reklama

Ciąża po 40

Zoyka - kupuję płatki owsiane, takie najzwyklejsze. Gotuję na mleku, wrzucam kilka pokrojonych daktyli, parę rodzynek, pokrojoną suszoną morelę, czasem suszoną śliwkę w kawałkach - wszystkie te bakalie wrzucam do zimnego mleka i to się wszystko razem z płatkami gotuje. Dzięki temu owsianka jest słodka i pyszna i bardzo pożywna, a Maksio ją uwielbia. Czasem wkrajam też banana. Maks orzechy jada, ale bez fanatyzmu. Czasem mu posypię kaszkę zmielonymi orzechami, to zje. Lody z bananów z orzechami też, ale to też mielone. W całości to akceptuje tylko migdały w cantucci.

reklama
Zoyka - kupuję płatki owsiane, takie najzwyklejsze. Gotuję na mleku, wrzucam kilka pokrojonych daktyli, parę rodzynek, pokrojoną suszoną morelę, czasem suszoną śliwkę w kawałkach - wszystkie te bakalie wrzucam do zimnego mleka i to się wszystko razem z płatkami gotuje. Dzięki temu owsianka jest słodka i pyszna i bardzo pożywna, a Maksio ją uwielbia. Czasem wkrajam też banana. Maks orzechy jada, ale bez fanatyzmu. Czasem mu posypię kaszkę zmielonymi orzechami, to zje. Lody z bananów z orzechami też, ale to też mielone. W całości to akceptuje tylko migdały w cantucci.

Sama uwielbiam owsiankę. Dzięki, też tak zrobię bo kanapki bokiem mi wychodzą.

hełoł z północy ;-)
Flo wrzuciłam w kopertę wszystko łącznie z nr konta :-)
ogólnie to właśnie wróciłam ze świętowania pojawienie się nowego obywatela PL :-) Znajomej urodził się wnuk i opijałyśmy ów fakt. A teraz idę spać :-)

Cześć :-D
Pogoda u nas róznie, dość ciepło z burzami ale za zimno na basenik... duchota przed deszczem i po deszczu gdy ziemia paruje albo znowu chłodnawo i wychodzę w długich spodniach by wrócić spocona bo nagle wyszło słońce. Nie mogę tego opanować w żaden sposób :)
Misia mój ulubiony smakoszu :-D dałaś radę przy 30 stopniach spożywać wódeczność bez skutków ubocznych? :)))
Zoyka Jula pewnie głodna chodzi dlatego wyciąga łapki po herbatniki i biszkopoty. U nas na śniadanie są dwie kromki chleba a na drugie płatki z mlekiem. Niestety kaszek Wanda nie jada więc zapycham brzuch cornflaksem albo kółeczkami pszennymi na miodzie. Potem od 14 zaczyna się jedzenie obiadów :-D czyli je swój, mój i pod wieczór z ojcem trzeci obiad, który jest już kolacją. W międzyczasie owoce, jogurty, ciasteczko. Po kąpieli flacha mleka, druga flacha o 23.00 a trzecia o 2.00 - śpi potem do rana spokojnie więc w sumie cały dzień spędza na przeżuwaniu pokarmu :baffled:
Katrina buziaki dla Kuby z okazji kolejnych urodzin :-D
Za 8 dni lecę do Polski!!! już nie mogę się doczekać :-D

Bry

Aniu - dziękujemy i dla Wandzi przesyłam buziaki z okazji następnej miesięcznicy!!!!
A co do pogody - to właśnie mnie tu denerwuje - nie wiadomo jak się ubrać, żeby nie zmarznąć, nie zmoknąć i nie ugotować się!

hełoł o poranku :-D
całusy dla Wandzi i Pana Kubusia :-)
chyba Wam zostaje ubieranie się na cebulkę no i jakaś mała podręczna kurteczka przeciwdeszczowa też by się przydała.
Anko ze względu na pogodę właśnie poprzestałam na 4 szklaneczkach Jaśka W. :-D
Rano usmażyłam Kubuli wariacje nt. naleśniczków które podałam ze zrobiona w między czasie jagodową "konfiturą" - wciągnął 5 sztuk :baffled: na kolacje zrobię kotleciki jajeczne zobaczymy czy mu posmakują.
FLO przepis na tarte nam wisisz :-D

Zoyka Mia je na sniadania wszystko..

Robie jej czasami oddzielnie ale podziubie i wola o Patrykowe mimo ze czesto ma to samo. Czyli z Patrykiem kanapke z bialym serem/dzemem lub cornflakes na mleku. Pozniej z moja mama jajecznice lub jajko na miekko (stale menu), ze mna kanapke obojetnie z czym mam a przedwczoraj jeczala kolo mojego taty o flaki i dal jej sprobowac, az piszczala... balam sie o zoladek ale bez sensacji, choc nie pochwalam, na szczescie je sie to raz na ruski rok (tzn moj tato). Ona WSZYSTKO je i najbardziej smakuje jej miesne... Po takim sniadaniu razy 4, zaraz wciaga flache i idzie spac. Za 2h wstaje i je zupe a po zupie drugie danie. Pozniej jakis jogurt, przed snem flacha i lulu.

Lubicie robale na ubraniach? nosweet cudenka:)

Flo ciesze sie, ze podzielasz moj upalowy entuzjazm :-) Niedlugo bedziemy kisic w domach wiec teraz trzeba korzystac mimo potu lejacego sie z d...

Ostatnia edycja:
Hej!

My też korzystamy pomimo gorąca ze świeżego powietrza, cień, butla z wodą i jakos dajemy radę, dokładnie tak jak Flo i Ollena , jak pomyśle o tym zimowo jesiennym kiśnięciu w czterech ścianach to nie w głowie mi narzekanie na obecną aurę:-) Wczoraj bywaliśmy na tzw. bulwarach nad Wisłokiem, gdzie kursuje taka kolejka dla dzieci, oczywiście był kurs z tatusiem, na dodatek był to jedyny tatus w ciuchci, a że tam leciały jakies piosenki to on je śpiewał na głos, a wysiadające potem z ciuchci dzieci biegły do swoich mamusiek i krzyczały zadowolone , że ten pan tak fajnie śpiewał :-D tradycyjnie obciach:rofl2:
dzis odkryliśmy zespół pałacowy w naszej kochnej gminie, w sumie to mile sie zaskoczyłam , ładnie tam i jest fajny zacieniony plac zabaw z trampoliną, na której nasz bachor najpierw sie bał skakać, ale jak potem obczaiła co robi grupka skaczących chłopaczków to tam wlazła i nie było jak ją wydrzeć z tego:-D..na razie śpi, na popołudnie basenowanie na tarasie przewidujemy:-)

DSCF4289.jpg DSCF4310.jpg DSCF4326.jpg DSCF4337.jpg DSCF4339.jpg

i moje ulubione z cyklu : Bunt dwulatka :-D

DSCF4319.jpg

Załączniki

• DSCF4289.jpg
    DSCF4289.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 91
  • DSCF4310.jpg
    DSCF4310.jpg
    47,4 KB · Wyświetleń: 88
  • DSCF4326.jpg
    DSCF4326.jpg
    52,8 KB · Wyświetleń: 89
  • DSCF4337.jpg
    DSCF4337.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 90
  • DSCF4339.jpg
    DSCF4339.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 80
  • DSCF4319.jpg
    DSCF4319.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 88
Majuska zazdroszczę, że Paćka daje radę w nakryciu głowy chodzić. No i czepiasz się swego Marsa :-D Może robić za nawet (Głupiego) KaOwca :-D
Zoyka dodałam koperku do kotlecików jajecznych. Kubula wciągnął. Choć NR JEDEN to kluseczki.

reklama
Misia to jedyny kapelusik jaki toleruje, nie wiem co będzie jak z niego wyrośnie...ewentualnie jeszcze ten beret w groszki, ale to od święta....

oho ! ide na górę, bo jest awantura, żeby bachor nie pił wody z wanny:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry