• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Katrina, tak - na udach tworza sie takie jakby stwardnienia, wydaje sie ze miejscowo nogi sa twarde jak kamienie. To sa opuchniecia, czesto zaczerwienione. Juz dawno temu, kiedy szczepiono w ramie Di-Per-Te, zalecali altacet na ramie bo wiadomo bylo ze spuchnie. Wichura dala w nocy popalic. Tlukla sie jak pijany po barze, toczyla kosze na smieci po podjazdach, szarpala drzwi garazu... Maly mial nad ranem faze i spac mu sie nie chcialo. Wstal o 7 rzezwiutki, ja martwa. Zjadl 3 kanapki.

reklama
Cześć,

Wstałam z mega bólem głowy. Jest duszno ale na razie słonecznie.
Mama zabrała Julasię do siebie. Wzięłam prochy i czekam aż ból minie.

Andzike - dobrze trafiłaś , właśnie to miałam an myśli pisząc o podaniu Ibum , może po prostu niefortunnie to ujęłam.

Wybieram się zaraz na poszukiwanie spacerówki bo na te od kuzynki się nie zdecyduję pomimo niskiej ceny. Za ciężka, am prawną torbę na zakupy i klekoczą koła.

Kawa wypita. Nadal ledwie się ruszam, ale się ruszam. Próbowałam się troszkę porozciągać i chyba pomogło. Za to wczoraj wieczorem wlazłam do wanny i włączyłam sobie hydromasaż i wyskoczyłam z prędkością światła - rzygnęło mi z tych dysz szarym tłuszczem, no coś obrzydliwego! A regularnie cholerstwo czyszczę. Obawiam się, że to przez oilatum w którym się kąpie Maksa, że to się tam gdzieś osadza. Bleeee. Nalałam nierozcieńczonego środka do dezynfekcji i zobaczymy.
Poniekąd a'propos - Anko - jak tam angielski hydraulik? Masz wodę?
Axa, Ollena - śliczne macie te dziewczynki, ciasteczka małe do schrupania!!!
Majuska - ech, no przykre to. Kłótnie o kasę są wyjątkowo niesympatyczne i destrukcyjne.
Andzike - prawda, że od razu lepiej? Ja się napawam słońcem i wiosną, Maksio śpi w ogrodzie, ptaszki ćwierkają, ciepło i pięknie i chyba sobie zrobię druga kawę. Szkoda takiego pięknego dnia na pracę. Sadzimy groszek.
Kłaczku - dobrze, że masz koty a nie psy - u nas jak tak wieje to jeszcze zwierzęty szaleją, psy wilkołaczą i mordy drą i już w ogóle nikt nie śpi. Maks skądinąd zasnął wczoraj i po godzinie obudził się w świetnym humorze, przeszkadzając nam w oglądaniu Pulp Fiction - okazało się, że moja osobista matka nigdy tego nie widziała, więc musieliśmy ją doedukować.
Zoyka - powodzenia w poszukiwaniu spacerówki!

Flo - masz problem z dyskiem ? Pomagają kocie grzbiety , skręty kolanami w obie strony (leżysz na plecach z ugiętymi kolanami i kładziesz je na boki, oraz wypinanie miednicy do góry leząc na wznak.). wiem bo mam tak co jakiś czas. W 6 mies ciąży tak mnie wzięło ze zabrała mnie karetka, 2 tygodnie leżałam na plecach .

Andzike, Zoyka czy czesto podaje Mii przeciwbolowe? Podaje jak ma goraczke, podawalam jak bolalo ja ucho tak ze wyla 2 noce bez przerwy, podawalam 2 razy jak wychodzil jej zab, Sinecod podawalam bo doradzila mi Ania na okropny kaszel..pomoglo.
Nie wiem jak Wy ale ja nie lubie jak moje dzieci cierpia i np Patryk zawsze dostawal malo lekow bo rzadko chorowal tak Mia choruje czesto i nie sadze, ze jest to powod podawania Nurofenow. Lepszy Nurofen niz antybiotyki i inne ktore lekarze w PL wala przy kazdej okazji, chociaz i tak Mia miala juz 2 antybiotyki w zyciu i bardzo ubolewam:(
Jak juz sama napisalam ja moge cierpiec i zaciskac z bolu zeby ale maluszek cierpiacy raczej nie poradzi sobie z bolem sam.

Tak Ollena, a my lubimy patrzeć jak dzieci cierpią i zwijają się z bólu... :no:
Dobra, koniec tematu, bo mam wrażenie, że piszemy na różne tematy...

Florentynka - dobrze, że z Twoimi plecami coraz lepiej :-)
a groszek to sadzisz taki zielony ? czy pachnący? Bo muszę przypomnieć aikowo o swoim :tak:
anka_d - no właśnie, jak wieści z placu boju? Nieustająco trzymam kciuki za dom!

Jutro wolne, więc właśnie ustaliłyśmy z mamą i babcią, że jedziemy na działkę zobaczyć jak tam sytuacja po zimie :-) Mam nadzieję, że pogoda się nie schrzani...

Hallo Kobitki!
U nas tak gorąco, że Kaci się przyjarał, i dziś do p-kola poszedł w długim rękawie. A ja siedziałam na ławce, i próbowałam nie być córką młynarza, i nic! Chyba też poskaczę na bujawkach.
Rany co to za szczepionki! No nie pamiętam, żeby któryś z chłopców narzekał na ból nóg taki mocny.
Wczoraj Adi pierwszy raz została poddana próbie na BLW. No i próba przeszła pomyślnie. Dostała ziemniaczek, kalafior i żółtko jaja. Wstawię zdjęcia jak młoda się obudzi, bo teraz śpi, i przetrzymuje telefon w swoim pokoju.
Kłaczek nakupiłam tone ciuszków, teraz siedzę przed nimi i prasuję:rofl2: A ja właśnie nie kumam tego ebay-a. Będę musiała się naumieć, bo z allegro się nie opłaca do DE. A ten ebaY w De taki lipny jakiś.

Nie, Andzike tego nie powiedzialam ale po co sugerowanie, ze ja daje dziecku Ibum bez powodu, za czesto? tez sadze, ze Mia za czesto choruje i tylko z takiego powodu dostawala leki..bez powodu nie daje:/

reklama
Florentynka - dobrze, że z Twoimi plecami coraz lepiej :-)
a groszek to sadzisz taki zielony ? czy pachnący? Bo muszę przypomnieć aikowo o swoim :tak:
Ha ha, lepiej już było... w związku z tym, że przetrwałam zakupy i spacer - z wózkiem w roli chodzika, ale zawsze, to postanowiłam, ciężka kretynka, psa wykąpać, bo mu się od dawna należało. Pies zniósł to dobrze, leży teraz na słońcu i sobie schnie, ja zniosłam to gorzej...
A groszek no oczywiście, że zielony, a na cholerę mi kwiatki? jak to miał ( ponoć) pewien lekarz napisane na drzwiach gabinetu " kwiatów nie pijam". I tego się trzymam.
Zoyka - u mnie to nie dysk. Podejrzewam, że przemęczyłam kręgosłup na basenie z Maksem, bo takie ciąganie go w pozycji na wpół kucznej jest dość męczące, a potem przeszarżowałam wstając z kucek z Maksem na rękach. A ćwiczę regularnie, joga dwa razy na tydzień + to co mi się czasem uda w domu.
Axarai - a u nas na fali BLW zostaliśmy dziś oboje z mężem nakarmieni penne con pesto. To znaczy tym, czego Maksio już żywcem nie mógł zjeść. Okropnie go cieszyło pchanie nam do paszczy jedzenia. Babcia uciekła od stołu, za to psy stanęły na wysokości zadania, jak zwykle ( i jak się okazuje też lubią pesto).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry