• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Julka nie była szczepiona na rota. Jak zaszczepić dziecko w takim razie na 90 % wirusów wywołujących biegunkę ?

Obok na sali leży 4 meis dziecko po sczepionce na rota. Dostalo boleści brzuszka i gorączki ze az wylądowało w szpitalu.

Dzieci szczepione na rota tez go łapią .

reklama
Czesc Panienki :-D
Wrocilam niedawno z Doncaster, bylam dzisiaj na pierwszych zajeciach z kursu wolontariatu. Jestem bardzo zadowolona, bo po pierwsze prawie nie mialam problemow ze zrozumieniem angielskiego a wiec i wykladowcy, po drugie poznalam dwie Polki a po trzecie jestem dumna z Wandzi. W czasie mojego kursu ona przebywala w tamtejszym jakby zlobku przez dwie godziny z innymi dziecmi i nawet ani razu nie zaplakala ze mnie nie ma. Pytalam sie opiekunki, to caly czas slicznie sie bawila, zjadla herbatnika i wypila soczek. Jak weszlam na sale nawet mnie nie zauwazyla :-D Moge przypuszczac, ze doskonale zaadaptowalaby sie w zlobku na wiecej godzin dziennie. Jutro jade na angielski.
Zoyka ja bym wyszla ze szpitala na zadanie a kupe doniosla do laboratorium.
Flo przy okazji gdzies doczytalam, ze brukiew mozna kupic w Polsce w warzywniakach. Podziwiam, jestes jak robot z dobrym ukladem scalonym ze dajesz rade pracowac i nie spac. Ksiazke tez bym czytala, nie jestes osamotniona :-D
La luna Wanda nie miala ani salmonelli ani rota ale za to miala campylobakterie, podobno najgorsza z mozliwych bo nie do wykrycia standardowymi badaniami. 2 miesiace biegunki non stop. Dopiero madry lekarz tutaj zlecil dodatkowe badania.
Jakby co mialam amniopunkcje gdybys miala jakies pytania....
Ide na GZ poczytac i poogladac :-D

cześć i czołem

Przewiało mi wczoraj głowę i dziś cierpię, ale dostałam antybiotyk, więc może niedługo cierpienie me trwać będzie.
Sorki - poczytałam, ale nie pamiętam co kto pisał.

Hełoł :-)
Misia - a czemu właśnie ten artykuł Ci się z rocznicą powiązał ? Swoją drogą 22 to kawał rocznicy!
Flo nie mam zielonego akurat czemu artykuł mi kalkulator uaktywnił:-D Ale fakt 2-2 będzie 22 lata odkąd bujamy się razem :-D Cuda i dziwy :-D Dobre w tym wszystkim jest to, że skoro WOSP ma grać do końca świata i jeszcze dzień dłużej to jest szansa że mimo sklerozy będziemy mieć "liczydełko" włączone :-D
Zoyka najważniejsze że to wszystko ogarnięte. A pokój - sala szpitalna wygląda ładnie i schudnie. U nas to raczej jakiś Gomułka schyłkowy :-( Łóżka, sale - koszmar. Noc spędziłam na krześle bo boksy dla matki i dziecka są w ilości ograniczonej i ja się nie załapałam.
La Luna współczuje przeżyć i Basi i Wam. Kubul był szczepiony na rota - dzięki temu przeszedł swojego rota dość łagodnie (miał wówczas 13 miesięcy i nie skończyło się w szpitalu). Ale szczepienie na rota budzi mieszane odczucia u pediatrów - neonatologów. O ile pneumo i meningo polecają to rota - różnie.
Anko De to fajnie, że i wolontariat jest OK i Wandzia się odnajduje.
Katrina kuruj się :-( Czosnek, miód, mleko i ciepła kołderka.

Misia - to, co napisałaś o salach dla matek z dziećmi to nienormalne.
Jarek dzwonił do znajomego lekarza i ten powiedział żebym nie wychodziła na żądanie bo to groźny wirus. To ten wirus powoduje grypę żołądkową. Jutro owy znajomy ma zadzwonić do pediatry stąd i wypytać. No to zostanę. Właśnie mam towarzystwo Panią z 7 meis Mają.

reklama
Zoyka jak Ci znajomy mówi żebyś została to zostań - my po wynikach kupiszona i telefonie do naszego pediatry (no dobra trzech pediatrów :-D - ale znacie mego świra) wyszłabym na żądanie - ale każdy z nich mówił: Kubul się poprawi - zabierać od razu.
tu masz inna sytuacje więc lepiej zostańcie.
a my jako gromada 40+/- (no bo Ollena i Andzike zaniżają nam średnią ) czasem zapominamy że każdy może tu zaglądać :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry