reklama

Ciąża po 40

Witam z kawą :-D
Dziecko mi się powoli naprawia i wczoraj ładnie bawiła się ponad godzinę sama na podłodze bez wiszeniia na mnie i innych sprzętach. Teraz siedzi w łóżeczku i też się bawi. Ja za starych dobrych czasów :-D Może naprawa będzie stopniowa i stała, bo ostatnie dwa tygodnie dały mi tak w kość że chciałam wysłać biedronkę do Afryki:)))
Misia dobrze że jesteś i żyjesz, Kubula też się naprawi - zobaczysz :)

reklama
Katrina u Was pada juz 30 dni?
Jejku u nas przerwy sa... dzis akurat pada, wczoraj nie padalo, wczesniej tez bylo ladnie az spacer do parku zaliczylismy pierwszy tej... wiosny ;-))
A co do polskich sklepow...nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze mam je pod samym nosem i nie musze kupowac nic tutejszego!

Klaczku Karol boski, inteligencik Ci rosnie!

A Patryk przedwczoraj sie przebudzil wieczorem, zawolal mm i stwierdzil, ze on nie spi bo on nie wie dlaczego dzieci w szkole maja inne kolory... tez inteligentny..po mamusi ;-)

A moja Mia (pieknie brzmi swoja droga) jak nie jest chora i nie wychodzi jej zab to spi pieknie :-) szkoda, ze z matka czyli ze mna no ale to juz moj blad i moje wygodnictwo.

misia chyba wszystkie nas to czeka czasami bardziej czasami mniej.. damy rade!

Zoyka skonczylam ksiazke! jest cudowna i az mi szkoda, ze juz koniec :(

Miałam iść wczoraj ale w końcu poszlam dziś z Amelką do lekarza z powodu tych plamek uczuleniowych .No uczulenie według lekarki nie wiadomo czy na proszek czy na coś z jedzonka dostała fenistil do łykania i elosone do smarowania.Waży 6630 mierzy 68 cm.

Misia, mamy podobnie. Wczoraj maly spal na sofie, ja cos w kuchni robilam, Rajmund ze mna gadal i uslyszelismy ze maly sie przebudzil, wiec poszedl do niego Rajmund. Ryk... Ryk koszmarny, pelna rozpacz, poki nie przyszlam, nie zawinelam d... w kocyka i nie przytulilam. Jeszcze troche pochlipal i zasnal. Albo mama, albo nikt.
Ollena, ja mysle ze on wylapal znajomy jezyk, moze cos rozumial z tego co facet mowi, ale na pewno kojarzyl "melodie" jezyka i poczul swojskosc.

Mamy piekny odczyn poszczepienny i cholera mnie bierze. Uda zapuchniete oba, goraczka, dziecko placzliwe, rozmarudzone (malo dziwne), noc do d.. i dzien sie zapowiada podobnie.

Ostatnia edycja:
A co do wychodzenia na zewntarz w przedszkolach. W poprzednim wychodzili codziennie, jedynie jak lalo to nie szli. Dzieci z gilami po pas. Jedynie jak Patryk mial katar to prosilam zeby mu wycierali bo inaczej by sie nie domyslili. Choc i tak odbieralismy go calego zasmarkanego. No ale on nie chorowal mimo wszystko.
Tutaj wychodza rzadko, ale to dobrze bo zawsze po takim wyjsciu jest caly mokry (maja mnostwo zabawek na ktorych sie jezdzi, zjezdza itd) bo siada na wszystkim a wszystko mokre. poza tym nie wiadomo jak takiego czlowieka do tego przedszkola ubrac zima jesli mieliby wychodzic.

Kłaczku współczuję biedny Karol Wielki :-(A u nas sypie śnieg i dopiero po południu wyjde ciut wcześniej na mszę żeby małej gąsienicy-córuś zrobić rundkę honorową zwaną potocznie spacerem.Nie lubie jak mi cos leci na łeb:no:

Ollena w czym sens?Post jako taki już niebawem mam zamiar uprawiać raz w tygodniu o tzw chlebie i wodzie ponoć świetnie wpływa na oczyszczenie organizmu ,a ten nasz katolicki post to w sumie dwa razy do roku w dziś i w Wielki Piątek można jeść 3 razy raz do syta i jedynie mięcha nie wciągać w sumie czy to jakieś wielkie poświęcenie?

Ollena - niestety, ale mieszkamy na prawie samej północy Irlandii (sprawdź sobie, gdzie jest Bucrana) i tu mikroklimat jest znacznie surowszy niz na południu Wyspy czy nawet w Dublinie.

azula - nigdy się nie przyzwyczaję i nie zaakceptuję tutejszej pogody. Uwielbiam ciepełko, a tu jest wiecznie zimno, wietrznie i pada, siąpi, mży lub leje.

Kłaczek - oj to nie fajnie. U nas szczepią w uda i Kuba ma je potem takie twarde. Pocieszam się, że najbliższe dopiero jak będzie miał 12 m-cy, potem 13 m-cy i koniec! Następne w wieku 4-5 lat.

Kuba znowu budzi się wieczorami i jest marudny, ale zauważyłam, że jak dam mu Nurofen, to od razu inne dziecko. Bawi się, gada, sam się sobą zajmuje - pod dziąsełkami widać już górne jedynki i drugą dwójkę na dole, pewnie to jest przyczyną.
Alinka ma jutro i pojutrze wolne w szkole, nie wiem jak z nimi w domu wytrzymam....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry