reklama

Ciąża po 40

reklama
Witajcie

mamuski dziekuje za dobre slowa ja juz zapisałam klaudie do logopedy i do laryngologa niech ja przebadaja bede spokojniejsza

ollena dzieciaczki boskie
Kłaczek Wielkie gratulacje dopiero teraz zauwazylam

Dzisiaj nareszcie wiosennie porobiłam porzadki pomyłam okna jak niunia wstanie ruszamy na spacerek

A ja sie lecialam podzielic patentem, taka nim zachwycona....:zawstydzona/y: Ale siara... :-D

Marzenko, dzieki, ale ja naprawde nie wiem czy jest czego teraz gratulowac. Pismo ze szpitala strasznie namieszane...

a, wkleje - co mi tam:
""Pregnancy of unknown viability and location - scan shows anteverted (tego slowa nie rozumiem) uterus, containing a hypoechoic area in the mid cavity, it could represent a very early gestation sac, it measures 5,6x2,6x5,4mm, would equate to less than 6 weeks. No internal echoes trophoblastic rim is noted. There is a thin elongated and irregular area both above and below the? (tego nie rozumiem zupelnie) Gestation sac, which has the appearance of haemorrhage. (Ze co??)"
Dalej jest ze prawy jajnik normalny, lewego nie zauwazyla (poprzednio jeszcze tam byl!
wink2.gif
) i stwierdzenie ze "brak masy przydatkow" cokolwiek to znaczy. I "POD is clear."

kłaczek, ja to widzę tak, ale powinien się wypowiedzieć ktoś kto lepiej zna terminologię medyczną i co oznacza co...

Ciąża o niewiadomej żywotności i ulokowaniu - skan wykazuje przodopochylny (przodozgięcie?) macicy zawierając obszar o obniżonej echogeniczności (hypoechogeniczny) o średnim wgłębieniu,może to reprezentować bardzo wczesny pęcherzyk ciążowy o wymiarach 5,6x2,6x5,4mm co jest adekwatne do ciąży młodszej niż 6tyg. Obręcze trofoblasyczne nie zostały zauważone. Występuje cienki podłużny i nieregularny obszar zarówno nad jak i pod pęcherzykiem, które dają objaw krwotoku

Andzike, ja to dokladnie tak samo rozumiem.Poza tym ze to "srednie wglebienie" przetlumaczylam sobie ze "posrodku jamy" lub cos w tym stylu. Za to tego krwotoku ni cholery nie kumam, a przyznam ze mnie to niepokoi. Zadnych tego typu objawow nie mam - nie plamie nawet.

No właśnie ten krwotok też mnie zastanawiał, dlatego tak jak pisałam, na to powinien spojrzeć ktoś kto się zna...
"Pośrodku jamy" ma zdecydowanie większy sens :tak:

hejka

Kłaczek - może masz krwiaka oprócz pęcherzyka.

Wiece co - ja jak Zoyka, nie bardzo wiem o czym dzisiaj pisać, że żurek zrobiłam? że nocka przespana? że....

Andzike, Ty nie widzialas co z tego zrobil tlumacz Wujka Google. Dla niego "cavity" to "ustna" i czesc.:-D
Katrina, wolalabym nie... W listopadzie mialam scan i bylo wszystko ladnie.

pozostaje czekac i miec nadzieje ze w srode sytuacja sie wyjasni.

reklama
Hehehe, niezłe :-D takie translatory czasem niesamowite rzeczy potrafią zrobić z tekstem :tak:
Czekamy do środy z zaciśniętymi kciukami &&&.

Wzięło mnie na frytki. Ordynarne w głębokim oleju, chrupiące i złocistobrązowe :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry