reklama

Ciąża po 40

Heloł :)
Wygląda na to, że ja dzisiaj pierwsza :)
Wczoraj wieczorem odpoczywałam, bo mi nogi okropnie spuchły. Dzisiaj rano troszkę lepiej, ale niewiele. Kurczę, opuchlizna to nic, ale to boli... i drażni... A, nieważne, już niedługo ;)
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie laktatora. Ja go zamierzam kupić tak czy inaczej, bo i wyjść z domu poręczniej i do pracy zamierzam wrócić a przecież będę karmić (znaczy chciałabym ;)) Tylko ponieważ naczytałam się różnych opinii to waham się, czy już teraz kupić, czy po porodzie pożyczyć i wypróbować najlepszy model i dopiero kupić.
Aniu, już wczoraj wypróbowałam tego masażu ale niestety nie pomogło. Powiedz, Tobie pomaga po jednym masażu?
Kłaczku, kobieta nie do obudzenia to będzie wyzwanie dla tamtejszych lekarzy :) Może nawet pracę naukową ktoś o Tobie napisze :-D
Gosiu, to Twoje "boszzszz ja nie chcę się nie wysypiać!!!!!" ze smerfem Marudą mi się skojarzyło :-D

A wiecie, ja w nocy wstaję tylko dwa razy a jak bardzo późno się położę to i tylko raz się zdarzy ;) Czego i Wam życzę :)

Miłego dnia kochane :)

reklama
I ja wreszcie sie melduję, jakis taki zawrót głowy miałam , że co siadłam do kompa pisać, to zaraz jakiś telefon, jakis problem, a wieczorem padnięta jak koń po łesternie, upały mnie wykańczają dokumentnie....:crazy:
A więc ..przede wszystkim z tą maturą syna to nie tak kolorowo...bo może czasem mu braknąć jednego punkta:szok::no::no:...niestety nic na to nie poradze, dawkuje mi gnojek cisnienie w tym roku , aż miło:no::no:..musimy do 15 września czekać na wyniki, tymczasem pojechali z córką i kilkoma znajomymi w Bieszczady do soboty i to nawet z myslą chodzenia po górach:-D więc mam ciszę i spokój, jedyne co to ogołocili mnie okrutnie z kasy i pomimo, że chciałam w tym miesiącu jakieś konkretniejsze zakupki zrobić dla małej, to po prostu spłukana jestem:cool:
Ja sypiam bardzo źle, ale o dziwo w dzień mnie nie łamie, pierwsze cztery miesiące ciąży to był sen 24 na dobę:-D:-D:-D więc chyba mam go naddatek w organizmie teraz:-D Do kibelka wstaję 3-4 razy spokojnie i to już od dłuższego czasu, po za tym łapią mnie w nocy skurcze i budzę sie przy każdym obracaniu na drugi bok, no a jak młoda ma aktywniejszy okres to tak tłucze, że potrafię i godzinę dwie nie spać.
Basiu polecam laktator już teraz zakupić i nawet mieć go ze sobą w szpitalu, w 2 lub 3 dobie po porodzie przychodzi nawał pokarmu ( dziecko nie jest w stanie wypić tyle ile produkujesz i musisz odciągać, żeby nie było zastojów i nie bolało) i laktator jest wtedy użyteczny, ja dawno temu miałam takie ręczne ustrojstwo, ale opanowałam jak działa, więc sobie z nim świetnie radziłam, teraz dostałam od znajomej ręczny z Aventu i nie będę kupować innego, postaram się ogarnąć z tym, tak czy inaczej uważam laktator za zakup konieczny i to przed porodem, bo potem Twój mąż będzie biegał zdezorientowany i szukał ...

Witam w nowym dniu,
Basiu u mnie masaże powodują, że nogi przestają boleć i swędzieć (nie wiem czy też to czujesz), ale opuchlizna to zaczęła mi schodzić po kilku takich cyklach. Poza tym u mnie to krążenie a u Ciebie? Jeżeli to sprawa mocznika to masaż może sprawić ulgę ale na odkładanie się tego paskudztwa w organiźmie chyba niewiele pomoże. Spróbuj wbić palec w opuchnięte miejsce: jeżeli zostanie wgłębienie po paluchu to raczej mocznik, jeżeli dziury nie będzie to krążenie. Ważne, nawet jeżeli opuchlizna nie będzie chciała schodzić, by masaż przynosił ulgę bolącycm stopom.
Co do laktatora to Majusia ma rację, bo nawał będziesz miała już w szpitalu i koniecznie przygotuj sobie wcześniej. Nie jestem zwolennikiem wypożyczania, zawsze co swój to swój i jakoś bardziej higienicznie:-D Poza tym przecież teraz w szpitalach nie ma kompletnie nic i musisz mieć swoje wkładki laktacyjne, podpaski, środki higieny dla dziecka i mnóstwo innych rzeczy. Wielbłąd to pikuś jak będziesz zasuwała do szpitala z bagażami :)
Pozdrawiam znad kawki i miłego dnia :-)

Barbara, moje nogi tez juz sobie puchna - przywyklam w sumie do tego, wiec nie odczuwam bolu jako takiego, ale wkurza. Drazni. KOntrolujesz sobie cisnienie? Jesli bardzo puchniesz, koniecznie kontroluj cisnienie! Ukladanie sie na wznak z nogami w gorze pewnie juz nie bardzo, co? Mnie juz na tym etapie na wznak niewygodnie, wiec Tobie pewnie jeszcze gorzej. Co do laktatora to mnie wpadl taki: Tommee Tippee Laktator Ręczny Tommee Tippee (0248) - Ceneo.pl Kupilam przypadkiem na carboocie, byla nowka to zapodalam. Za 4 funty - teraz patrze ze to drogie diabelstwo jest, ale po wstepnej przymiarce zapowiada sie wygodnie. Dojarka, psiakrew!:-D
Majuska, spanie na poczatku ciazy to norma, ja przespalam ze 3 miesiace, potem mi przeszlo, ale teraz chcialo by sie przespac normalnie nocke...

Tymczasem jeszcze pokażę Wam co mój małżonek kupił naszej córci podczas wycieczki do San Francisko w chińskiej dzielnicy ( bo mam zaległe- obiecane ):

dscf7708.jpg
dscf7710g.jpg

Bardzo praktyczne zakupki, nieprawdaż??? A o to body Ninja to się prawie pokłócił z panią sprzedawczynią, która nie chciała mu go sprzedać upierając się, że to nie jest dla dziewczynki:-D:-D:-D Ech, Ci tatusiowie:rofl2:

A dzisiaj sobie fotę poglądowo- pamiątkową pyknęłam z okazji 30 tygodnia no i tak to wygląda :))))))) :

dscf7737j.jpg
.....nie ma letko :)))

No z tym szukaniem to możesz mieć rację Majuska. Też zastanawiałam się nad ręcznym Aventu, ewentualnie mechanicznym Medela ale on podobno głośno chodzi, a gdybym w pracy potrzebowała go użyć no to hałas...
A maturą nie zamartwiaj się na zapas, dlaczego miałoby mu braknąć punktu?? Niech na razie cieszy się z wakacji, a potem... będzie się cieszył ze zdanej matury :)
Aniu, ja myślałam o wypożyczeniu na dzień lub dwa, celem sprawdzenia, ale może rzeczywiście, jak warto już w szpitalu mieć to cosik kupię :) A stopy to mam, jak śmieje się mój P, jak plastelina czyli zostaje dziura po palcu. Czyli jak mówisz ten masaż raczej na nic.
Najbardziej pomaga mi rzeczywiście leżenie z nogami w górze, ale nie w nocy, bo zaraz poduchę i tak sobie wykopuję ale w dzień, przez dłuższy czas - wtedy jest widoczna poprawa.
Alamiqa, boski bandzioszek :) A zakupy superowe, szczególnie właśnie bodymi się podoba ;) Zrób małej w tym zdjęcie ;) Na pewno bedzie super wygldala

Alamiqa boskie ciuszki :) sprzedwczynie się nie znają na modzie.
Basiu masaż może przynieść ulgę, ale na mój chłopski rozum to powinnaś - za przeproszeniem - sikać jak najwięcej żeby wydalić toksyny. Zatem pij mineralnę i sikaj :-)
Nie mogę porozumieć się ze swoim ginem, zmusza mnie do czekania na wizytę i od niej uzależnia dalsze badania prenatalne. W nosie mam PAPPA bo nie jest wiarygodny w 100% a amnio już przeżyłam i wiem czym to się je. Może uda mi się wydusić od niego Fisha, zobaczymy...

Dziewczynki kochane to bandzioszek i ciuszki Majuski , a nie Alamiqi:-D:-D:-D...wiem, wiem, to wszystko przez te upały :)))))
Anka Ty sie przede wszystkim nie denerwuj, wszystko sie poukłada i będzie dobrze zobaczysz!!!! Trzymam kciukasy mocno!!!!

reklama
Dziewczyny, niestety, to nie ja poczyniłam takie fajne zakupy.
Ja krótko, bo idziemy do neurologa. Alusia wczoraj miała tych swoich ataków trochę mniej. Dzisiaj znowu bardzo dużo. Boję się o Nią strasznie... Na razie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry