reklama

Ciąża po 40

Helou:-)
Ja juz po dwóch:-p
A co do tego "spowijać czy nie",to chyba zależy od dziecka:tak:- jedne lubia pomachac łapkami i nóżkami,inne lubią być ciasno zawinięte,bo tak się czują bezpiecznie.
Ja tez spałam z Amelką,ale ona była tak niespokojnym dzieckiem,że praktycznie musiałabym całe dnie z nią w łóżku spędzać:-(.A owijanie jej pomagało się uspokoić.Pamiętam,że mój sredni,Maksio,jak był maleńki,bał się dużych przestrzeni- musiał być opatulony i leżec w koszyku wyścielonym dookoła materiałem,bo inaczej bał się i płakał.

reklama
Oczywiście, że Młody najlepiej się czuje w naszym łóżku :-D Gdy m. wyjechał na kilka dni a on się budził na karmienie co 3-4 godziny to spędził te 3 noce przy mnie - ale teraz po kazdym przewijaniu, karmieniu ląduje w łóżeczki. Czasem protestuje cicho, czasem na cała kamienicę ale konsekwencja przede wszystkim :-D :-D
Kupiłam Młodemu otulaczek i ... był nim otulony RAZ - coś mu nie pasowało natomiast ja (w sumie to Młody nie kwęka) zdecydowanie lepiej znosi taką poduchę:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Poducha do karmienia - paseczki jasnoniebieskie Outlet Zdrowej Polskiej Pościeli dla Dzieci AMY
Jest nia otulony a jednocześnie może machać sobie kończynami w każdej konfiguracji ;-) no i kiedy na początku lądował u nas w łóżku nie bałam się że go któreś z nas uszkodzi :-)
idę na drugą kawkę :-D

witam ze slonecznego wuppcia,

kafffke juz pilam a zapraszam na slodko-ostro chinks zupke z puszki,jezeli ktoras ma ochote:tak:

dziewczyny,nie mam pojecia co sie stalo z olo,budzi sie w nocy,zeby sobie pogadac...glodny nie jest,klade go o wiele pozniej spac niz kiedys...nie wiem...i zeby chociaz szeptem...nie on tak donosnie...:szok:...cala nocka w d.....e!!! macie jakies pomysly,zeby synus przespal???...pomozcie!!!!!!!!!!!!

Phi! Ja po kawce i zakupach w Asdzie - zwirek sie konczyl... Przy okazji po raz kolejny przekonalam sie ze mam w domu wariata.:-D Rajmund kupil zabawke dla syna... Ogromny samochod na pilota. Olbrzymi. Ja mu pokazuje gryzaczek, a on taaaaki z siebie zadowolony. I jeszcze przy kasie sie smieje, ze to nie dla niego, tylko dla dziecka i pokazuje moj brzuch. A kasjerka radosnie dobrej zabawy tatusiowi zyczyla...:-D Czyzby cos ZAMIAST wielkiej kolejki na caly pokoj??

Kłaczek dokładnie to jest substytut wielkiej kolejki dla tatusia:)) Poczekaj aż Rajmund kupi quada;-)
Alex spróbuj ograniczyć spanie w ciągu dnia, widać Olo wysypia się za wszystkie czasy i w nocy mu się nudzi:)))
Posegregowałam rozmiarami ciuszki, zdecydowanie nie mam nic na noworodka, od przyszłego tygodnia zaczynam zakupy a Robert mi jęczy o łóżeczku że już trzeba wybierać:)) Chyba zdecydujemy się na normalne drewniane dwupoziomowe. Warunkiem jest tylko przewijak na łóżeczko bo to ogromna wygoda. Żadnych cudów typu kojco-łóżka lub składane podróżne z siatki... Widziałam takie na allegro, ale chcę podjechać do hurtowni i może wybierzemy coś na miejscu bez przesyłek, bo widzę że ceny są bardzo zbliżone a używanego nie chcę ze względu na możliwość brudnego materaca.

Anka, ja wiem, ale to w sumie zabawne jest, jak tatus zachwycony jak dziecko, wybiera taaka zabawke dla syna. Quada nie kupi - predzej skuter. My jezdzacy motocyklisci jestesmy.
Co do ciuszkow dla noworodka... W sumie rozm. 56 to tylko na start, bo szybciutko Ci maluch przeskoczy w 62, wiec tych noworodkowych nie trzeba wiele. Ja cos mam, ale w sumie przypadkiem, raczej sie nastawialam na wiekszei u mnie w zasadzie garderoba Karola zaczyna sie od 62. Bo tak prosciej.

Anka - co do ciuszkow, to ja sie zgadzam z klaczkiem. U nas rozmiary sa wg wieku, "noworodek" i potem "0-3 miesiecy". Te na "noworodek" to strata pieniedzy, bo sa dobre zwykle przez 2-3 tygodnie. Moja kumpela urodzila takiego ponad 4-kilowego bobasa i te na "noworodek" od razu byly za male.

misia - dobre z tym basenem. Ciekawe czy coreczka tez mysli ze to od basenu. Bo sadzac po stanie wiedzy mamusi, to ona niewiele wie. I moze dlatego jest w ciazy.
A taka poduche do karmienia tez mam, i baaaardzo mi sie przydala.

Alex - tak okolo 3 nad ranem sie budzi? Bo moja mala do tej pory tak robi czasem. Kiedys slyszalam ze pierwotni ludzie to nie spali cala noc, bitych 8 godzin, tylko pospali, troche sie obudzili w srodku nocy, cos porobili i znowu szli spac. Tak mysle ze moze ta aktywnosc ok. 3 nad ranem to mamy w genach.

A ja musze chyba w koncu wyciagnac wszystkie ubranka dla malucha z pudel i poukladac w szafkach, malo czasu zostalo.... Kupowac nic nie musze, bo wszystko mam, tylko pieluchy. U nas jest dobrze, w szpitalu daja dziecku pieluchy, czapeczke, kaftanik i kocyk do zawiniecia, wiec wlasciwie nie trzeba nawet nic przynosic swojego. I jeszcze dali mi cala torbe z wyprawka, oliwka dla dzieci, krem do pupu, pare pieluch, takie tam roznosci dla malucha. Wiec jakby ktos urodzil "znienacka", to przynajmniej na pierwszy dzien po wyjsciu wszystko jest.

Nie mam zamiaru kupować wielkich ilości, ale kilka sztuk żeby było na sam początek:) Reszta ubranek, które na razie mam to głównie 74 cm więc dokupię takie w granicach 62-64 a na 56 to ze trzy koszulki, spioszki i dwie czapeczki. Skarpetki już mam:) Pralkę kupię a będzie wiosna to szybciutko wszystko będzie schło jakby co:) Pampersów na maleństwo tez tylko jedną paczkę, bo nastawiam się na pieluszki tetrowe i wielorazowe. Zmian pościeli będę miała 4 sztuki z 6 prześcieradłami, to powinno wystarczyć. Zaczyna się wielkie planowanie... a po 1 grudnia będę wiedziała czy planować na niebiesko czy różowo;-)

Ciagle zastanawiam się nad odciągaczem do pokarmu i doszłam do wniosku że jak będzie mi potrzebny to kupię w sklepiku przyszpitalnym, bo jest tam doskonale zaopatrzony we wszystko. Pampersy czy środki do pielęgnacji też tam dokupię gdyby mi zabrakło i nie będę targała miliona niepotrzebnych rzeczy do szpitala. Idę poszperać na forum, może jakiś "kwiatek" się pojawił poobiedni:-)

reklama
witajcie,

Alex - jakoś tak dopiero dziś dojrzałam, że w tym samym miescie co Ty mieszka mój chrzestny z rodziną (brat mojego taty)...

dzis juz po pracy, obiad dla męża mam, to teraz chwila dla siebie na poczytanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry