reklama

Ciąża po 40

Basiu ale to sobie wymyśliliście wszystko łącznie z tymi dyżurami:) no ale lepiej być przygotowanym na wszystko a swoją drogą pewnie 3/4 planów nie będzie skonsumowanych....
ja też rodziłam po terminie jedno 12 dni a drugie 7:) i przyznam że z całej ciąży te dni właśnie były najtrudniejsze no i te pytania: urodziłaś już????!!! co ...ale się grzebiesz a jak już urodziłam to mi było trochę przykro że nikt się już mną nie interesuje tylko maluchem...dziwne to było...
ale zgadzam się z Zjolą że piękniejszego nie ma nic na świecie!!!!
i już ci zazdroszczę że tak blisko spotkania jesteś...
dobra idę spać dziewczyny bo się poryczę:-) buziaki

reklama
Dzięki dziewczyny :)
Muszę mojemu P powiedzieć, że rodzenie po terminie też się zdarza i to nie tak rzadko :)
Gosiu, co do tych pytań, to mnie powoli zaczynają irytować, bo w zasadzie każda rozmowa zaczyna się od "co tam, kiedy rodzisz?" i wiadomo, że każdy pyta... no w sumie nie wiem o co, bo przecież jak urodzę to wszystkim dam znać. A terminu nie znam...
Misiu, jesteś zwariowana mama:-), ale z tymi zabawkami to coś w tym jest - słyszałam, że na początku maluszki najlepiej reagują właśnie na biel i czerń. A Twoją mądrość ludową wykorzystałam jako ripostę, bo mi bratowa powiedziała, że jak w niedzielę to leniwe :)

Miłego dnia dla Was wszystkich :)

Witajcie!
Cos jest z tą czernią i bielą. Okulistka, do której chodzimy z Alusią, kazała zawieszać przy łóżeczku takie kontrastowe obrazki. Emek-artysta popełnił kilka i Mała wpatrywała się godzinami. Lubiła to bardziej niż mrugające światełka.
Ja dziś od rana czuję, że mam gardło, choć to Niuinia się znowu w nocy wydzierała. Wiosną przez ok. dwa miesiące chorowałam na zapalenie płuc i bardzo boję się powtórki. Po południu mamy wizytę u lekarza w ośrodku rehabilitacyjnym. Może sprawdzi czy u Małej to na pewno tylko katar.
Miłego dnia:-)

Zjolu ja wiem :* Ale co innego kibicować, czy pytać o samopoczucie, a co innego dopytywać się o w zasadzie termin porodu, zupełnie jakbym mogła wiedzieć, kiedy nastąpi ta ważna chwila.
Alamiqa - trzymaj się i nie dawaj się chorobom :) Za malutką trzymam kciuki - niech to katarek będzie zwyczajny. A co do obrazków, to może i ja coś powieszę ładnego black and white. Ja w TV oglądałam program na ten temat.

misiu a Ty co wybralaś dla Młodego??
alamiqa jakieś wirusy teraz chodzą, bo tuż po mnie, mój stary złapał i wogóle zauważyłam, że sporo dziewczyn na forum narzeka na przeziębienia, kurujcie się tam!!!
Basiu w Twoim suwaczku 40 - tka stuknęła:-D i piekny tekst jest w nim wpisany. Sypiasz w nocy??

Nawet sypiam, dziękuję. Gorzej, bo muszę wstawać na siku i wtedy zanim się zwlokę to dość długo trwa. Boli dolny odcinek kręgosłupa i to nieszczęsne spojenie łonowe. Dlatego wstaję wcześniej niż dawniej - bo leżeć dla przyjemności się nie da - boli. Nawet mój P pytał czy ja w ogóle śpię w nocy, bo co on oczy otworzy to ja siedzę na łóżku. A on biedaczek budzi się przeze mnie...

Basiu - jeszcze małą chwilunia i skończą się wszystkie uciążliwości ciążowe a zaczną się nowe. Śmiem przypuszczać, że ze spania to dopiero będą nici :(

Barbara, ja Ci tej koncowki nie zazdroszcze... Zawsze mialam dosc w tych ostatnich dniach ciazy. Coz - jakas metoda na zasugerowanie mlodej istocie ze pora sie wynosic, jest seks i chodzenie po schodach. Mowa o metodach naturalnych bo innym jestem przeciwna o ile nie ma wskazan.

reklama
Basiu - Ty jeszcze z nami, codziennie rano wchodzę na forum i się zastanawiam czy ujrzę wiadomość od Ciebie czy wiadomość o Tobie ?
Młody tak dał dziś nocnego czadu, że jak m. wychodził do pracy padłam na pysia i stwierdziłam że sobie pośpię z Młodym i co ... 30 minut i pan listonosz żeby go na klatkę wpuścić - nawet nie zdąyłąm doczłapać do domofonu a kto inny mu bzyknął ale ze spania i Młodego i mojego nici ...
a z zabawek cóz ... jako matka wariatka nabyłam kilka :-D
tą 3-w-1 matę, to cudo na siedzenie samochodu i grzechotki na ręce :-) zobaczę jak się to sprawdzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry