reklama

Ciąża po 40

No wreszcie czuję sie jak w domu :))) kawa poranna z Anią:-D Moja Packa miała identycznie , nie było szans na skarpety nawet, czapki i opaski to se mogłam co najwyżej wozić w wózku:-), ale do momentu, aż zimno na prawde było, najwyraźniej Aniu Biedrona wie, kiedy potrzebuje czapki , a kiedy nie:-D...te pluskwy mnie przerażają:szok::szok::szok:
Ale masz dobrze z tymi czwórkami u Biedrony, u nas nadal nie ma 2 dolnych i nie wiem czy właśnie nie wyłażą, bo Paćka ma gorączkę, czerwone policzki i gil w nosie.....ech..nie idę do lekarza, bo co mi powie, nie kaszle, ani nic ....

Dziś 1 marca, a jak wiadomo w marcu jak w garncu, właśnie przeszła śnieżyca, a teraz wychodzi słońce:-)

reklama
Majuska, nie mamy Disney Junior... W ogole nie mam zadnych kanalow dla malutkich dzieci.
Fajnie ze podejmujesz te prace - da Ci to wieksza niezaleznosc, a robisz to co lubisz.

Anka_d, bo zapomne potem. Nie ucz dziecka angielskiego, to nie ma sensu. Jesli chcesz zeby bylo naprawde dwujezyczne, ucz je polskiego bo angielski samo bedzie lapalo, a jak pojdzie do szkoly, to wrecz bedzie sie wycofywac z polskiego na rzecz angielskiego i trzeba bedzie powalczyc o polszczyzne. Z reszta nawet w szkolach mowia, ze jesli rodzice nie mowia perfect po angielsku, to lepiej zeby rozmawiali z dzieckiem wylacznie po polsku, a juz oni je angielskiego naucza.

Witam po beznadziejnej nocy. Mia marudzila, robila 'ojojojo', nie mogla usnac a jak dotknelam dziasla gornej jedynki to byl wrzask na caly dom. Dalam Ibum, smarowalam zelem i klelam pod nosem bo i tak sie budzila;)

Majuska
super sprawa, szkoda ze az Lancut ale ludzie dalej dojezdzaja i daja rade:)

Ania ja widze u Was 7st... czyli tyle co u nas, czyli zimnica. Nie kumam gdzie ta wiosna ;)

Od dzis nowe odcinki Rodzinki.pl oswiadczam i zeby nie bylo ze ktos zapomnial ;-)

Andzike gratulki dla Kacpra! Robi nam sie dorosly facecik! ;)

Ostatnia edycja:
Dla Kacperka*:-)Współczuję straty kiciora:-(.Aniu pluskwy i brak ciepła to jednak sprawy poważne długotrwałe kąsanie może mimo wszystko wpłynąć na stan zdrowia choćby psychicznego szukaj czegoś nawet mniejszego ,a do życia:tak:Majuska pewnie berz robotę jak nie dasz rady zawsze możesz zrezygnować:tak:Kłaczku fakt dzieci potem nie chcą mówić w rodzimym języku w domu tylko po polsku:tak:Pogoda dziś już mniej optymistyczna ale szybko zleci i słoneczko nam zaświeci:-DAsiu czekamy na relację:-)

Parzyngiel zasnął więc mam moment dla siebie...
Andzike buziak dla Kacperka, dorosły facet w domu Ci buszuje :-D swoją drogą to pech urodziny 29 lutego raz na cztery lata :)))
Kłaczek to nie jest tak że uczę, Wanda osłu****e się z obcym brzmieniem na ulicy, ale nie chce zdziwienia na buzi gdy usłyszy angielski bełkot i jak ją znam będzie ryk i rozpacz. Gdy mama używa równie dziwnych słow wtedy nie ma takiego szoku dla ucha, normalnie przecież rozmawia się z nią po polsku w domu.
Bardzo ładnie wychodzi jej mówienie: Wanda nie :-D powtarza to idealnie bo chyba najczęsciej słyszy ten zwrot gdy rozrabia jak pijany zając w kapuście:))) dzisiaj słyszę non stop "oko".
Majuśka wspólczuję czwórek, ale Paćka jest dużo starsza jednak i uważam że uzebięnie biedronki to rekord świata i stanowczo za wcześnie ma te swoje 10 zębów... mając 15 miesięcy będzie miała już trójki? Lepiej niech trochę przystopuje żeby dać szansę innym bb-maluchom na uzębienie :-D
Ollena dzisiaj jest chłodniej, wczoraj była super pogoda no i słoneczka też tak nie widać. Mimo to pójdziemy potem sobie połazić i dzisiaj wiązany kaptur na głowę bo jakoś w tym rejonie Uk wiecznie wieje silny wiatr.

Wanda jest szybka z tymi zebami, nie ma co! Ale ja bym wolala tak na raz niz jeden po drugim sie meczyc bo jak kazdy ma tak bolesnie wychodzic to ja dziekuje.

Moje dziecko spac znowu nie chce, ja nie wiem co mam zrobic. Zwalac na zeba czy nastawic sie, ze juz bedzie spala tylko raz w dzien?
Zab prawie na wierzchu, czuc go calego jednak jeszcze sie nie przebil i Mia przy kazdym dotyku placze, kup zebowych jednak brak.

Andzike i na Kacpra przyjdzie czas z zebami, nie piekarnia ;-)

Mam w planach robic kopytka ale jak to zrobic z wyjacycm co chwile dzieckiem?

reklama
Anka_d, ja tam uwazam, ze Karolowi wystarczy jak widzi ze matka belkoce cos w tubylczym narzeczu kiedy musi sie dogadac poza domem. Z reszta podziwiam Kurdyjki, bo te w znakomitej wiekszosci ani be ani me po angialsku, mimo ze czesto mieszkaja tu lata. Zamkniete w domu i srodowisku im podobnych kur domowych.

Mamy 3 czworke, a po lewej stronie na gorze wielka banie na dziasle. Bania ogromna i miekka. Bedzie ostatnia czworka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry