reklama

Ciąża po 40

A my sie odrobaczamy..
Kuzwa Patryk od 2 h narzekal, ze go pupa w srodku swedzi, tabletki poszly w ruch, zmieniam posciel, reczniki, piore i po dupie sie kopie. To troche nie ma sensu bo nie mam syropu na robaki dla Mii (to mogloby byc przyczyna jej chorob), ale jej syrop mama wysle i podamy jej w tym tygodniu. Suka tez odrobaczona ;-)

reklama
Andzike , robisz tę szarlotkę i naprawdę wychodzi bez zagniatania ? A z jabłek w słoiku wyjdzie ?

Bake&Taste: Szarlotka sypana

KAtrina no właśnie :) Ale widzisz..jak jedna napisze ze zrobiła żurek to drugą ochota najdzie i też zrobi :)

Teraz jazda na gołąbki jest z mikrofali a żuru dalej w szklanej butli kupić ni mogę.

Pokłóciłamsię z MM . Wziął Julkę i poszli na spacer to sobie poszłam do baru na żurek.O!

Zoyka, raczej nie wyjdzie - maja wiecej wody i sa rozpackane. Normalnie, z surowych jablek wychodzi i jest pyszna.
Zur kupowalam w sloikach kiedys. Normalnych, szklanych, mniej wiecej 500ml.

Zoyka, wychodzi super, ale ja robiłam z normalnych jabłek, startych, nie ze słoika :-)

Ollena - dopiero zobaczyłam zdjęcia :-) cudne dzieciaki - wiadomo po kim - po mamusi :-D

Ostatnia edycja:
Zoyka te jablka ze sloika sa idealne do szarlotki!!
MOja mama robi z normalnych a babcia ostatnio zrobila ze sloikowych i wyszla jeszcze lepsza.
Ja ostatnio robilam szarlotke, jablka do gara, udusilam z cukrem, orzechami, rodzynkami i wyszla o niebo lepsza jak z jablkami surowymi.
Przeciez sie czesto gotowe jablka sloikowe kupuje do szarlotki!
Podeslij mi te sloiki jak nie chcesz:)

reklama
hełoł :-)
jestem i żyje :-)
Ollena robiłaś to ciasto ? Ja robiłam i to w czasach kiedy jajek nie było i ręczę Ci że z musu TA szarlotka NIE WYJDZIE!!! zwłaszcza jak nie są rzadkie!!! Masz trzy sypane wartwy bez żadnego łącznika w postaci: wody,masła, jajek więc coś musi je scalać i tym czymś jest sok z jabłek :-)
Zoyka jak mówi Kłaczek: naleśniki, ryż, makaron, rachuchy, szalrlotka klasyczna. Można upiec biszkopt a mus wymieszać z żelatyną - galeretką cytrynową i taką masą przełożyć biszkopt, roladę można zawinąć :-)
Majuska - u nas jest rzeźnia :-( Kubuli jak idą zębole to wszystkie 4 sztuki i teraz ma koniec inwazji czwórek oczywiście wszystkich na raz i ostatnio wyczułam trójki ... więc siedzimy w domu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry