reklama

Ciąża po 40

reklama
No, misia, niezle... Mnie stuknie 44 w niespelna 2 miechy po urodzeniu Karolka - bedzie mial lekko przedatowana mame.:-D W sumie mamy cos kolo roku roznicy, czyli podobnie. O, rany! Ale slodki Mlody! No i bluza gustowna jak cholera! Obledne zdjecie!
Barbara, przy maluszku to ja tez nie wiem czy bede miala czas na dlubanie - smiem przypuszczac ze watpie. Poki co bawie sie ile wlezie i to cieszy.
Katrina, to nie byl SPAM - po prostu zrobilam pierwszy raz balerinki i... no, pochwalic sie chcialam.:zawstydzona/y: To bylo na zamowienie z reszta, bo jak cos to u nas facet sie zagniezdzil.

misia i reszta Mamuś - dzień doberek!!!!

U nas (póki co) piękne słoneczko i jak najdłużej niech tak zostanie, choć może się to zmienić w każdej chwili (dosłownie).
Trochę ogarnęłam domek i zaraz pójdę z mała na spacerek. Miłego dnia Wam życzę.

Cześć dziewczyny :)
Misiu, dzisiaj taki specyficzny dzień, czasu mało. Ja jestem trochę uziemiona z małą, bo z wózkiem to raczej ciężko po cmentarzach chodzić, no i w godzinę nie obrócimy, a dłużej wolałabym jej nie ciągać na powietrzu (najcieplej już nie jest) Pójdę odwiedzić tylko grób moich dziadków po południu, a rodzice małej przypilnują z półtorej godziny.
No właśnie Kłaczku, ja na ten przykład teraz bym mogła dłubać, P kołysze małą, żeby jeszcze chwilkę pospała a ja... siedzę i odpoczywam kręgosłup. Muszę się zmobilizować, bo coraz bardziej mam ochotę coś podłubać. W końcu obrazek dla małej zdążyłam zrobić to może i jakąś torebeczkę wydłubię...
A na spacerek też się wybieramy, ale jeszcze troszkę niech mała pośpi, to więcej zje i potem dłużej będzie spała :)

Dziewczyny, a jeszcze w temacie kolek czy dolegliwości brzuszkowych. Nam lekarz (ten wczorajszy) polecił wodę koperkową (gripe water)- próbowała któraś może? Bo moja mała kolki jako takiej raczej nie ma ale wczoraj z półtorej godziny płakała, a poza tym często przerywa jedzenie płaczem albo kończy płaczem, no i płakała przed zrobieniem kupki. Od wczorajszego wieczora - jak daję tą wodę - spokój. Ale na razie jeszcze daleka jestem od euforii, zobaczymy wieczorem. Jak będzie w dalszym ciągu spokój - i jutro też, to tę wodę będę polecać wszystkim.
A herbatkę koperkową piję raczej dla spokojności sumienia niż dla efektu... Zaszkodzić nie zaszkodzi ;)

Miłego i słonecznego dnia dla wszystkich

Kłaczek a gdzie jest powiedziane że Twój Młody nie może pomykac w baletkach ??? Zrobisz zamiast kwiatuszków autka i będzie idealnie :-p
Ja 45 skończyłam 2 dnia po urodzeniu Młodego ale na karcie i tak mam że 45 ... bo rocznikowo ...
Tylko dlaczego się tak nie czuję i dlaczego zastanawiam się kim chcę być jak dorosnę ... ech życie ...
Ja się dziś lenie - no może zmusze m. żeby wyprowadził odkurzacz na spacer ... zmuszam go od soboty i jakoś mi to nie wychodzi :-(
Basiu nie próbowałam wody koperkowej, próbowałam herbatkę - Młody po niej puścił pawia :-(
A teraz jedziemy na kroplach ... Młody się prężył a płakał po kilka, kilkanaście minut, kiedyś płakał non stop ok. pół godziny, puszczał bąka i wszystkie dolegliwości odchodziły ...
Lekarka sama powiedziałą że nie jest to do końca kolka, może nietolerancja laktozy i stąd ten bebilon komfort który ma jakieś "inne" białka. Chociaż nie zauważyłam, żeby miał jakieś jazdy po moim pokarmie a ja jadam ser biały przecież... Kiedyś nie karmiłam go cała dobę - był tylko na bebilonie i też miał jazdy. Na szczeście jeszcze 3 tygodnie i skończy 3 miesiące więc mam nadzieję że mu miną te jazdy albo będą zdecydowanie łagodniejsze...
My na groby nie idziemy, tzn.iść się nie da, trzeba jechać ... przy tych korkach to nie wiem czy w godzinę dojedziemy - a potem powrót ...

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,
niby dzień wolny i jakiś taki inny a mimo to człowiek siedzi w domu i coś tam robi z takich prac gospodarskich. Myśmy też nie pojechali na groby, w południe poszliśmy do takiej kapliczki w lesie i tam postawiliśmy świeczkę dla Mateuszka a na groby pojdziemy w sobotę, gdy wszystko się uspokoi.
Misia super facet:)

ja oglądam "gdzie jest nemo" muszę obejrzeć nieco klasyki :-D
Młody sobie pogadał a teraz śpi ... Na święta Bożego Narodzenia musze teraz jakiś gustowny strój upolować ;-) a jak nie to wydziergam. ufff dawno nic nie dziergałam :-(

Barbara, to dlubaj, jak Ci tylko mala pozwala. Ciekawa jestem Twojej nowej torebki. :-)
Misia, jakos sobie nie wyobrazam chlopaka w balerinkach... Co do wieku to ja tez sie nie czuje kompletnie - pewnie kiedys trzeba bedzie dorosnac, ale poki co... Po co?

Wkurzylam sie dzis, potem usmialam - bilans na 0. Kupilam chlebus grahamek, w piekarni prowadzonej przez Polakow. Zwykly chleb maja smaczny, bulki bardzo dobre, drozdzowki pyszne... W domu okazalo sie ze ow graham jest barwiony karmelem. Noz, w morde jeza! Ni to graham ni pumpernikiel?? Poszlam dzis po buleczki i pytam sie babke, czemu barwia graham, ktory nie powinien byc chlebem barwionym, a ona mi na to ze graham sie barwi. Tlumacze grzecznie, ze barwi sie z reguly chleby zytnie, bo one maja brzydki, popielaty kolor, ale grahamek ma byc chlebem dosc jasnym o widocznych drobinkach otrab. A ona mi na to, ze graham nie jest chlebem pszennym, tylko ze specjalnej maki. Dalam sobie spokoj... Czy mnie wypada uswiadamiac piekarza, ze "specjalnosc" tej maki polega na tym, ze jest typu 1850 ni mniej ni wiecej, a poza tym jest maka pszenna z pelnego przemialu? No i tak sobie brechtam...

Zapomniałam żeby było sprawiedliwem w styczniu kończę 41 lat, więc biegam po piwo tylko dla Misi bo jej obiecałam :))) Są młodsze ode mnie więc jakby co będę czekać na kuriera z winem, bo piwa nie lubię :-D

reklama
Czesc dziewczyny,

po pierwsze wyszlo mi ze mam 2-gie miejsce po Misi, bo we wrzesniu skonczylam 44. Magiczna liczba, postanowilam ze to bedzie najlepszy rok mojego zycia.

U nas nie ma swieta zmarlych, ale wczoraj byl Halloween i moj babel poszedl jako wampir. Musze sie wam pochwalic, bo to nasz pierwszy Halloween:

Załączniki

• Vampire1.jpg
    Vampire1.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 62

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry