reklama

Ciąża po 40

reklama
Klaczek ja mowie o normalnym zlobku, pelnogodzinnym. Zazwyczaj sa czynne od 7 do 17. Ciezko jest znalezc placowke przyjmujaca dziecko ponizej 2 roku zycia, ale jak bachor uzyska dwuletnia pelnoletnosc to juz nie ma problemu.
Majuska w drodze do Dublina zahacz o Doncaster :-D Koncertu moze nie bedzie, ale zabawa na pewno :-D

Cześć i czołem

Witam się z kawką.... o godz. 9-tej obudził nas walący w szyby deszcz, ciemno jak w środku nocy - chce mi się wyćććććć...

WIOSNO - przychodź plizzzzzz

Klaczek: Każdy rodzic lub rodzina może liczyć na dofinansowanie z tytułu nakładów poniesionych na opiekę nad dzieckiem w postaci zwrotu części kosztów. Przysługuje ono rodzicom, których roczny dochód nie przekracza 59 000 funtów. Jest to tzw. Child Care Element, a udziela go brytyjski odpowiednik polskiego urzędu skarbowego (HM Revenue and Customs). Child Care Element to rozszerzenie Working Tax Credit (część trzecia na formularzu Working Tax Credit).
Z mjego szukania w HMRC wynika ze jest to do 80% oplat za zlobek

Katrina bosko, nie?
O, 5 min nie padalo! zyc nie umierac..
Ja tez chce wiosne a najlepej lato :(
A spanie do 9... powodzi Wam sie ;-)

Kochane matki moje..
Ja sie wykoncze z Mia, ona do tej pory jak nie wstala o 6 lub przed to nie spala w dzien. Nie moze spac do 7 bo juz nie ma opcji zby w dzien usnela ale wczoraj np wstala o 6 i tez spania w dzien nie bylo. Popoludniu jest zombie marudzace...
Przetrwac trzeba i juz pozegnac sie ze spaniem?

Klaczek jazda na socjalu to zasilki dla bezrobotnych i zycie na nich w nieskonczonosc, to szarpanie kasy nienaleznej i kombinowanie. Tutaj panstwo aktywizuje matki by chcialy pracowac zawodowo i dlatego jest opcja by w zaleznosci od wysokosci zarobkow pomoc w oplatach zlobkowo-przedszkolnych. Istnieje wiele programow pomagajacych mldym matkom wrocic do pracy zawodowej a to po prostu jeden z nich. Dostaje sie ChB, ChTC i mozna starac sie o zlobek jezeli zarobki calej rodziny sa niskie w stosunku rocznym, tak samo jak zwrot podatku.

reklama
Hejka,

Ale wymarzłam. Musiałam pozałatwiać kilka spraw w mieście . Wieje taki przenikliwy wiat ,ze czułam jak mi przenika przez czaszkę.

Olena - wysłałam zapytanie o wymiar 40x50 (bo takie mam akurat antyramy ) i ten : dom jest tam gdzie My jesteśmy i gdziekolwiek będziesz ja będę przy tobie.
Lubię plakaty. Mam w sypialni tulipany w antyramach i jak będzie dobra cena to sobie zmienię .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry