reklama

Ciąża po 40

Katrina, dziekuje. Na razie zaczelam pisac mlodemu slownik - calkiem bogato sie robi. ;-) Mama, tata, taa, nee, csaa, giga, gogo, da-c, adzie, tysi, tesie... Po kolei to mama i tata (wiadomo), tak, nie, cacy, Kinga, szczekanie psa, dac, jedzie, Tysiek (ale i kici), piesek. I z dnia na dzien przybywa, czyli mamy ten etap teraz.
Zoyka, "miganie", to gesty dloni przypominajace daktylografie. Rozne kombinacje ruchow palcow i nadgarstka, u Karola konkretnie przypomina to wielokrotnie i szybko powtarzana litere T w jezyku migowym. Termin "miganie" dotyczy dokladnie jezyka migowego, natomiast ja go uzylam ze wzgledu na specyficzny gest jaki Karol powtarza.

reklama
Hej .Gratki dla pana KAROLA 18 miesiecy powazny wiek:tak::-).Zdrówka dla Paćki i Mijki.U nas Borys chyba ma jakiegoś skoka okrutnie marudny,płaczliwy i ciągle chce na kimś wisieć.Oby była pogoda bo przynajmniej cały dzień dzieci na dworze bo w domu z marudom bym przedwcześnie osiwiała.Andzike Kacper uroczy .Zoyka ja szczepiłam na wszystkie 3 choroby .Ospa no cóż swędzące badziewoie ja to przeszłam w dzieciństwie i jakieś nieduże blizny mam więc może szczep ja szczepiłam gwarancji na nie chorowanie nie ma ale jest o wiele wieksza szansa ,ze jednak nie będzie mi chorowała ,a nawet jakby przejdzie to łagodniej.

Misia to już chyba teraz czas na to szczepienie u Kubuli jak tylko wyzdrowieje.

Po szczepieniu dzisiejszym Pielęgniarka powiedziała ze od tygodnia do dwóch mogą wystąpić takie objawy jak:krwawienie z noska, obrzęki, gorączka, zaczerwienione białka . I przejdzie samo. Masakra...

Julka dzisiaj w dzień nie spała ani chwili. łeb mi od neij pęka taka była nieznośna. Dobrze ze usnęła 20 minut temu.

Ollena no a jak Mijka?? u nas do gorączki dołączyła wysypka jakaś na policzku i pleckach:angry::angry:...jutro podjadę jednak do pediatry niech to obejrzy, ale ja czuję, że to właśnie jakiś taki durny wirus:sorry2:

ta promocja ospowa dotyczy terenu całej Polski??

Kłaczku buziaki dla 18-to mieisęczniaka!!!!! Piękny wiek :-D

Wrzuce zaraz kilka fotek z wczoraj, ale na GZ, bo sa lekko rozbierane, żeby się żadne "pedobeary" nie podniecały ;-)

Mamy po 17 lipca szczepić na coś :-D tylko już nie pamiętam na co - chyba pneumo kolejna dawka. Zoyka nie musi Julka mieć żadnego skutku ubocznego i tego się trzymaj.
A Kubula często nie śpi w dzień zwłaszcza jak do żłoba nie chodzi. Ewentualnie pada na karminiku w czasie konsumpcji późnego obiadu.
Majuska ponoć całego PL ale dopytaj u pediatry.

Ostatnia edycja:
macie przechlapane z tymi drzemkami..:-D..u nas bachor wstaje ok. 7, o 12 jest zanoszony do swojego pokoju, daje się jej butle z czyms tam do podojenia i ululania i nieśpiącą, ale z przymykającymi powiekami się ją odkłada do łóżeczka i wychodzi się z pokoju, spi ok. 3 godzin:-D, wieczorem o 19.30 do kąpieli ( nie ma przeproś) potem z kaszą mama lula i nieśpiącą się odkłada do łóżeczka, ok. 20, sama usypia:-) kochany bachor:tak::-D

U nas Kuba wstaje tak między 8.30 a 9-tą, pierwsza drzemka jest ok. 12-tej, 30 min. do godzinki, a potem ok. 16-tej tak na 2 godz. i o 21-wszej idzie lulu na noc. Śpi i zasypia sam w łóżeczku.

Majuska - a to nie była 3-dniówka u Patrycji?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry