reklama

Ciąża po 40

Basiu - są takie pieluchy wielorazowe nawet o nich myślałam przez czas jakiś - mozna je nabć na stronkach ekologicznych - wkłady pierzesz, orędowniczką ich jest Reni Jusis ale ... długo to trzeba suszyć, wcale tanie nie są, poza tym policz sobie wszelkie gazy, wody, prądy no i czas i nie wiem czy nie wyjdzie Ci taniej pampers zwłąszcza kupiony w promocji...
Koleżanka rehabilitowała córkę i mówiła, że to dość bolesne :-( i mała za każdym razem płakała i to bardzo.

reklama
Marzena, a nie masz takiej mozliwości, żeby fizjoterapeuta przychodził do Was do domu? Albo zmienic rehabilitanta? Jesli to nie Vojta to naprawde można tak pracowac z dzieckiem, że nie uroni nawet jednej łzy..

FraniowaMama własnie to cwiczenia Vojta strasznie wygladaja i serce sie kraje

[video=youtube;KW_byBtGEnQ]http://www.youtube.com/watch?v=KW_byBtGEnQ[/video]

Tak samo dzisiaj u nas wygladało i takie same cwiczenia

Marzena, niesety wiem doskonale jak wygląda Vojta, bo kilka mesiecy cwiczyłam z małym ta metodą. Skutki dla psychiki Franka były straszne. Pomine szczegóły..
A wy Vojtą ćwiczycie??

Franiowamama tak własnie dokładnie takie samo cwiczenie było jak na tym filmiku , w sumie nie wiem po co one sa bo u małej jest tylko niewielka asymetria , gdzie wydaje mi sie ze juz sie sytuacja poprawiła całe szczescie ze jeszcze 5 takich cwiczen nie wiecej w domu sama z nia cwicze ale nie ma takiego wielkiego płaczu jak na tych cwiczeniach pewnie ja robie je nie za dokładnie ale zawsze cos

A to neurolog zleciła wam Vojtę?
Wiesz lekarze tak robią, bo Vojta jest metodą brutalną, ale skuteczną w b krótkim czasie. Wiesz o co chodzi.. Po moich dwuletnich doświadczeniach z rehab moge powiedziec tylko - metodę powinno sie dobierać do dziecka a nie odwrotnie.

tak własnie neurolog ja zaleciła juz miała 2 razy takie cwiczenia jeszcze 5 zostało , robilismy usg głowki i jest wszystko w porzadku ja widze po dziecku ze jest dobrze juz nawet tej asymetri nie widac tak bardzo jak na poczatku ona juz obraca coraz bardziej głowke w lewo , jak sie z nia bawie to bardziej na lewej stronie w nocy spac tez ja kłade na lewy boczek , , jednak te cwiczenia mnie przerazaja bardzo , ze ta mała tak strasznie płacze

Marzena, taka jest Vojta..:(
Nie oglądałam filmiku, bo mam playa i filmy zzeraja dużo kb, powiedz - od czego zaczynaliście terapię? Standardowo daje sie dtymulacje strefy zebrowej na poczatek.

Powiem Ci, że ja dziś nie moge oglądać filmów z pierwszych miesięcy życia Frania. Tzn z rehab (nagrywałam, bo do domu miałam tony ćwiczeń), więc rozumiem cie doskonale.
Jeszcze troszke i jest szansa, że zostanie to tylko mglistym wspomnieniem

Tego wam z całego serca zyczę.

A teraz odmeldowuje się - o 8 musze stawić się z małym u dr rehab, w CZD jestesmy i mam już szpitali po dziurki w nosie. Jutro do domu wracamy!:)

reklama
Marzena wysłałam teraz raz jeszcze. Niestety mieszkam na granicy zasięgu telefonii komórkowej i mimo wzmacniaczy, anten wysłanie większych plików jest dość utrudnione. Rozmowy przez telefon komórkowy trzeba prowadzić na podwórku, bo w domu nie ma zasięgu. Mam nadzieję, że tym razem poczta dojdzie a jeżeli znowu się nie uda podam Ci swoje hasło dostępu i login do strony gdzie można to ściągnąć i zrobisz to sama. Czekam na wieści odnośnie maila i cieszę się bardzo, że asymetria powolutku znika... Zobaczysz że wszystko będzie dobrze za kilka tygodni:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry