reklama

Ciąża po 40

Majuska Sciskam was mocno kobitki i wielkie gratulacje

mala moja przechodzi skok rozwojowy piorun jak cholera nic nie pasuje aby to szybko minelo bo mozna oszalec , na nic potem po calym dniu nie mam ochoty

W piatek sie przeprowadzamy do Sosnowca Iwonka odzywaj sie bomusimy sie spotkac

reklama
Misia, to z kroplami walerianowymi to bylo z jakiegos kabretu. Cos w stylu:
- Panie doktorze, a czy od kropli walerianowych mozna zajsc w ciaze?
- To zalezy ile Walerian ma lat...

No, klania sie, klania, ale jak sie chce to literatury na ten temat jest - brzydko ale na temat - od ch...a do kolan.

Basiu ja nie wiem czy Młody tyle waży mając 10 (?) czy 11 (?) tygodni. Po 21 idziemy na 2 szczepienie więc od razu zważymy Młodego :-)
Ja jutro też idę do pracy ... dzięki pewnemu ministerstwu, które zatrudnia idiotów - sprawozdanie z 5 pozycji rozwinęło się do pozycji 26 ... i to z 3 lat ... nie wiem ile czasu mi te idiotyzmy zajmą ... ech :-(
Mam nadzieję że Młody będzie zachowywać się z godnością :-D no ale jak je te czarownice dorwą to na 100% się obudzi ... I jeszcze do Młodego dziamdziają - ja się na nie wydzieram, bo on ma oko a nie oćko, usta a nie uśtećka ...
Kłaczek no było ... a Walerian długo może :-D

Ostatnia edycja:
witajcie,
Nie miałam dziś czasu, żeby do Was zajrzeć, a straszzznie byłam ciekawa, czy u Majuski akcja się rozkręciła. Już wiem!!!!

MAJUSKA - GRATULACJE!!!!!!! Dochodż szybciutko do siebie i szczęśliwego powrotu do domku!!!!!

Kłaczek - dzięki za info o "odpływie", mam nadzieję, że nie bede musiała tego doświadczyć na sobie....

Marzenko, to współczuję, taka była grzeczna Twoja dziewczynka, na pewno szybko jej przejdzie.

No, Majuska ma od razu dużego dzidziusia :) Moja mama mówi, że większe lepsze, bo pewniej się bierze na ręce, ale do noszenia... nie za ciekawie.

Misiu
, przeważnie wszyscy dziamdziają ;) Ja też już mojemu tacie uświadomiła, że wolałabym, żeby normalnie do niej mówił, istnieją zdrobnienia jak już ktoś chce, można powiedzieć nie "usta" a "usteczka", nie trzeba seplenić ;)

Spać jeszcze czy nie spać - oto jest pytanie... :)

A wszystkim życzę miłego dnia :)

Barbara,na kolki polecam metodę doktora Karpa:tak:- u nas sprawdziła się rewelacyjnie ,nawet bez "szumienia":-D.I tylko żałuję,że tak późno na nią trafiłam,zaoszczędziłoby to nam wiele przekrzyczanych wieczorów.I jeszcze miałam szczęscie i w "lumpie" trafiłam taki specjalny kocyk do tego.Tzn. nic w nim specjalnego nie ma,zwykła bawełniana ażurowa dzianinka.Ale póki go nie miałam,to mój cienki duży szal "dawał radę":tak:
Alternative Swaddle Technique - YouTube

Ja robiłam to metodą pokazaną na tym filmiku,ale są też inne ,można sobie wybrać,jaka nam najbardziej pasuje:tak:

cześć Babeczki kochane,
a ja dzisiaj w nocy mooooże pół godziny spałam:wściekła/y:
no nie wiem co jest grane.......
ale dołączam się do herbatki i zaraz idę odespać jak zasnę:szok:

Marzenko przejdzie jej a ponadto może wyczuwać "nerwową" atmosferę przeprowadzki

moje starszej córce NIC nie pomagało na te kolki, a jakiś masaż to na chwilunię tylko.....wrrrr

Hełoł ...
odszczekuję buuuuu w stronę admina - wątek jest - natomiast nie wiem czemu mi sie nie otwiera z linku :-( ech ...
O "Karpie" słyszałam, czytałam ... u nas różnie - ogólnie kolka czy też pseudokolka jak jest to jest u już... Ja swojego trzymałam tylko na cycu - no bo może po bebilonie ... tylko na bebilonie tzn. ... zmieniałam mu mleko z bebiko, poprzez NAN na bebilion a teraz jest na bebilonie comforcie i ... jak się spinał przed kupą tak się spina nadal... chociaż ostatnio doszliśmy z m. do wniosku że zaczyna mu przechodzić ale kończy 17 listopada 3 miesiące - więc raczej tym jest to spowodowane a nie zestawem kropli ...
Wczoraj wróciliśmy od mojej matki - o 20 po jedzenie ale bez kąpieli zasnął ... spał do 3 ... a dziś się wyjątkowo wcześnie obudził bo już przed 9. Teraz gada do karuzeli a ja sie zbieram bo musze wpaść do pracy... nie chce mi się :-D
Marzenko współczuję Ci. Przeprowadzki też Ci współczuję - jeszcze 5 lat będzimy tu mieszkac gdzie mieszkamy bo wg mej teorii nalezy się przeprowadzać co 10 lat - dzieki temu nie obrasta sie tak w rzeczy ...
na: endo.pl są wyprzedaże no i przesyłka kosztuje 7 zł. Kupiłam u nich kilka rzeczy dla młodego i musze przyznać że dobrze się noszą ... teraz oglądam i się zastanawiam mu dokupić :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cholercia, nie znam zadnego Waleriana.. Moze szkoda...;-)

Katrina, to nie boli, jakby co to nie masz sie czym stresowac.

Barbara, mialam dzieci pod 4,5kg i mialam takie na niespelna 3kg. Roznica w obsludze zadna. Tez myslalam - przyzwyczajona do duzego czlowieczka - ze taki krasnal to mi zginie w rekach... No, owszem, malo z beta wystawal, ale to wszystko. Pielegnacja dokladnie ta sama, jakas pewnosc siebie w braniu na rece, w przewijaniu... to samiutko. Jak sie nosi? Nie wiem - te male w sumie wazyly ponad kilo wiecej niz ten pojedynczy, a doszly 2 lozyska, wiec do kupy razem bylo tego okolo mnostwa.

Happybeti, ona zrobila z dziecka kokonek! To jest to, czego aktualnie sie unika, zeby dziecko mialo swobode ruchow i rozwijalo miesnie. Kurcze, nie wiem... Moze ja z tych od glupszej malpy, ale jak mi dziecko w nocy plakalo, bralam do lozka, przytulalam i zasypialo...

A u nas... Spokoj. Mlody ma nad ranem sesje sportowe, Rajmund sie smieje, ze maly kopie, a ja gadam... Hmmm... Nic mi o tym nie wiadomo, ale niewykluczone. Obawialm sie, ze tabletki ktore Rajmund dostal na stan zapalny barku, wlasnie wykanczaja mu zoladek... Jak nie kijem go, to palka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry