reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej,
Aniu niestety mimo wyjscia zebow nie ma i nie bedzie spokoju :(

Super, ze Wam sie uklada a co do Filipa to on ma 13 lat dopiero, to dziecko jeszcze i nie powinien byc rozdzielony z rodzicami, to moze sie bardzo zle na nim odbic:( z mama bym sie nie klocila, bo tu nie ma o co, miejsce dziecka jest przy rodzicach a skoro mama taka chetna to spytaj teoretycznie czy Wande tez wezmie bo przeciez w PL bedzie jej lepiej?nie wazne ze bez rodzicow...
A Wanda jest przesliczna, bardzo sie zmienila!

My zdychamy, ja mam coraz wiekszy zielony katar, kaszel juz dzis mokry, mm to samo od wczoraj, Mia ma katar i ropiejace oczy juz ponad tydzien, dzis juz kaszle. Idziemy do lekarza popoludniu.
Patryk dzis konczy antybiotyk i mam nadzieje, ze mu w koncu przejdzie do konca..
Mowie Wam rece, cycki i wszystko inne mi opada :( nie spalam pol nocy przez bol gardla..

Kłaczek na jeżyny reflektuję jak najbardziej :-D Zresztą wiesz że ja uwielbiam łazić na spacery byleby był ustawiony odgórnie cel wędrówki :))
Andzike to jest tak że babcia nakręca dziecko iż źle mu tutaj będzie i nie poradzi sobie w szkole z angielskim. Tyle, że on języka uczy się już piaty rok i na pewno nie jest tragicznie. Ma czwórki i piątki w szkole więc o czymś to świadczy, zresztą Robert mówi że w Londynie był chłopak o rok starszy który tutaj przyjechał a jego znajmość angielskiego była o wiele gorsza niż u Filipa i spokojnie radzi sobie w szkole. Filip jest zdolny i inteligentny jeżeli tylko mu się chce :-D Poza tym Ollena ma rację że dziecko musi być z rodzicami a moja mama do Wandy już taka chętna nie jest, bo to dużo obowiązków a mało przyjemności. Wanda na zakupy nie pójdzie i nie posprzata w ogrodzie...
Tabi będzie miał ogród, może niedokładnie taki jak sobie wymarzyłam ale przypuszczam, że w kwietniu landlord pozwoli nam nieco pozmieniać i zasiać trawę, której po prostu nie ma bo wysypane jest kamyczkami i obłożone dookoła granitowymi płytami - nawiasem mówiąc przepięknymi:))
Biedrona zasnęła, obieram prędko ziemniaki na obiad bo reszta została z wczoraj i mam luźny fajny dzień. Potem podrepczemy do centrum bo muszę dokładnie dowiedzieć się co i jak z telefonem dla mnie i nielimitowanym internetem. Dzisiaj jest chłodnawo i nie ma słońca, to będzie szybki spacer:)

Na jezyny chodzi sie do Gunnes i tam jest sciezka rownolegla do "zielonej mili" - fajnie sie jedzie wozkiem, jezyn zatrzesienie, tylko komary jak Tupolewy. W zeszlym roku nazbieralam troche i zamrozilam, teraz sa jak znalazl. Zawsze to inny owoc, a w dodatku za free i z dala od szosy zbierany.

Bry

Aniu - dziękujemy i dla Wandzi również wszystkiego naj, naj!!!! ależ rośnie Wam śliczna panienka i zazdroszczę sąsiedztwa z Kłaczkiem, ja stad do każdej z Was mam szmat drogi niestety,

Zoyka - pamiętam jak pierwszy raz bylismy na wczasach nad morzem z mała Magdą - miała wtedy 2 latka, w domku obok nas mieszkało młode małżeństwo, których synek Piotruś był chyba 3 tyg, młodszy od Magdy. To był chyba drugi dzień wczasów - poszliśmy razem z nimi nad morze. Szliśmy plażą i w pewnym momencie dzieci dostrzegły wodę - Magda krzyknęła "łola", Piotruś "uta" - chodziło oczywiście o wodę. Nigdy tej scenki nie zapomnę.

Aniu gratulacje dla Wandzi, katrina dla Kubulka tez!
jejku Wanda za miesiac urodziny!

A babcia niech nie przesadza, dzieci w wieku Filipa lapia ang expresem. Nauka w szkole swoje robi ale ogolnie przebywanie tylko z ang jezycznymi dziecmi robi najwiecej :-)
da rade a rodzina musi byc razem!

Cześć.

Spaliśmy do 8. Szok . Wreszcie jestem wyspana :)

Aniu jak dobrze Cię widzieć. Wandzia urosła, wydoroślała ale rozkoszny uśmiech ten sam :)
Wierzę,ze szukacie swojego miejsca i w końcu znajdziecie i wtedy wszystko ułoży się już na dobre.
Od Babci zabieraj Filipa. Babcie myśli o sobie raczej niz o nim. Nakręcanie dziecka zawsze sie obraca przeciw nakręcającej. Gdzie mu będzie lepiej niz z Wami ? Język to nei przeszkoda. Dzieci szybko łapią i da sobie radę. Ważne żeby znowu wiedział gdzie jest jego rodzina i miejsce na ziemi.
Nie kłóć się z Mamą. Powiedz swoje stanowisko i badz konsekwentna. Wymienianie opinii tylko spowoduje kolejne niesnaski.

Olena zdrówka !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry