reklama

Ciąża po 40

reklama
Ale się rozpisałyście i dobrze. Ja umyłam okno, zrobiłam zakupy i zaliczyłam spacer ... Miałam iśc na imieniny do znajomej ale zwyczajnie nie chce mi się ... nawet zakupiłam na tę okoliczność spódniczkę ... tylko jeszcze jakbym znalazła chęci :-(
A Młody - kwękoli namiętnie ... Skończył dziś miesiąc - chciałabym żeby już minęły 3 miesiące bo caly czas mnie przeraża jego kichanie, kwękanie itd. ...

Misiu, z jednej strony - jak już zakupiłaś spódniczkę to może warto iść, a z drugiej strony - spódniczka nie przepadnie, jeszcze ją założysz ;) Ale idź, rozerwiesz się :) A z małym, to pewnie cały czas jego kichanie będzie Cię przerażać ;)
Gosiu, fajna bryka :)
Kłaczku, wiesz, ja do ósmego miesiąca czułam się świetnie, dopiero potem doszła opuchlizna stóp i ból stóp i dłoni.
Agatka, pewnie to praktyczniejsze a po to są rózne rodzaje pieluch, żeby każdy miał wybór, nie? ;)

Dziewczyny, te nowe wynalazki pieluchowe to cały przemysł - bo nie tylko pieluszki przecież ale i wkłady i otulaczki i cała reszta - najlepiej to widać tutaj Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła jak się czyta to się wydaje, że to wszystko MUSISZ mieć, jest niezbędne. Ale czy naprawdę?

Mam nadzieję że nie przepadnie bo jakoś w najbliśzym czasie nie mam żadnych okazji na wyjście a jak tak dalej pójdzie to spódnicy nie założę bo mi z tyłka spadnie :-(

Gosia, BARDZO fajny nabytek. Serio serio.
Misia, ale on sobie tylkio kweka, prawda? Nie ryczy? To nie masz czym sie przejmowac. A kichac tez ma prawo.
Barbara, po mojemu wcale sie nie musi. To sa MOZLIWOSCI, a nie KONIECZNOSCI. Faktem jest ze jest tych mozliwosci zatrzesienie... Ot, daleko szukac, "za moich czasow" co najwyzej mozna bylo zapodac dziecku do wozka grzechotke na gumce, a teraz... Kupilam taki smieszny palak z wiszacymi zabawkami, doczepiany do wozka, sa wentylatorki na baterie, odstraszacze komarow, o parasolkach nie wspomne bo to przeciez juz zabytek. Ilosc gadzetow jakie mozna nabyc do pielegnacji, zabawy, transportu dziecka jest niesamowita i przyznam sie, ze chwilami sie w tym gubie. Dawniej walnelo sie na podloge zlozona koldre i koc i dzieciak sobie pelzal. Teraz sa specjalne maty z palakami, dyndadlami i ew. pozytywka. Prymitywne chodziki ustapily miejsca prawdziwym fortecom uzbrojonym w rozmaite zabawki, przyciski, pokretla, absorbujace ksztaltem, kolorem i dzwiekiem. Jakies "balkoniki" kolorowe ulatwiajace (lub majace ulatwiac) nauke chodzenia... Wszelkiego rodzaju pojazdy dla maluchow od rowerkow z opcja pchania przez rodzica, po akumulatorowe "motocykle"... Przewijaki, komody kapielowe... Kurcze, dla mnie mokre chusteczki byly nowoscia! Idzie zglupiec, ale trzeba sie powaznie zastanowic co jest potrzebne, a co jest tylko "wodotryskiem" i w tej calej ofercie po prostu wybrac swoja drozke.

Nie, nie Kłaczku, ja nie uważam broń Boże, że my musimy to mieć, tylko, że stwarza się takie wrażenie dla kupujących, że wszystko jest NIEZBĘDNE. I bardzo wiele osób ulega temu wrażeniu i kupuje, kupuje, kupuje... Ale oczywiście masz rację, że to są jedynie możliwości i nie można ulegać szaleństwu. Odrobina rozsądku wystarczy, bo wiele rzeczy jest naprawdę przydatnych, ale trzeba je wyłowić z zatrzęsienia niepotrzebnych gadżetów :) A i tak czasem nie można się powstrzymać ;)
Misiu, zawsze spódnicę można zwęzić, bo w drugą stronę już trudniej ;)

Dzień dobry w niedzielny poranek!
Basiu, ja też uważam, że dziecku jest przede wszystkim potrzebna kochająca Mama. Sama wiele nie kupowałam, a okazalo się, że i tak za dużo. Mam na przykład niezłą kolekcję smoczków i butelek, raz używany,bardzo drogi podgrzewacz, stos tetrowych pieluch. Teraz już jestem mądrzejsza i nie kupuję na zapas.
Widzę, że Ty już na ostatniej prostej. Trzymam mocno kciuki za udany finisz!
Życzę Wam leniwej niedzieli.

Barbara, sprawianie wrazenia to przeciez prawidlowosc. Na czym polega marketing? Na uswiadomieniu potencjalnemu nabywcy, ze cos czego absolutnie nie potrzebuje, jest mu do zycia niezbedne. I to tak ma dzialac! Tylko, po cholere dziecku ekobutki za poltorej stowki? Chyba na lans dla mamusi. Dokladnie, zawsze mozna wybrac, aczkolwiek zaszalec czasem tez mozna. Juz sie polaszczylam na kilka zbednych *******, bo po cholere tak naprawde ten zabawkowy palak do wozka? Ale torbe do wozka chce - to jest funkcjonalne. I klipsy do mocowania zakupow na raczce wozka tez chce - wygodne przy malym bagazniczku.
Co do spodnicy - jeszcze mokre mi to z ustow wyciaglas.
Alamiqa, trudno jest ocenic wczesniej, co bedzie potrzebne a co nie. Podgrzewacz jest logiczny - tez kupilam. Tetrowe pieluchy... Coz - jesli uzywasz "pampkow" to kilka wystarczy, ale pieluszka czesto staje sie ulubiona szmatka do spania dziecka. Coreczka kolezanki bez pieluszki tetrowej nie wychodzi z domu - musi byc "niania" w lapce.

a co tu tak cicho ?
a mnie mija kolejny dzień świstaka ... Mldy leży w "kołysce" i co czas jakiś zakwękoli ...
Spotkałam dziś laske której Młody jest młodszy od naszego o 5 czy 6 dni, był na starcie cięższy od Kubiątka o ponad kilogram i to widać ... ja się cieszę że Młdy wypełnił 56 cm a na tamtego 62 jest za krótkie. No i kończymy zapasy i przerzucamy się na inne mleko. Wg ich pediatry - Bebilon jest nowocześniejszym mlekiem niż bebiko - choć to ten sam producent i może miną Młodemu kłopoty ze zrobieniem kupy :-(

reklama
Cześć dziewczyny :)
Jakie tu puchy dzisiaj... Mam nadzieję, że tylko piękna pogoda na to wpłynęła, bo to chyba jeden z niewielu pięknych ostatnich dni dni jesieni. Ja nie pisałam, bo stawy mi ostatnio coraz bardziej dokuczają a używanie komputera to potęguje :)
Misiu, jakoś razem się odezwałyśmy :) życzę udanego eksperymentu, oby nowe mleko posłużyło.
Kłaczku, tak to już jest - musimy używać rozumków, nie? Przecież je mamy to co mają gnuśnieć - będziemy je w sklepach gimnastykować :)
Alamiqa, przy kupowaniu to ja najbardziej muszę się powstrzymywać przy kupowaniu ciuszków - i z dumą muszę powiedzieć, że mi się udaje :) Nawet kombinezonu na zimę jeszcze nie mam, bo nie wiem jaka będzie długa, mam jeszcze czas. A widziałam już kilka prześlicznych :)

Miłego wieczoru życzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry