reklama

Ciąża po 40

Axa ja tez z leggnsami szaleje, tzn tak mi sie wydaje ale widze, ze Ty bardziej. Ja jednak wiem ze jak nakupuje to niektorych rzeczy nie ubiore wcale albo po 2 razy i beda male.
Choc np kupilam legginsy na 2/3 lata takie 3/4 maja byc (Home) ale sa na teraz jako dlugie na za rok beda ktotsze a na za 2 lata beda akurat 3/4, choc Patryk je teraz ubral i ma idealnie 3/4 wiec na dlugo nam starcza.
Jak tamo kupowalam z iconstore accessories for kids: legginsy, tam maja dopiero rozmiary od 92, wiec Mia juz chodzi, ma dlugie ale beda tez na za rok. No i ja dodatkowo mam takie same jak ona i ida juz do mnie kolejne tym razem tylko dla mnie, cudowne maja te legginsy i material cudo..

Co do H&M tak jak to stwierdzila mja kuzynka z PL ostatnio... zobaczyla fajna czapke dla corki, ale stwierdzila ze nawet nie ma sensu kupowac bo jako, ze to H&M to 3/4 PL bedzie chodzic a juz na pewno pol Warszawy. Jako, ze H&M tani i popularny.

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena jak mi powiesz czym się różni rzecz firmy X kupiona w tk maxx za 1/3 ceny a w firmowym sklepie firmy X to szacun. Tak samo jak mnie oświecisz dlaczego koszulki z jackpota kupione z przeceny kilka lat temu mają się świetnie a te kupowane w cenie normalnej dwa-trzy lata temu nadają się do sprzątania, bądź jako koszulka pod swetry. Zresztą mego m. ukochana koszulka która dostał od swego znajomego naprawdę kosztowała w penis kasy :no: i jest bardzo firmowa a jakoś ma nader średnią.
Weber czy Olsen, Esprit szyja naprawdę gorzej niż kilka czy kilkanaście lat temu. Moja ulubiona domowa koszulka z esprita ma prawie 20 lat i nadal ma się świetnie.
Ollena ja mam jedną zasadę: jak się nie ma kasy to człeka nie stać na rzeczy złej jakości to raz a dwa: nowości kupuje w sieciówkach, sklepiku osiedlowym (moja znajoma ma fajny i nas zaopatruje;-)) a klasykę w dobrych sklepach z konfekcją (to samo dotyczy butów i torebek).
Kubula ma nową zabawę: przymierza buty, nie wiedziałam że tyle ma :-D przymierza sandałki, kapcie, hit: na jednej stopie sandałek na drugiej gumiak z ociepleniem :-D nie wiem jak odkrył który but na którą stopę ale odkrył. No i w moich też człapie.

Napisze na szybko misia, ze nie ma reguly. To na SALE moze trwac latami a moze pasc po jednym praniu i tak samo z tymi drogimi. Kwestia tez tego, ze niektore firmy poprostu sie psuja :(
O widze, ze napisalas to samo o psuciu sie jakosci sklepow, niestety.

Mia tez uwielbia buty, szkoda ze sama nie umie zakladac tylko nas meczy:)

Ostatnia edycja:
Axa widzialam kilka razy ale nie potrafie sie tam odnalesc, wiec zrezygnowalam.

Apropo zakupow. Szukam trampek na jesien i irl zime.
http://www.office.co.uk/view/produc...82030?utm_medium=retargeting&utm_campaign=fbx z futerkiem brazowe czy Converse Allstar Low Lthr White Mono Leather - Unisex Sports biale skorzane bez futerka?

Co do blogow to polecam blog mojej znajomej. Kilka lat temu zakochali sie w Toskanii, jezdzili tam na cale lato co roku i zima tez. W koncu tego lata zostali, czytam i sie wzruszam jakie to wszystko cudowne, jak oni musza sie wspaniale czuc... http://domzkamienia.blogspot.it/

Ostatnia edycja:
Nie pomoge Axa :( ja jeszcze dla siebie moglabym kupi Huntery choc bez musu ale dla dzieci nie bardzo, chyba ze mialabym 100% kupca na pozniej..
Choc wyobraz sobie, ze autorka bloga Makoweczki.pl sprzedala uzywane Huntery po swojej corce drozej jak nowe w sklepie.. Popularnosc!

Ostatnia edycja:
Ja sie wypowiem co do butów mój M wyszedł z założenia ,że kupi sobie buty za 200 zł bo starcza na dłużej .Ja kupuje buty za 30-40 zł wychodzi na jedno nawet jakby te za 200 zł wytrzymały tyle samo niestety nie wytrzymały ja na rok kupimoge za te same pieniądze kupić 6 par butów czyli mam frajdę bo co jakieś 2 miechy mam nowe butki świezutkie i nowiutkie (ale tyle butów to nie kupuję) czasem trafia sie takie ,że kilka sezonów sie w nich chodzi.A buty M po 2 miesiacach juz sie zaczeły rozpadac i do tego zgubił paragon za to buty kupione ze 2 lata temu za 30 zł do tej pory ma w dobrym stanie .Ubrania lubie używane bo wiem jak wyglądaja po praniu i w używkach można kupić cos całkiem innego niż maja inni.

Ostatnia edycja:
Z butami sie nie zgodze... Jak kupilam "treki" za 240zl, to chodze w nich juz 4 lata i to non-stop z wyjatkiem upalow i sniegu, objezdzilam w nich zloty motocyklowe, wiec byly tarzane w blocie, przemaczane, "meczone" na rozne sposoby i... skoncza ze wzgl. na starte podeszwy, ktore mozna de facto wymienic u producenta i to bez problemu.

reklama
no o butach nie mówmy bo mam ich dziesiątki :zawstydzona/y: ogólnie chyba to mi w genach ma matka przekazała. Nie niszczę ich więc mi służą i służą - reklamowałam w życiu dwie pary - jedne wadliwie skrojone i stąd feler, druga para wymieszana przez panią w sklepie i różnie się odbarwiała :-(
Kubuli kupuje nowe butki - do trzeciego roku chyba kształtują się kości śródstopia oraz sposób chodzenia więc stopa ma mu się układać po kubowemu a nie po kimś. Ostanio np kupiłam mu dwie pary kapci w smyku (jedne do domu, drugie do żłoba) po 17 zł ? 18 ? teraz z innym wagonikiem kosztują 35 zł
Cool Club, Kapcie chłopięce, Stacyjkowo, rozmiar 23 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
a teraz się pakujemy do autka i zwiewamy przecz :-D
do niedzieli :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry