reklama

Ciąża po 40

A chyba kłaczek wstawiła link jak tatus córce włosy układa:-)Ollena to co jest za oknem to horror tym bardziej ,że ten ala śnieg raczej się nie utrzyma będzie ciapra i mamra,błociszcze i bagnisko .M wrócił z pracy z zupełnie przemoczonymi butami.W zasadzie od kiedy zmienia sie fotelik na te 9+ na razie ten 0-13kg jest dobry .Nie wiem czy rozglądać się już za większym czy jeszcze nie??

reklama
Azula zmienisz jak sie przestanie miescic a 13kg jeszcze dlugo nie osiagnie.
Ja bede kupowac jeszcze w tym miesiacu fotelik do PL zeby na nas czekal jak przylecimy bo nie mam tam zadnego, kuzynki 0-13 ale jest ciasny.
No i u nas tez sypie i od razu topnieje, kaluze sa ale lepsze to niz zaspy bo jak to zacznie topniec to jest armageddon.

No właśnie się zastanawiałam bo jakos mi gwałtownie zaczęła rosnąć co chwilę następne rzeczy odkładam do kartonu (bo za małe coraz wyżej sięga tymi swoimi mackami by ściągać.Ale jak się mieści to jeszcze poczekam.Zresztą za chwilę to bez kombinezonków,kurtek bedzie jeździła to jeszcze trochę miejsca będzie to chyba tak około maja zaczne sie rozglądać.No i czy kupować 9-18 kg 9-25 czy 9-36 ??????

My kupiliśmy nowy fotelik w grudniu czyli jak Julka miała 10 mies. Chodziło o auto . Kupiliśmy od razu 9-36 kg.
taki : Strona główna

robiłyście dzieciom kaszę jaglaną na słodko ? Chcę zrobić Julce na obiad i szukam pomysłu.

Hej!
Witam sie przy Teraflu:-D..może będę żyć, po 4 dniach zajebiście męczącego i bezproduktywnego kaszlu, udało mi się co nie co z siebie odkrztusić, może jakoś pójdzie teraz.....nock afatalna, Paćka się robudził ok. 1 ( podejrzeam, że przez to odparzenie ) po czym urzędowała u nas w lóżku do 3, aż w końcu wqrwionam zaniosłam i uśpiłam u niej w betach, pospała tylko do 6. Jak się czuje ponad 4o letnia baba po 1,5+3 godzinach snu to chyb anie musze Wam mowić. na szcześci emam dziś wolne, z okazji ataku faken zimy sierściuchy sie nie strzygą więc siedzę w domu. Jesteśmy zarejestrowane do naszej pediatry na 15.45 ( podróz przez całe miasto o tej porze - miodzio :-) ) tak więc łapie oddech, mam obiad, a także w piekarniku "dochodzi" szarlotka sypana....jestem po prostu Zajebistą Panią Domu:-D:-D

Zoyka kasza jaglana na słodko gdzieś tam wystepuje w żłobkowym kateringowym menu u Paćki, chyba dzieci lubią, z necie na pewno znajdziesz jakiś fajowy przepis.
Azula kupilismy 9-18 Maxi Cosi Tobi, mamy taką laseczkę na dogomanii ( nie Andzike i Flo ;-) ? ) , która jest jakby moją wyrocznią w zakupach dla bachorów, powiedziała, że go ma i jest git, więc i ja go kupiłam bez babrania sie w internetowych opiniach o milionach fotelików, jestem zadowolona, kupowałam na allegro, łatwy montaż, bachorowi wygodnie, można zmieniac pozycje krzesełka na bardziej leżąco. Maxi Cosi dobra firma:-), wysoko oceniana w testach.

Edit :
okazuje sie że przegapiłam ze dwie strony Waszych wypocin :)))
Zoyka jak ja bym chciała, żeby mój stary się kiedys na mnie obraził i poszeł spać gdzie indziej, on się ni eobraża, gorzej..jest wciąz w moim poblizu i nawija, jaka to ja jestem kłótliwa, że to ja jestem tym motorem który napędza kłótnie, że on jest zawsze do mni epokojowo nastawiony itp. itd. tak do 10 minut jestem w stanie wytrzymac, potem zaczynam obmyślac jak go zabić, unicestwić, wysłać na Mars..
Aniu niestety z tym Leszkiem..mam go w lodówce, ale to własnie takie samopoczucie, że nawet Leszek nie wzbudza mojego żadnego entuzjazmu, a to ogromna rzadkość...leży juz dobrych 5 dni...to wręcz niemozliwe u nas w domu....i czuję że dziś nadal nie, ale wiem że przyjdzie ten dzień:-D

Andzike no niefajnie z mamą, niefajnie...kurna może to jakies hormony na nią spadły:no::no:

Własnie zaczeło znowu sypac sniegiem, to co nasypało w nocy niedawno stopniało, więc kuźwa trzeba uzupełnić:no:

Ostatnia edycja:
Zoyka robie Mii od dawna. Z cynamonem, tartym jablkiem lub bananem.

Azula ja kupie 9-18 albo 9-36, tez chce Maxi Cosi tutaj kupic, w PL zobacze, boe niestety musze kupic 2..

Olena a jak gotujesz ? mam taką dla dzieci ,nie w kulkach a płatki.

Majuska cieszę sie ogromnie ze będziesz żyć :-D Najedz się wieczorem czosnku z natką pietruszki zrób sobie wiadro herbatki z cytrynką :)

reklama
Ja mam zwykla. Przelewam na sitku woda, wrzucam do gara i gotuje jakies 20 min, az wyparuje cala woda i kasza jest miekka.
Cynamon w trakcie, jablko pod koniec albo juz na talerzu, banan na talerzu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry