reklama

Ciąża po 40

Ano, przeoczylam w toku kojarzenia ow "drobny" fakt. :zawstydzona/y: Niemniej jednak bedzie Ci latwo dzieki temu wrocic do figurki - brzuch troche sciagnie sie sam, reszte domeczysz i bedzioe cacuszko.
No wlosy to mi sie szybko zaczely po porodzie sypac... Zeby bylo smiesznie, jak chodzilam z pustakiem to tez mi narosly i doslownie w kilka dni po poronieniu zaczely wypadac jakby chcialy pomylke nadgonic.:eek:

reklama
Łoj, dziewczyny, to po porodzie zaczną mi włosy wypadać? Bo ja mam trochę długie, dla wygody - zwiążę i już - ale jak to jest jakaś reguła i mi też zaczną wypadać to zetnę...
Aniu, wymioty Ci miną, zobaczysz, głowa go góry :) A w swoje spodnie moja droga to my już od dawna nie wchodzimy :-):-):-). I pewnie tak od razu nie zaczniemy ;)
A wiecie, do czasu, kiedy okazało się, że mam cukrzycę miałam 17kg in plus, ale odkąd zaczęłam stosować dietę, nie przybyło mi ani 1 kg - a to jest około półtora miesiąca. To duża niedogodność ta dieta, ale z drugiej strony - łatwiej będzie wrócić do poprzedniego stanu ;) Jedno mnie tylko martwi - niestety poranny cukier wciąż do d... i muszę zwiększać dawkę insuliny :( No nic, już niedługo :)

Barbara! A Ty nie zauwazylas ze masz ich jakby wiecej? To czesc Wielkiej Manipulacji - w ciazy wlosy gestnieja, jest ich wiecej, sa ladniejsze, ale to stan absolutnie przejsciowy i po ciazy "wracaja do normy". Wypadnie to co naroslo. Jak sa dlugie to wypadaja bardziej spektakularnie bo widzisz jak "garsciami wylaza". Krotkich nie wypadnie wcale mniej.;-) No kilka spraw z tej Wielkiej Manipulacji to by moglo zostac na potem, ale przyroda tak to skonstruowala, ze jek nie sa potrzebne to szlag je trafia.

teraz mam włosów jakby więcej tzn co 2 tygodnie do fryzjera na farbowanie a nie jak zwykle co 5 tygodni szybciej rosną skubane właśnie po to żeby zaraz wypaść:wściekła/y:
u mnie dzisiaj bratowa była z małą. mała ma już 2 m-ce!!
i wiecie co to jakiś kosmos!!! jak tak patrzyłam na nie to sobie myślałam Boooszsz ale zapiernicz a ja jeszcze te trzy miechy na kanapce!!!ooo to mi się zachciało dłużej w ciąży być!!!:-D:-D
mamy w ciąży lepiej dziewczyny, ciszej, spokojniej i kupy nikt nie zrobił po pachy bo była też:-D poszukałam pozytywów bycia grubą....
ona miała trzy cc i mega sobie chwali ale powiedziała też że była jedyną na oddziale co normalnie chodziła....czyli ma dobre geny na cc a reszta to jakby zgięta w pół po korytarzach się snuła dziwnie jak poszła umyć zęby to wracając mijała laski które jaszcze były w drodze do wc:)
jak znam siebie też tam bym była w ogonku

No właśnie tego elementu wielkiej manipulacji nie zauważyłam ;) Jakie miałam siano, takie mam, dlatego wygodniej mi związać a nie bawić się w układanie... Ale jak tylko zauważę, że wypadają to zetnę - również z czysto praktycznych względów - żeby mi się odpływ wanny nie zatykał:-D

No właśnie jest wielka manipulacja - ja zamierzam obciąć a dokładnie jak mój fryzjer zwany od pewnego czasu stylistą nie wyrazi zgody na krótkie - króciuteńskie to sama pojadę maszynką ...
chodze do niego prawie od ... 8-10 lat i muszę przynać że mnie sterroryzował ... kiedyś chciałam zapuścić je nieco - popatrzył na mnie i mówi: tiaaa ... jak chcesz mieć dłuższe włosy to pod pachami se zapuść i mnie obciął ...
mnie na razie nie wypadał ani jeden - a to już 3 tygodnie prawie - a czytałam o tym że potrafią zacząć wypadać praktycznie od razu ... poczekam.

Ale macie problemy! Mnie sie Wielka Manipulacja objawia we wszelkich jej odmianach - no, moze ze skora tak dobrze nie wychodzi jak powinno - ale wlosy to zaszalaly. I nie bede obcinac bo mi sie nie chce potem znowu sie z nimi uzerac. Mam dlugie, zimy nie farbowane i tak ma zostac. Metoda na odplyw w wannie jest wyczesanie porzadne przed myciem kalarepy. Mniej wylazi w myciu.

witam, jak mi się chce spać... ten mały potwór koncertował od 1 do 4 ... po 3 go przejęłam bo szkoda mi było mego m. który z nim dzielnie walczył ...
nawet wypiłam ŁYK kawy ale to nic nie dało. Ponieważ Młody po krótkiej porannej przerwie śpi sobie więc chyba ułożę się obok...
Smacznej porannej kawki :-)

Cześć :)
Ja myślałam, że będę pierwsza, ale zapomniałam, że Misia ma super budzik ;) Śpij dobrze teraz Misiu i odeśpij chociaż troszkę :) A wiesz, ja też kiedyś miałam taką fryzjerkę tylko ona miała odwrotnie niż ten Twój - ona mi nie chciałą skracać włosów, mówiła "najwyżej troszkę podetniemy" Ale za to jaki masaż głowy robiła... Ech... No odpływałam na fotelu, kiedy mi myła głowę, masowała skórę głowy długi i cudownie delikatnie :) Ech, rozmarzyłam się...
Kłączku, ja właśnie nie mam problemu - będzie trzeba to ciachnę i już - ważne tylko, żeby była taka długość, żeby się dało związać bo ja praktyczna jestem :)

Miłego dnia wszystkim życzę i zabieram się za śniadanko :)

reklama
O, rany... Misia, doswiadczasz standardu. Mlody wyspal sie na spacerze, wiec musial to sobie odbic. Kurcze, nas czeka to samo, a ja juz zapomnialam jak to jest... :eek:
Barbara, ja tez stawiam na wygode. Najwygodniej co prawda na krotkiego jeza, ale Rajmund woli dluzsze, a mnie to za bardzo nie przeszkadza, wiec mam dlugie. O tyle niewygodne ze dlugo schna po myciu, ale trudno.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry