reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny a ja po prośbie, wiem, że to działa, więc bardzo proszę, która może , trzymac kciukasy za mojego pierworodnego..jutro o 9 idzie na poprawke matury z matmy:sorry:...zaczynam miec delirkę:baffled:

reklama
Majus, oczywiście, że kciuki zaciśnięte - będzie ok, a kiedy wyniki tej matury?
Misiu, to na razie masz z małym dobrze, daje odpocząć, nie? A z głową... no nie pomogę, bo teraz chyba pastylki nie można za bardzo łykać, nie? Ale przecież przejdzie, może podrzem trochę. Trzymaj się tam kochana :)
No proszę, Kłaczku dentysta w ciąży za darmo - u nas tak nie ma... To w takim razie i plusy ma tamtejsza służba zdrowia :)

Majuska kciuki ściskam boszsz... jaki stres tym dzieciakom robią te belfry:) sorki alamiqa:)
no Kłaczku prawie dobrze: zatoka szosa tory i otwarte morze:)
Basiu mój monż to ma na co narzekać - w garderobie 3 półeczki, no ale on nie wie że wszyscy monżowie tak mają biednie
Misia powiedz kochana szczerze jak jest różnica pomiędzy porodem sn a cc, i czy wymyślili może co innego?! swoja drogą Misiu daj Bóg żeby mnie tylko głowa po porodzie bolała he

Ostatnia edycja:
Misia, widocznie Twoja znajoma miala problem z krzepliwoscia w ogole. Ja nie mam. Mialam robione swego czasu proby protrombinowe i byly wzorcowe. W ogole zwykle mam podrecznikowa krew, jak sie jakas anemia trafi to z uzasadnionych przyczyn, czasem mam wysoki hematokryt, ale w granicach normy, tyle ze dla facetow. Sie mowi trudno - 140 pare zastrzykow sie wezmie na wszelki wypadek, psiakrew.
Majuska, matma w tym roku byla jakas pogieta. Moj mlody, z matmy wlasnie pewniak, a wyniki mial stosunkowo slabe z tego przedmiotu. Ku zdumieniu wszystkich, z wlasnym wlacznie, z polskiego mial lepiej niz z matematyki.
Barbara, bo w Polsce dentysta z NFZ jest w ogole za free, a tu sie placi.
Gosia, nie pamietalam kolejnosci torow i szosy, ale pamietam przystanek kolejowy - wysiadlam na nim majac bilet do Helu bo mi sie kosmicznie spodobal. Wygladal jak wiata przystanku PKS na wsi po prostu, obiecywal miejsce spokojne i ciche i nie zawiodlam sie. Bliskosc zatoki i otwartego morza byla duzym plusem - piekne miejsce.

Zaliczylam pierwsze klucie, nie jest zle o ile igle wbic zdecydowanie. Piecze troche potem, moze za szybko wstrzyknelam... Zwazywszy ze mam przed soba 140pare zastrzykow, pewnie opanuje wlasciwa technike.

No właśnie nie miała problemów z krzepliwością - jak jej to wytłumaczył jej ostani gin u niej ciąża uaktywnia cały proces.
Zresztą w tej chwili jak nogę skręcisz i jesteś unieruchomiona też dostajesz leki przeciwzatorowości. Mnie anestezjolog kazał leżeć na płask i nie zapominac o ruszaniu nóżkami, stopami itd. ... bo inaczej zastrzki w brzuchola. ...
a co do porodu: RZEŹNIA ...
robiła rozeznanie wśród kobiet rodzących ileś lat temu i teraz ... jedyne zmiany: dziecko przy matce od początku więc masz obłęd w oczach, odwiedziny - teoretycznie 1 osoba - na mojej 5 osobowej sali która była na max 3 osobowa do jednej laski dzień w dzięń przychodzilą cała familia...
Matka i ojciec, teściowie, mąż ... od 12 do 18.

Misia, nie zartuj! Powiedz ze dawali Ci arkusze ligniny zebys sobie poskladala cos w rodzaju podpasek, ze mialas szpitalna koszulke z przodu rozwalona do pepka (teoretycznie dla ulatwienia karmienia), siegajaca tuz za pepek i latalas z golym tylkiem do kibla na korytarzu (jedynego na oddziale), ze na dzien dobry sprzedali Ci lewatywe i golitko, ze kazali Ci lezec na jednym, przez nich wybranym boku i mierzyc czas skurczow i odstepy miedzy nimi, ze w koncu podczas porodu panie polozne wymienialy sie uwagami na temat pieprzykow ktore ujawnilo na Twoim wzgorku golenie. No, jak mialas taki serwis, to faktycznie jak 20 lat temu... Moze byc bez pieprzykow ewentualnie, nie kazdy ma taki luksus.;-)

misia kurna...czemu RZEŹNIA
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
???? że tak tez zapytam......
Kłaczek i do dzisiaj to tak wygląda ten dworzec:) jutro córka odjeżdża pkp do Gdańska zrobi fotę to Ci wyślę:)
misia mogłaś tam tę laskę ustawić kto jak kto...ja to bym powiedziała parę słówek, grzecznie ale bym powiedziała

reklama
Misia ja rodziłam półtora miesiaca temu i jestem zadowolona , jest zupełnie inny komfort rodzenia jak 20 lat temu , na sali lezałysmy we 2 i jest u nas zakaz odwiedzin na sali moga goscie przychodzic ale jest na odwiedziny odpowiedni pokój i tam sie wychodzi , połozne były super po kazdym jednym skurczu sprawdzane tetno dziecka , ja osobiscie byłam bardzo zadowolona opieka podczas porodu i opieka później

Ale mi malutka dała dzisiaj popalic chyba jej ta duchota tez przeszkadzała teraz dopiero usneła i to na golasa w samym pampersie

Ja juz po porodzie dostałam dzisiaj okres , szybko mi sie wydaje ale widocznie tak ma byc , z tym ze ja nie karmie piersia tylko butla

Majuska trzymam kciukasy wiem jak jest w zeszłym roku zdawałam mature z matematyki to cos wiem o tym

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry