reklama

Ciąża po 40

akurat m. czytał opinie o nim. sa różne opienie ale większość jest pozytywnych.
Nie jest tak źle z nim, na kota też reaguje :-D
idę do szuflad - bo coś znów kwekoli, a ja ... mam nadzieję chociaż na szybki spacerek ale nie wiem co z tego wyniknie ...
echhhhh

reklama
Szpiegujesz kota??:-D No, w sumie... Lepiej na kocie sprawdzac niz na Mlodym. Ja po prostu sprawdze "w praniu" i jak sie podglad spisze, to podsluch sie gdzies odda lub sprzeda. Nie ma sensu dwoch urzadzen trzymac, tyle ze podglad jest na kabel - miedzy monitorem a kamerka - a nianka radiowa.

Cześc Babeczki!
U nas kataru ciąg dalszy. Mała nie daje sobie odciągać i boje się, żeby nie przeszło w coś gorszego. Zastanawiam się nad wizytą w przychodni, ale gorączki brak, to chyba sobie daruję. Noc minęła dośc spokojnie, a teraz też Niunia śpi i pochrapuje. Biedulka, ma kompletnie zatkany nosek.
Muszę zrobić obiad, a potem mam nadzieję poczytać co tam u Was nowego. Pa, Pa.

Przejrzałam szufladę z ubrankami i tak ... na 62 mogę dokupić jakieś 2-3 pajace + 2-3 śpiochy, na 68 mam do dokuopienia 2 doły, 2 pajace + 2 śpiochy. natomiast rozmiar 74 nie istnieje w szufladzie :-D no jakieś jedne spiochy i już...
Na 62 i 68 musze kupić a z resztą poczekam na wyprzedaże.

Cześc Babeczki!
U nas kataru ciąg dalszy. Mała nie daje sobie odciągać i boje się, żeby nie przeszło w coś gorszego. Zastanawiam się nad wizytą w przychodni, ale gorączki brak, to chyba sobie daruję. Noc minęła dośc spokojnie, a teraz też Niunia śpi i pochrapuje. Biedulka, ma kompletnie zatkany nosek.
Muszę zrobić obiad, a potem mam nadzieję poczytać co tam u Was nowego. Pa, Pa.

Almiga, a próbowałas z katarkiem? Genialny jest. Działa jak ssak, podłącza się do do odkurzacza, odsysanie trwa sekunde a nosek czysty. Katar nie spływa na oskrzela itd.

Ps. Mózgu nie wysśiesz:) he he - ja miałam takie obawy poczatkowo:)

Czesc dziewczyny,

ja tez w weekend rzadko uzywam komputera, bo sie caly tydzien tyle w ekran napatrze ze mam dosyc. No i teraz mam z 5 stron zaleglosci ktore przejrzalam tylko po lebkach.

Anka - z tym samochodem to pech, i dobrze ze nic sie wam nie stalo, ale wybaczysz chyba ze sie usmialam z tego paska. Moze maz powinien zawsze miec przy sobie jakis zapasowy, ma do nich pecha.

Basiu - masz racje, wiele z tych rzeczy co to "musisz" miec sa zupelnie zbedne. Na dodatek kazde dziecko jest inne. Np. znajomi mi radzili kupic taka hustawke dla niemowlaka, ze ich dziecko to godzinami w tej hustawce moglo siedziec. A moja po 5 minutach wlaczala syrene i tyle. Tak samo bylo z takim siodelkiem-lezanka co wibruje. Na szczescie u nas nie ma problemu ze zwracaniem rzeczy, to przynajmniej nie wywalilismy pieniedzy na darmo.

alamiqa - jak moja mala miala katar, to ja jej odsysalam nosek i potem czula sie lepiej. Najpierw jej wlewalam do noska troche wody z sola, zeby rozpuscic troche ta flegme, a potem gruszka odsysalam.

Agata - moja mala tez caly czas byla w jednorazowych pieluchach, nigdy nie miala zadnych odparzen.

Co do uczenia nocnika - mi sie wydaje ze dzieci w jednorazowkach dluzej robia w pieluche bo przede wszystkim rodzicom jest wygodniej. Ja powiem szczerze, ze poniewaz nie musze prac i prasowac pieluch, to wcale mi sie nie spieszylo z tym nocnikiem. A jak gdzies sie wyjdzie, to wole zmienic pieluche niz brac dziecko to watpliwej czystosc publicznej toalety. Niedawno musialam mala zabrac do toj-toja, w 30-stopniowym upale. Nie bylo czym oddychac w tym plastikowym pudle, w tym momencie to zalowalam ze nie posiusiala sobie w pieluche.

Moja mala obudzila sie dzisiaj rano z placzem. I za kim plakala? Nie za mama ani nawet za tata, tylko za kotem. Moj jeden kocur zwykle z nia spi, ale rano sobie gdzies poszedl.

To masz szczęście u nas różnie jest z tym oddawaniem.
Znajomy też mnie namawiał na hustawkę ale nie kupilismy, mamy taki ... nawet nie wiem jak to nazwać: leżaczek - kołyska z fisher price. Na początku Młody płakał namiętnie po zapakowaniu go do tego a teraz wygląda na zadowolonego.
Jakiś leżaczek ma nam podrzucić znajoma, zobaczymy czy się sprawdzi :-)
Staram sie nie popadać w obłęd zakupowy czasem mi sie udaje czasem nie, ale wiem że szansa na zdrowy rozsądek w przypadku zabawek tzw. edukacyjnych jest nikła...
Myślałam o eko-pieluchach, tetrowych pieluchach ale szczerze mówiac zwycięzyło lenistwo też. Wolę zwyczajnie iść na spacer, przespać się, odpocząć niż stać przy żelazku i prasować, prać, składać i zastanawiac się czy to wyschnie... Zresztą pralkę by nam te pieluchy zarżnęły, że o finansach nie wspomnę.

Ostatnia edycja:
Kot wygląda na zadowolonego Kłaczku, to może Karolkowi też będzie pasować :) Ja leżaczka nie mam zgodnie z moją zasadą - zawsze zdążę, od tego dobra półki się uginają a i używany bez problemu się dostanie :)
Ewuś, co do pieluszek to wszystkie mają swoje plusy dodatnie i plusy ujemne ;) Ja się nie zarzekam, jak nie nadąże prać i zwłaszcza suszyć to na jednorazowe się przerzucę, a z tym odparzaniem to nie jest tak, że jednorazówki odparzają, ale niektóre mamy uważają, że jednorazówki ro można raz na ruski miesiąc... (no przesadziłam ;) ale bardzo rzadko) zmieniać. No i wtedy pupa może się odparzyć.
FraniowaMamo o co chodzi z tym katarkiem i odkurzaczem? Katarek to jakieś urządzenie, które do odkurzacza się podłącza?

Jejku, muszę obrać ziemniaki, jeszcze potem się odezwę ;)

reklama
Basiu, dokładnie tak. Psikasz maluszkowi do noska roztwór odpowiedni (sól fizjologiczna czy morska z dodatkami czy bez - chodzi o lepsze upłynnienie wydzieliny) i po chwili odsysasz katar. Znasz na pewno Fridę. Katarek działa podobnie, tylko że nie Ty ciagniesz a odkurzacz. Trwa to chwileńke dosłownie i jest o wiele dokładniejsze niż Fridą. Poza tym nie wkładasz końcówki głęboko do noska, nie podrazniasz sluzówki, tylko tak jak we Fridzie - przytykasz do dziurki. Naprawde rewelacja.
Katarek nie ciągnie całą siłą odkurzacza (bałam sie o to bo my mamy odkurzacz centralny o niezłej mocy), tam jest taki wentylek, bo ja wiem jak to nazwać.. W każdym razie jest to bezpieczne dla dziecka:)
O takie cóś to jest (te końcówke C łączy sie z rurą odkurzacza a gilusie ląduja w zbiorniczku B):

2379c5c57adac72035dc5fc520f9aff4.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry