reklama

Ciąża po 40

Nie wiem, nie wiem, jak już mówiłam chciałabym w niedzielę, ale... to od Karolinki bardziej zależy, ja jestem cierpliwa. Za to P codziennie od półtora tygodnia mnie wypytuje czy czasem nie już ;)

reklama
Aż tu nagle będzie ciach prach w sekundę! Dostaniecie wtedy przyspieszenia :tak: No chyba, że jak u mnie, najpierw odejdą wody, więc spokojnie, powoli nie spiesząc się zajedziecie do szpitala :) Ja zdążyłam nawet zjeść śniadanie.

Czy szybko, czy wolno, to i tak nie wtedy czasu zbytnio na myślenie. Jedno wiem przeżycia są niesamowite i niezapomniane :) A jak położą potem człowiekowi malucha na brzuchu, to nic nie jest ważne, ból mija a wzruszenie ściska za gardło.

Moja córa w niedzielę urodzona, nie jest leniuszkiem, nawet całkiem robotna, o wiele gorzej jest z jej bratem który w sobote się urodził, :))) Ja rodziłam syna 10 dni po terminie , a córę 7 więc sie nie śpieszyli za bardzo, ale to chyba wynikało z tego, że miałam dłuższe cykle takie po 30 , 31 dni i wcale ten termin z miesiączki nie był taki trafiony, Basiu tak czy inaczej lada dzień się wszystko odbędzie :) Pamietaj, nie śpiesz sie strasznie do szpitala, na luzie wszystko :))))) A wrażenia faktycznie niezapomniane i wielkie wzruszenia :)

To mnie Majus uspokoiłaś, chociaż w sumie nie denerwuję się tak strasznie. No i z tym spieszeniem się, to póki co nie mam zamiaru. To prędzej mój tata - bo on ma "dyżury" - rodzice stosunkowo blisko mieszkają, tata nie pracuje i czeka na mój telefon, gdyby P nie było w domu (oczywiście w razie czego są taksówki ;)). No i od około 12 wrześnie tata wymyślił, że może on będzie do mnie przyjeżdżał o 6.30 rano, czyli wtedy kiedy P jedzie do pracy no i czekał do powrotu mojego P czyli do 18:-D:-D:-D Fajnie to sobie wymyślił - oboje byśmy oszaleli, bo on jest bardzo kochany, ale kiedy mieszkaliśmy razem to miałam z nim masę utarczek - jako dwa lwy ;) Na szczęście udało mi się go przekonać, że to nie jest najlepszy pomysł ;) A mama się śmiała, że ją do porodu wiózł autobusem, a u mnie chciał praktycznie zamieszkać ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry