reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny współczuje Wam tych bóli głowy, oby przeszło jak najszybciej...
Basiu nie wiem czy zaglądałaś na ten wątek:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/symptomy-zblizajacego-sie-porodu-28190/
tu co druga mamusia pisze o bolącym spojeniu łonowym itp., pewnie Ci to mocno dokucza , ale to raczej częsty i normalny objaw, nie denerwuj się za bardzo, odpoczywaj ile możesz, trzymamy tu wszystkie kciuki za Ciebie, będzie szybkie "plum" zobaczysz :)))))
Witaj Agata, gratuluję bliźniaków!!!! ja od co drugiej osoby słyszę czy czasem nie mam bliźniaków w brzuchu bo taki mi wielki urósł, zaglądaj tu do nas często!!
A mnie dziś dopadły "hormony" nastrój mam wisielczy, wszystko mnie wkurza, rany boskie, jak ja tak nie lubię:no:

reklama
Gosia39
user-online.png
-sama nie wiem:-D:-D:-D
A ja wiem.
wink2.gif
Z moimi bliznietami tez wpadlam i wiem na pewno ze zaszlam w ciaze 2 dni przed terminem planowanej @.
laugh.gif
Nie dosc ze wpadka, to jeszcze dwupak.
AGATA, niech sie uda! Bliznieta to calkiem fajna imprezka.

Dzięki Gosiu :) Po prostu takie głupie myśli chodzą mi po głowie. Również i takie, że coś przeoczę ( no nie odejście wód;)) Ale np, cały czas krzyże mnie bolą, a jak bóle będą lekkie to nawet nie zwrócę uwagi na różnicę w nasileniu bólu:eek: No nic, jutro pogadam z gin :)
Agata, będzie dobrze, zobaczysz. Ja też jestem po stracie a teraz... czekam na rozwiązanie. I Ty też będziesz niedługo wypatrywać oznak porodu :)
Majus, dzięki - tak jak Gosi napisałam, teraz no może za bardzo wsłu****ę się w swój organizm i powoli taka mała panika mnie zaczyna ogarniać ;)
Alamiqa - psychcznie - całkiem, całkiem, no może poza tą lekką paniką, ale fizycznie - do d... Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.:-)

Mam nadzieję, że Ania odezwie się niedługo z dobrymi wiadomościami

Laseczki moje :-) chyba mogę zacząć tańczyć z radości. Jest cudownie wielka i widoczna kość nosowa! Yupi hej:))) NT dziś nie mierzyli, jest o kilka dni za wcześnie, ale według USG ciąża jest cudownie prawidłowa i widać nosek i bijące serduszko, widać rączki, nóżki i zalążek łożyska :-) Jak lekarka powiedziała: 80% prawidłowego rozwoju dziecka. Kamień nam spadł z serca, Maluszek jest zupełnie inaczej zbudowany niż był Mateusz. Widać każdy szczegół, nie ma żadnych obrzęków na karku, nie ma płynów przy kręgosłupie. Robert z radości aż sobie piwo chlapnął:) Za tydzień znowu idę a za dwa tygodnie PAPPA, ale teraz wierzę że będzie dobrze:-)

Basiu idź do lekarza i żadnych czarnych myśli, po prostu Twoje ciało już przygotowuje się do porodu.
Agata witaj i gratuluję bliźniaków, zawsze o nich marzyłam:)

Dziękuję Wam wszystkim za trzymanie mnie na duchu i za większą wiarę niż moja, że Maleństwo będzie zdrowe. Wielki całus dla Was Dziewczyny:-)

Anka! Tylko niech z ta wielkoscia kosci nosowej nie przegina, bo wyjdzie Ci Pinokio!:-D Kurcze, zajedwabiscie! NT by sie przydalo i jak wyjdzie ok, to mozna olac PAPPA - w zasadzie uwidocznienie kosci nosa i NT wystarczy zeby wykluczyc zarowno ZD, jak Edwardsa i Patau'a. Kurde, mowilam ze ryzyko powtorzenia wady jest znikome? Mowilam? Cieszmy sie i koniec panikowania - janiepierdykam, czekalam na te wiesci.

Aniu, ja też się strasznie cieszę :) A teraz powiem: A nie mówiłam??? Zresztą - wszystkie aniemówiłyśmy :) Aniu, mam nadzieje, że teraz to już tylko radość będzie a dalsze badania to czysta formalność :)

Witaj Agatko :-) gratuluję i wierzę że będzie dobrze a tak na ucho Ci powiem, że zazdroszcze Ci tych bliźniaków ... ja drugie dziecię się nie zdecyduje a tak to Młody nie byłby jedynakiem ...
Aniu ... świetne wieści - a nie mówiłysmy :-)
Ja padam na pysk. Nie wiem jak nasze matki jechały na tetrze, ja uprasowałam kilka pieluch a bo pysia wytrzeć, a połozyć na przewijaku itp. zastosowania + jego ubranka i mam dość.
A przecież te 40 lat temu nie było automatów tylko: moczenie, gotowanie w kotle, pranie, suszenie , prasowanie ... i to pieluch kilkadziesąt ...
No i Młody zaczął wypełniać sobą rozmiar 56 :-) jak się pojawił na świecie to w najmiejszym ubranku jakie miałam wyglądał jak powstaniec ... a teraz trzeba wyciągnąć z pudła 62 cm.

Misia, 20 lat temu mialam do dyspozycji "Franie".:-D Plukanie w wannie, wykrecanie w lapkach. Blizniaki zuzywaly poczatkowo do 100 pieluch dziennie bo dwie pod pupe i jedna "mocujaca", wiec jak sie lepiej malemu siknelo to 3 lecialy na raz. + 16 miesieczna corka, ktorej sie jeszcze w nocy zdarzalo... Bardzo szybko odpuscilam sobie prasowanie po prostu bo fizyczna niemozliwoscia bylo nadazyc. Pieluchy jak mroz wytrzaskal to byly sterylne.
Rosnie Jakub, rosnie! Powazne rozmiary sie zaczynaja!:tak:

reklama
Laseczki moje :-) chyba mogę zacząć tańczyć z radości. Jest cudownie wielka i widoczna kość nosowa! Yupi hej:))) NT dziś nie mierzyli, jest o kilka dni za wcześnie, ale według USG ciąża jest cudownie prawidłowa i widać nosek i bijące serduszko, widać rączki, nóżki i zalążek łożyska :-) Jak lekarka powiedziała: 80% prawidłowego rozwoju dziecka. Kamień nam spadł z serca, Maluszek jest zupełnie inaczej zbudowany niż był Mateusz. Widać każdy szczegół, nie ma żadnych obrzęków na karku, nie ma płynów przy kręgosłupie. Robert z radości aż sobie piwo chlapnął:) Za tydzień znowu idę a za dwa tygodnie PAPPA, ale teraz wierzę że będzie dobrze:-)

No to teraz moge wyłączyć kompa wreszcie:)

Aniu, ciesze sie jakniewiemco:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry