kłaczek
Fanka BB :)
Katrina, dziekuje. Na razie zaczelam pisac mlodemu slownik - calkiem bogato sie robi. ;-) Mama, tata, taa, nee, csaa, giga, gogo, da-c, adzie, tysi, tesie... Po kolei to mama i tata (wiadomo), tak, nie, cacy, Kinga, szczekanie psa, dac, jedzie, Tysiek (ale i kici), piesek. I z dnia na dzien przybywa, czyli mamy ten etap teraz.
Zoyka, "miganie", to gesty dloni przypominajace daktylografie. Rozne kombinacje ruchow palcow i nadgarstka, u Karola konkretnie przypomina to wielokrotnie i szybko powtarzana litere T w jezyku migowym. Termin "miganie" dotyczy dokladnie jezyka migowego, natomiast ja go uzylam ze wzgledu na specyficzny gest jaki Karol powtarza.
Zoyka, "miganie", to gesty dloni przypominajace daktylografie. Rozne kombinacje ruchow palcow i nadgarstka, u Karola konkretnie przypomina to wielokrotnie i szybko powtarzana litere T w jezyku migowym. Termin "miganie" dotyczy dokladnie jezyka migowego, natomiast ja go uzylam ze wzgledu na specyficzny gest jaki Karol powtarza.
:-).Zdrówka dla Paćki i Mijki.U nas Borys chyba ma jakiegoś skoka okrutnie marudny,płaczliwy i ciągle chce na kimś wisieć.Oby była pogoda bo przynajmniej cały dzień dzieci na dworze bo w domu z marudom bym przedwcześnie osiwiała.Andzike Kacper uroczy .Zoyka ja szczepiłam na wszystkie 3 choroby .Ospa no cóż swędzące badziewoie ja to przeszłam w dzieciństwie i jakieś nieduże blizny mam więc może szczep ja szczepiłam gwarancji na nie chorowanie nie ma ale jest o wiele wieksza szansa ,ze jednak nie będzie mi chorowała ,a nawet jakby przejdzie to łagodniej.