to?' slysze w glowie normalnie, musi byc cudowne o 6 rano ;-)))

klaczku dobrze, ze masz kompost bo widzialam tez znowu oczami wyobrazni obierki i skorupki po jajkach na podlodze ;-))

Obchodzicie Walentynki?

Zoyka, moj sie zachowywal jakby czegos szukal - leb w koszu i tylko lecialy smieci do tylu.:-D Niby dlaczego mialby mi cos przyniesc?:confused:

Sandy, jednak 8 tydzien? Ale masz fajnie! Zgadzam sie z Toba - kto moze niech trzyma kciuki, wskazane jest tez wiazanie supelkow na ogonach kotow i psow.:tak:

Zoyka fajne te ubranka, bo nie głównie różowe:-) spódniczki tez fajne , jak się ciepło zrobi , będa jak znalazł;-)

Kłaczku owszem micelarny jest "po chińsku" ale jak byk pisało żel do mycia twarzy i wydedukowac, że to sie nada do rąk...trzeba być "miszczem"

A tak BTW
Micele to cząstki występujące w trwałych emulsjach. Tworzą je związki chemiczne o własnościach amfifilowych. Micele są kulistymi tworami zawierającymi od kilkudziesięciu do kilkuset cząsteczek.

Cząsteczki amfifilowe posiadają zwykle wydłużony kształt, przy czym jeden ich koniec ma własności polarne a drugi apolarne. W rozpuszczalnikach polarnych, polarny koniec każdej cząsteczki "poszukuje" polarnego środowiska, na skutek czego samorzutnie ustawia się na zewnątrz miceli. Drugi, apolarny koniec "chowa" się we wnętrzu miceli na skutek czego ma kontakt z apolarnymi końcami innych cząsteczek i jest jednocześnie odseparowany od rozpuszczalnika. W przypadku gdy emulsja tworzy się w rozpuszczalniku apolarnym struktura miceli jest dokładnie odwrotna - polarne końce cząsteczek znajdują się w jej wnętrzu, zaś apolarne na zewnątrz.

Na granicy micel i rozpuszczalnika zachodzi zjawisko solwatacji, co powoduje, że micela składa się z kłębka cząsteczek substancji rozpuszczonej i cienkiej otoczki cząsteczek rozpuszczalnika na stałe związanej z micelą.

I już wszystko wiecie, prawda?:-D

Ollena, no obierki i skorupki jajek nadaly by sprawie kolorytu...
Majuska, czuje sie doksztalcona... jak to wykuje na pamiec, bo na zrozumienie nie idzie.:-D:-D Co do "napisane bylo", to ja sie z Toba zgadzam - jak widze ze na opakowaniu jest "do butow" to nie stosuje na ryj. Dzieki temu pysk mi sie woskiem nie swieci zapewne.:tak:

Kciuki zaciśnięte za maleństwa Sandy i Kłaczka:tak:.Zoyka ubranka bardzo ładne i jak Julcia już stoi to chodziła raz dwa bardzo ślicznie będzie a wtedy spudniczki i sukienki ślicznie poubieracie ja teraz przy intensywnym raczkowaniu raczej małą w spodnie ubierać zaczęłam:tak:.Głowa mnie boli i tyle to na razie

Sandy- gratulacje!!

No dziewczyny- cieszę się, że zaczyna być bardziej ciężarówkowo!!!:-)

Zoyka- ciuszki cudne!

Moje 4-litery już lepiej. Z Młodym też wszystko OK.
Niestety mój Paan Mąż:-) zabronił mi wchodzić samodzielnie na górę....bym nie spadła będąc sama w domu (generalnie ze schodów spadałam regularnie przed ciażą:baffled:)

Ogłaszam też koniec remontu i sprzątania poremontowego:-D

Napiszcie proszę: czym teraz smaruje się niemowle po kąpieli (czy oliwka Bambino jeszcze istnieje??), jakie pieluchy są godne polecenia i jakie wkładki laktacyjne sprawdziły Wam się najbardziej??????

A ja właśnie wróciłam bo mama spanikowana dzwoniła,ze sobie poradzić z Julka nie moze. Mała nie chce jeść, nie chce pić i ma 38 stopni , spierzchnięte usta i jakiś rumień na policzkach.

.W tej cholernej firmie co to jeszcze mam z nią umowę wyłączyli e-maile i telefony. Teraz to dopiero jazda jest. Nijak nie mam się jak z bankami gdzie kredyty w procesie skontaktować.

Zyć nie umierać...

reklama
Ollena- spadam z różnych schodów, bez względu na ich wygląd i konstrukcję:baffled:
Zazwyczaj myślę już o czymś innym niż o schodzeniu, co skutkuje tym, że nogi mi się plączą.. Jeszcze jak mieszkaliśmy w szeregowcu- gdzie kursuje się po schodach non-stop, schodząc z koszem prania, tak odpłynęlam w zamyślenie, że prawie wypadłam przez barierkę na półpiętrze...:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry