reklama

Ciąża po 40

O dzieki, za opier... nie spodziewalam sie ;)
Jest ok, nic mnie nie boli, jedynie chwile mi ciezko bylo na kichach ale oznak nadchodzacej biegunki nie ma (a to jest zaraz po prawie) wiec bede zyla :D

Majuska wspolczuje bratowej tej stopy.

Mia kaszle znowu, tym razem sucho :( Sinecod pojdzie znowu w ruch:(

reklama
Uff, oddali mi prąd, ale tyle nadrukowałyście w międzyczasie, że nie ogarniam...
Misia - a wstawiłabyś sobie suwaczek wreszcie, żeby było wiadomo kiedy Kubę obcałowywać! 19 miesięcy - to brzmi poważnie. Buziaki dla Kubola.
Anko - biedrona jest śliczna! W wersji wisieluch za to lekko przerażająca. Ja już nie mam krzeseł na dole - musiałam usunąć, bo parszywy badziew z Ikei odjeżdżał jak się dziecko oparło i stwarzał zagrożenie.
Zoyka - to jakiś absurd z tym neurologiem.
Andzike - ojojoj...Przykre. I nie masz zupełnie pomysłu o co mamie chodzi?
Majuska - ech, nieźle Ci musi dawać w kość, że tak jęczysz, przecież to nie w Twoim stylu. Trzymaj się, babo. Biedna Paćka. Ja ostatnio na wszystko stosuję krem barierowy Emolium. Smaruję nim Maksowi pysio jak wychodzimy i tyłek jak się odparzy, działa rewelacyjnie i tu i tu. Koszmar, złamać sobie coś w ciąży, biedna ta bratowa. Ale chyba jeszcze gorzej się tak unieruchomić przy noworodku. A co do odpierdalania - każdemu czasem odpierdala, byle to tylko na chwilę.
Ollena - no słów mi brak... A pijesz to siemię, przynajmniej?

Zoyka taka którą stosują w szpitalach na odparzenia - robiona w aptece.
w mojej zaprzyjażnionej aptece pan sympatyczny mnie zapytała czy zamiast kupować te wszystkie balneum,pupiki i linomagi to nie chce tej szpitalnej... chciałam :-)
A neurologia dziecięca jest specjalizacją ciężką no i długotrwałą.

misia a ona jest z antybiotykiem? bo mi cos tam w doktor googlu mignelo, że jak sie tak odparzenie paprze to trzeba maść z antybiotykiem zastosować....
niestety tam w małżeństwie u mojego brata nie było dobrze juz od jakiegos czasu, właściwie rozwód wisiał w powietrzu..no i nagle boom, wpadka, będzie dziecko, przez chwile wydawało sie, że będzie dobrze, ale niestety ...znów się zesrało i jak same wiecie, takie rzeczy sie nie poprawiają jak maleństwo na świat przychodzi....a w skrócie chodzi o totalny brak szacunku:no::no:

FLO wypilam wczoraj ale nabial odstawilam chwilowo wiec na wodzie, jutro juz z mlekiem wypije bo na wodzie okropne.
No ale mi leki pomagaja na pewno i duzo robia.

Majuska fakt.. jak pojawia sie dziecko to jest jeszcze gorzej :( bratowa ma jakas pomoc, wsparcie?

A mojej kuzynki 2 latce pediatra stwierdzil koslawosc kolan, tzn ona zauwazyla a pediatra potwierdzil, szuka dobrego ortopedy. Co sie z tym robi, wiecie?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-D
Witam się szybko z kawą, bo przecież Andzike nie może w tej swojej korpo siedzieć tak od rana o suchej buzi:)))
Wczoraj popołudniem zaczęły się niefajne symptomy ataku zębów i niestety moje przeczucie się sprawdziło. Nocka do bani, malutka spała ale popłakiwała przez sen przez co ja czuwałam smarując co 3 godziny dziąsła i zbijając gorączkę. Nie bardzo chce jeść a teraz też marudzi mocno i właściwie nie schodzi z rąk. To będzie chyba ciężki dzień. Przywaliło jakimś mrozem a powinnam iśc po jej mleko, z temperaturą aż strach z nią wychodzić na dwór :no: Sama już nie wiem czy to trójki czy ta ostatnia górna czwórka idzie do przodu, bo jest jej tylko kawałeczek. Trzeba czekać...
Majuśka musisz mieć strasznie dość, przecież narzekanie tak długo nie jest w Twoim stylu. Może wieczorny leszek poprawiłby Ci nieco nastrój? Na pewno zrobiłaby to ciepła wiosna, ale na nią przyjdzie chyba jeszcze długo czekać. I jeszcze te problemy z bratową /biedna jest bardzo/ i jej rozterki w małżeństwie...
Zoyka absurd służby zdrowia trwa od dawna i doświadczasz go na własnej skórze. Nic nie poradzisz poza czekaniem albo płaceniem grubej kasy za prywatne wizyty
Florka to masz w domu niezłe przemeblowanie :-D u nas jakoś krzesła nie są okupowane pod warunkiem że stoją puste. Zajęte przez matkę lub ojca są obiektem zaciekłego ataku biedrony :-D
Ollena siemię nie jest takie złe, parzysz je sobie i możesz lekko dosłodzić. Taki glutowaty syropek powstaje i to się pije na wodzie a nie na mleku :-D
Koślawość uchwycona tak wcześnie jest do wyrównania, potrzebny jest czas i ćwiczenia rehabilitacyjne na które kieruje ortopeda. Nie znam ośrodków w Twoim rejonie, ale we Wrocławiu jest doskonały zakład rehabilitacyjny na ul. Poświęckiej.
Kawa na stole, biurku, ławie... w zalezności od tego kto jaki mebelek ma pod ręką :-D Zapraszam!

Ollena zapomniałam! Mia jest prześliczna, yesoo z dnia na dzień piękniejsza i w ogóle brak słów :)))
Pytanko: jaki system zapinania mają jej spinki do włosów? Szukałam tutaj czegoś dla Wandy, ale są jak typowe wsuwki i będą jej wyrywać włoski a na klamerkę nic nie znalazłam. Muszę jakos opanować jej kogucika na czubku głowy:))

Ostatnia edycja:
1. Dzieci powinny wstawac, kiedy rodzice juz sie wyspia, a nie przed 6 rano!!
2. Pogoda jest cudna, moze uda nam sie w miasto bryknac jakos... *******ca juz dostaje w domu.
3. Zrzucanie brudow przeszlo do tradycji - mlody sam zwala co mniejsze ciuchy, kwiczac przy tym radosnie.
4. Jestem zryta.

Ania co do siemnienia to pilam zawsze z mlekiem, tak mnie babcia nauczyla, bardzo lubilam i swego czasu pilam dzien w dzien, idealnie mi sie wlosy wtedy poprawily, rosly ze wszystkich stron;) Pozniej dodawalam do codziennej owsianki. Gluta na mleku moge pic, na wodzie mi nie wchodzi;)

Co do spinki to amm zdjecie niebieskiej ktora Mia nosi, te rozowe maja takie same zapiecia tyle, ze wieksze i odkryty maja caly metal. O dziwo trzymaja kiepsko, ale ta niebieska byla robiona na zamowienie (dostalysmy gratis do kominow) a te kwiatki rozowe to taniocha kupiona w Dunnes Store (nie wiem czy macie).

Zobacz załącznik 546230

A co do Mii to dziekuje za komplementy, udala mi sie cora mimo, ze skora zdjeta z ojca ;)

Zdecydowanie córa Ci się udała :-D Dunes na pewno jest tylko nie wiem gdzie:)) spytam Kłaczka albo połażę w niedzielę po takim sklepie dziecięcym tyle że to daleko od nas więc wyprawa rodzinna tylko w dzień wolny od pracy :)))
Jak tam brzusio? :-)

reklama
Ja myslalam, ze we wszystkich sklepach takie sa, w Tesco widzialam ale takie mocniejsze, nie do wlosow delikatnych, niemowlecych.
Dzieki, brzuch very food;) tylko ciezko mi bylo na zoladku wczoraj przed snem ale nie dziwie sie;)

Rehabilitantka mi odpowiedziala, ze u 2 latka to fizjologia, wiele dzieci w tym wieku ma koslawe kolanka i jest to okres przejsciowy zazwyczaj. Odpowiednie buty, chodzenie na boso i przejdzie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry