reklama

Ciąża po 40

Witam się w prawie samo południe.
Aniu - Dziękujemy I wzajemnie. Dla Wandzi dużo zdrówka I samych dobrych dni.

U nas.... dzieci dobrze spały choć u nas jest cyrk z zasypianiem. Tyle że był wczoraj u nas kolega z którym nie widzieliśmy się kilka miesięcy I tak sobie posiedziiśmy do późna (tzn. Wczesnego rana).

reklama
Cześć dziewczynki

Wiecie co... ja programowo nie oglądam nic co mogłoby mieć związek z polityką. Dawno temu doszłam do wniosku, że mnie to wszystko mierzi i zniesmacza i mam to gdzieś, po co ja się mam denerwować?
W sprawie gender - muszę stwierdzić, że to majstersztyk! Jakżeż cudownie zadziałała złowroga ideologia gender ... kto jeszcze pamięta, że na początku była mowa o przypadkach pedofilii w KK?
Ostatnio będąc służbowo w kościele słyszałam przypadkiem modły kółka różańcowego o " uchronienie kraju przed zgubną ideologią gender". Mój mąż postanowił poudawać głupa i po prostu księdza zapytał " a o co chodzi z tym gender?" no to się dowiedział , że o to, że dziecko to się rodzi człowiekiem, a płeć sobie może wybrać...Z kolei przyjaciółka przyjaciółki wylądowała w szpitalu i na sali miała dwie panie zaciekle plwające na gender. Też zadała pytanie o co w tym chodzi, tym razem chodziło o to, że ONI ( ?) każą dzieciom w przedszkolach rozbierać się do naga a potem przebierać w jakie chcą ubranka i chłopcy się ubierają w sukienki, a dziewczynki w spodnie!!!! Zgroza, zwłaszcza to ostatnie.
Anyway, jeśli poziom wiedzy polityków jest taki, to jest to po prostu jedna wielka, smutna i żałosna żenada.

A w sprawie spania: Maks zasypia jakoś około 21. Wcześniej kolacyjka, kąpiel, potem przez chwilę jeszcze może się pobawić w Maksiarni, ewentualnie obejrzeć swoje ukochane wyścigi traktorów w błocie. Przynosi sobie z dołu jakąś płytę, włączamy muzykę i pakujemy się do łóżeczka. Ja siadam przy łóżeczku i czytamy. Jak zaczyna próbować terroru to mówię
" ok, rób sobie tu co chcesz, ja wychodzę". Zawsze skutkuje. Jeśli zbyt długo nie chce zasnąć to się przenoszę do własnego łóżka i zalegam z książką - jestem w odległości 1,5 m, ale nie gadam, nie reaguję na zaczepki. Z reguły obywa się bez awantur.

Anko, Katrina - buziaki dla Waszych maleństw z okazji kolejnych misięcznic. Rany, jakie duże już te nasze bachory!

Czytajac Flo doszlam do wniosku, ze jestem pod wplywem ICH oraz szatana i krzewie gender w domu.... Wanda biega w spodniach codziennie i przez to zaburzam jej poczucie plci :-)
Ollena dzieci mniej sikaja przez sen i kompletnie nie pojmuje idei podawania zdrowej Mii ibumu :no:
Moj koszmarek odmawia spania, odnosze wrazenie ze probuje je wyrzucic z jadlospisu, ale koniec bedzie taki sam jak zawsze. Padnie na sofie popoludniem i zasnie pozniejszym wieczorem. Godzine miotala sie w swoim lozeczku i w koncu wzielam ja na dol. Probuje wlasnie zbierac mokre pranie z grzejnikow przy wtorze mojego ryku oburzenia.

Idiota ponoć zwrot pochodzący ze starożytnej greki oznacza tego który nie interesuje się politykom jestem IDIOTOM i dobrze mi z tym:-).U nas raczej rytm dnia mamy jednakowy od kiedy Amelka się urodziła raczej nigdzie nie wyjeżdżamy chodzi spać po kąpieli ,butli i modlitwie około 20-tej i wstaje zależnie ale przeciętnie to 8 rano .W dni słoneczne to nawet 6 w dni pochmurne 9.Misia zgadzam się z owym dorosłych leniem momentalnie przeistaczającym się w terroryzm dziecięcy .Fakt One są w tym mistrzami by każdą naszą słabość wykorzystać przeciw nam:eek:.Amelka śpi od 14tej więc idę ją budzić bo by się cały misterny plan mi rozsypał :-D

Katrina i Ania - całusy dla Dzieciów :-D
W ub. tygodniu w Wysokich Obcasach była świetna rozmowa o gender z panią Barbarą Limanowską:
Barbara Limanowska: Co to jest gender
jak znajdę całość to wrzucę.
a tu jest fajny o nagości: Nagość w rodzinie
Flo doskonale wiesz że KK musi mieć WROGA: była nim lewica (ale za czasów Millera KK odzyskał najwięcej majątku, kasy itd. ..) feministki, liberałowie, TVN, in vitro, Hallo Kitty a teraz na fali pedofilii mam tego DŻENDERA.

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy dobrze ujmę w słowa to, co chciałabym Wam przekazać.
Wydaje mi się, że w Polsce temat gender został wywołany jako temat zastępczy (tak jak napisała to Misia).

W wielu krajach - głównie w Azji, ale nie tylko istnieje od dawien dawna tzw. trzecia płeć i jest to normalne, nikt nie robi z tego jakiegoś halo.
Wynika to głównie z kultury, religii, ale chyba czasami też z innych przyczyn. Mam tu na myśli fakt, że np. na Filipinach (chyba nie tylko tam) głową rodziny nie jest ojciec (mężczyzna), tylko matka (kobieta) i bardzo często chłopcy wychowywani pod silnym wpływem mamy często wyrasta na takiego bardzo zniwieściałego osobnika i określa sam swoją płeć jako właśnie tę trzecią. Jest to normalny proceder, powszechnie akceptowany, tolerowany i nikomu nie zagraża - żyja tak od lat i funkcjonują - czyli da się.

W Polsce mało kto wie, że oprócz homoseksualistów i tranwestytów (którzy zagrażają kościołowi) są jeszcze hermafrodyci - to co oni kim są tymi genderami, którzy tak strasznie zagrażają wszystkim (czy Kościołowi)?? Nikt nie patrzy na ich dramat - bo niewątpliwie jest to nie spowodowane ich winą, a oni muszą z tym żyć.

Możecie się ze mną zgadzać lub nie - to wyłącznie moje zdanie.

Katrina - oczywiście, że istnieją różne takie zjawiska - to o czym Ty wspomniałaś, i te wymienione przez Kłaczka i jeszcze inne. I zawsze istniały.
Skądinąd kultura chrześcijańska zawsze była niesłychanie opresyjna wobec wszystkich tych odmieńców, niestety. Natomiast teraz - takie mam wrażenie - rzucono słowem "gender" licząc na to, że da się z tego wykreować wroga publicznego, bo tak na prawdę nikt nie wie co to jest...
Jak ten gender padł z ust pewnego hierarchy to pomyślałam, że to z jego strony straszliwa arogancja - sądzić, że ludzie, że wierni, wyznawcy są tak głupi że się na to złapią, że nie sprawdzą co to jest ten gender...Myliłam się. Psiakrew, myliłam się. Nikomu do głowy nie przyjdzie, żeby choćby w wikipedii definicję przeczytać, im jest tak przeraźliwie wszystko jedno czego aktualnie nienawidzą...

reklama
Amelka z koleżankami i jak ujeżdża swojego konika:-) 100_2133.jpg100_2134.jpgI jak Zoyka Ci idzie ze zmiana snu u Julci ,a i zapomniałam napisać ,że Julci ładnie w berecie co prawda beret babci ale może jakś z H&M lub z Zary by jej kupić?Amelce tez ładnie w beretach np w takich wiązanych czapkach mi się nie podoba

Załączniki

• 100_2133.jpg
    100_2133.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 73
  • 100_2134.jpg
    100_2134.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 75

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry