reklama

Ciąża po 40

Barbara, faktycznie pani uprzejma, ale tez Ty "na rozsypce", to pewnie nie da sie nie zauwazyc ze Ci ciezko. Tu nie ma w ogole zwyczaju zwracania uwagi na "ciezarowki", zgodnie z zasada (zdrwa poniekad) ze ciaza to stan a nie choroba. Kolejka to kolejka. Mam zawyczaj, stojac w markecie do kasy, przepuszczac jesli ktos podchodzi i ma w rekach 2-3 rzeczy, a ja w wozku wiecej. Bo mnie tam wozek nie uwiera, mnie chwile zejdzie z kasowaniem, a te pierodolki w rekach to raz ze niewygodne, a dwa ze szybciutko kasa zliczy. Ostatnio ulalam sie po pachy. Stoje ostatnia do kasy, podchodzi pani, w reze 2 paczki makaronu, wiec pokazuje jej zeby stanela przede mna. Podziekowala wdziecznym usmiechem, a kiedy zrobilo sie miejsce na tasmie, polozyla owe makarony i dawaj, wyciagac z siatki dalsze zakupy. Oj, myslalam ze sie ze smiechu posikam w duszy.
Oj, podoba mi sie... Bo kobieta zachodzi w ciazy celowo, zeby utrudniac zycie tym co nie sa w ciazy - a to miejsce siedzace w autobusie wyludzi, a to bez kolejki sie wryje... :-D
Misia, tam jeszcze pikus ze przescieradlo NN, bo przeciez przeszlo przez pralnie, ale ja sie licze z wyjsciem ze szpitala 6h po porodzie i nie chcialabym sobie bagna na lozku zrobic. Z reszta w szpitalu tez nie, chociaz w szpitalu podklady daja - jak mialam krwotok to podkladaly takie wlasnie cos. Podklady 60x60cm beda jak znalazl na wypadek "wypadku".
Anka_d, macie genialne autko! Co do pieluch, to rowniez postanowilismy sie nie dac palmersomanii. Wiem, wygodne, ale poza tym... Nie jestem pewna czy zdrowe to raz, nie jestem pewna czy dziecko mi sie bedzie uczylo w tym kontroli bo skoro nie czuje dyskomfortu to po co, no i nie jestem pewna czy chce zeby g.. mojego dziecka zalegalo pryzmy smietnikow przez kolejne wieki. Tyle z my chcemy cos takiego: Baby Adjustable Reusable Washable Cloth Nappy Diaper | eBay Troche juz mam, trzeba jeszcze dokupic, ale niewiele. Do tych majtow sa wklady, sa "ceratkomajtki" na wierzch, w ktore mozna tez wkladac zwykla tetre. Oczywiscie tetre tez musze zapodac, bo niczym sie tak fajnie ryjka nie obciera i zaden sliniak nie zastapi zawiazanej pod broda pieluchy.:-D
Alexandra, spokojnie, nigdzie sie nie wynosze - calkiem mi tu dobrze.;-) Najlepszosci dla Jubilata!

reklama
Alex, jak mogłam przegapić - 100 lat, 100 lat dla synusia :):):)
A to Ty Kłaczku te wielorazowe pieluszki wybrałaś - ale one u Was całkiem niedrogie, jeżeli dobrze widziałam - 2,50 oczywiście nie zł, ale na złote przeliczając to też taniej niż najtańsze na allegro Pieluszki wielorazowe ECO Bobolider z wkładem (1818190993) - Aukcje internetowe Allegro
Ja myślałam tylko te otulaczki kupić - te ceratomajtki, żeby pieluszka tetrowa dobrze się trzymała. Wszystko się okaże, ja doświadczenia nie mam, więc dojdę sobie do wszystkiego metodą prób i błędów :)
Kłaczku, pewnie, że ciąża to nie choroba, ale niektóre kobity czują się w miarę dobrze jak ja, ale niektóre niekoniecznie, a czasem musi się coś załatwić :)

Alexandra, wszystkiego dobrego dla Twojego najmłodszego Przystojniaka.
A my już po spacerze i kawie w parku. Ale było fajnie.Teraz Emek pojechał wydać wypłatę do galerii, a ja szaleję w kuchni. Mamy Teściową na obiedzie, to trzeba się wykazać. Postanowiłam też choćco drugi dzień gotować Małej zupki, bo mam dostęp do dobrych warzyw i jajek. Zobaczymy czy jej posmakuje.

Alexandra-dużo pociechy z mega przystojniaka:-)
Ja jak zwykle w mięsnym nakupowałam wędliny ,chyba pół osiedla będę karmiła.
Dzisiaj jadłam serniczek i drożdżowe,pycha.

Barbara, dokladnie takie same pieluszki sa tu na ebay'u i one sa faktycznie tansze tutaj, o ile kupowac w Chinach. Jesli sprzedawca jest z UK, sa juz drozsze, ale skoro sie nie spieszymy... Co do ceratomajtek, to "dawno, dawno temu" uzywalam sprowadzanych ze Slowacji, takich na guziczki zapinanych i to byl swietny wynalazek. Niby mialy kieszonke na pieluche, ale po prostu wkladalam tetre bezposrednio pod pupe i nie dosc ze ladnie ja trzymaly, to jeszcze zabezpieczaly ubranko przed zamoczeniem. No, chyba ze sie dziecie konkretnie przesikalo. Starszemu zakladalam 2 pieluchy bo jedna czasem nie wyrabiala. No i jak taki z gora roczny obywatel przespal cala noc, to nie bylo zmiluj, od brody po piety byl zlany.
Co do samopoczucia w ciazy... Z doswiadczenia wiem, ze gorzej bywa na poczatku, kiedy jakies ciemno w oczach sie robi, slabo, miekko w nogach, pawik sie zrywa i... nawet nie widac ze kobita podwojna. Pod koniec ciazy po prostu zwykle mi bylo ciezko stac, na dluzsza mete brzuch "ciagnal", bolaly nogi...

To są dokładnie te pieluchy, które pokazywali w TV. Jednorazowe do prania z gumowymi majteczkami zapinanymi na rzepy. Wkłada się albo tetrę albo to coś z kokosa.

Prawo ironii losu nr78: chłopina pojechała fordem po pasek klinowy do golfa, wróciła na holu bo w fordzie zerwał się pasek klinowy:-) Golf emeryt lepszy od forda w wieku produkcyjnym, bo tam od razu zdechła cała elektryka i elektronika i już sam nie dojechał:) Teraz na podwórku stoją dwa autka, obydwa bez pasków a jutro niedziela więc jesteśmy uziemieni dopóki PKS-em w poniedziałek rano Robert nie pojedzie kupić paseczków:))))

Alexandra gratulacje dla jubilata i buźki od e-ciotek:-)

Ostatnia edycja:
Janiepierykam... Anka_d, jak nie pasek, to chociaz pasek...:szok: Niezle! Do tych majtek na napy, sa specjalne wklady 2 Pcs Baby Cloth Diaper Nappy Washable Inserts NEW | eBay
Mialam cos takiego w rekach, to bawelniane frote z jakims miekkim, podobno bawelnianym wkladem. I to jest "pierne". Dowiedzialam sie, ze do tych majtow, miedzy pupe a majtki, daje sie jeszcze taka wloknine, podobna da chusteczek do pupy, tyle ze sucha i ona zapobiega ufajdaniu wkladki kupa, dzieki czemu wkladka sie lepiej dopiera. Te wloknine kupuje sie w rolkach, jak folie kuchenna.

Kłaczek dokładnie to wszystko jest pierne niezależnie od tego czy wykonane z bawełny, włókniny czy tego kokosa. Pierze się i na nowo wkłada w gumowe gatki na rzepy.
Wyobrażasz sobie sportowego czerwonego forda probe na holu za traktorem? Myślałam że się osmarkam ze śmiechu jak to zobaczyłam:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry