reklama

Ciąża po 40

anka_d - obiecuje poprawe, bo doopsko i tak mnie boli od rozsuwajacych sie kosci, wole zeby mi nikt nie dokopywal...

basiu - a ty sobie tez wyhodujesz rozpieszczona krolewne. Ale winic cie nie moge, bo ja tez nie dalam rady odlozyc malej jak sie darla. Dalej nie dam rady, choc wiem ze teraz to juz placze manipulacyjnie.

reklama
Majuska :-) współczuję Ci - Młody na szczęście lubi i cyca i butlę - najważniejsze żeby było jedzonko :-D
Basiu nawet woda koperkowa nic nie pomaga ?? Młodego dziś nieco brzuszek pobolewa - nie wiem od czego :-( ale ogólnie już tak się nie spina, poza tym najdłużej płakał ok. 30 minut,
Dziewczyny mam pytanie: Młody patrzy najczęściej w prawą stronę :-( przestawiam mu wszystko na stronę lewą ale ... dość niechętnie przekręca główkę w lewo :-( coś z tym robić ?? gdzieś z tym iść ??

Zasnęła na chwile pewnie, potem dalej walka z cycami, cokolwiek nam z tego wychodzi....trzymajcie kciuki, bo to zwykle pomagało ;)
Ja też malutką obserwuję, i też mi sie wydaje, że ta główka sie wciąż układa w jedną stronę:confused:

Tak na szybko:

Pati i jej fafule :)))))

079qha.jpg

Majuśka sliczna księżniczka:) rzeczywiście kawał "baby" ale najważniejsze że zdrowa i żarłoczek:) Trzymam kciuki żebyś sobie poradziła z cycami ;-) Bardzo fajnie że już jesteś w domku no i oczywiście z nami:)))
Misia a jakby młodego przełozyć na drugą stronę łóżeczka? tam gdzie teraz ma nogi, bo może zezuje na Ciebie i dlatego jest "jednostronny"?

Mnie w nocy zamiast sikania budzi głód, staram się nie jesć to mnie zołądek boli a jak będę podjadac to mi dupa urośnie. Dziś walczyłam z lodówką od 2.30 w nocy:(
Zapraszam na kawkę poranną

Ewa niepokój narasta wraz ze zbliżającym się DNIEM - Anka ma rację lepiej nie myśleć że coś będzie nie tak ale powiem ci że mam mega też taaakie myśli kurka żeby tak na czas ciąży brzuch rósł a głowa odpadła - układ idealny ale nie w głowie aż się roi od robactwa ( natanek)
dobrzee będzie i już!
Misia też sobie kupię te dwie pozycje:) dzięki mam tylko nadzieję że będzie czas do niej zajrzeć:tak::-D:szok:
jak przestawiłas wszystko w drugą strone to poczekaj z parę dni jeszcze, nie panikuj powinno wrócić do normy
ja to co tydzień będę przekładać - profilaktycznie robiłam tak z Julą i się sprawdziło:)
Basiu wg mnie to wszystko robisz wzorcowo!! a ja to dwa dzieci wychowałam to wiem:-) instynkt najważniejszy:tak::tak:
Majuska kochana że ty taką duuużą Małą wyparłaś - medal masz od nas, podoba mi się bardzo twój suwaczek teraz szczególnie o "nasze dziecko ma 2 dni"
trzymam kciuki za karmienie&&

a mnie infekcja dopadła - więc od wczoraj clotrimazolum:(
na kaweczkę spraszam do mega mglistego Gdańska:):)

dołączam na chwilke z herbatka laktacyjną:-D:-D:-D.....czekam na obudzenie się "smoczycy", trochę w nocy walczyłyśmy więc jestem padnięta, ale teraz juz ponad 3 godziny śpi więc nabrałam pałera,
Gosiu współczuje infekcji, nienawidziłam tego zawsze, ale niestety musimy przeciez mieć jakies dolegliwości w ciąży, nie może byc za lekko, wyobraźcie sobie, że ja podczas całego porodu miałam jeszcze mega zgagę:no::no:...na szczęście poszła wreszcie w "pi...u"
Aniu nie przejmuj sie tym zaglądaniem do lodówki, to samo miałam, im bardziej ciąża posunięta była tym mniej spania i ssanie się włączało, zrzucimy wszystko przy dzieciach, ja teraz wogóle o jedzeniu nie myślę :)

misiu a jak młody lubi leżenie na brzuszku?? ( pod nadzowrem oczywiście, może też być leżenie na Twoim brzuszku lub klacie taty ) jest to swego rodzaju też gimnastyka i dzieciaczki odwracają wtedy główki raz na jedną raz na drugą stronę, może tak Młodego troszkę pomolestować??

Majuska podziwiam Cię :-) a Smoczyca jest słodka i cały czas jestem pod wrażeniem zwłąszcza patrząc na mego smoka :-)
Młody spał od 23 do 8:30 nie wiem czy za jednak nie za długo ... Wszystko mi kladę z lewej strony, karuzela z lewej, kołyska tak stoi żeby musiał w lewą stronę przechylać głowę ... i dupa blada :-( Zobaczymy co dalej :-)

Cześć, witam z zieloną herbatką :)
Majuska, cudo :) Najfajniejsze te fafule ;) Ale włoski też ma śliczne - moja to nie ma prawie wcale i w dodatku jasne ;) I trzymam kciuki za karmienie, ja też na początku miałam problemy i w szpitalu ją dokarmiali a teraz jest ok. Tobie też się uda :)
Misiu, no koperkowa niestety na kolkę zawiodła, ale te lżejsze problemy z żołądkiem przynajmniej minęły. Wiesz, ja też zauważyłam że moja mała patrzy w jedną stronę, tylko lewą. I zaczęłam jej pod główkę kłaść złożoną pieluszkę czy kocyk (znacz tak podpierać w tą drugą stronę) Ni w w drugą stronę, tak jak Ania mówi, w łóżeczku układam, i jest poprawa. Jeszcze nie jest idealnie ale cały czas tak robię. A dzisiaj idę do pediatry to zapytam - jak coś mądrego powie to napiszę.
Wiem Ewuś, że ją rozpieszczam ale inaczej nie dam rady... :-)
Dzięki Gosiu, mam nadzieję, że masz rację :):):)

Miłego dnia życzę

Dzień dobry:-)
Choc powinnam napisac:-(:no::baffled:- nocka koszmarna przez idące zębolki...Nawet nosiłam klocka,bo nic nie pomagało.
alexandra- moja Królewna też budziła się w nocy na zabawę:baffled:.Na szczęście samo jej po jakimś czasie przeszło,bo żadne sposoby nie skutkowały- wszelkie próby uspienia kończyły się ryyyykiem.
Przez to niewyspanie już zapomniałam,co miałam napisac:zawstydzona/y:...aha,książka o "obsłudze" niemowląt.to była moja biblia przy chłopakach,a nowe wydanie teraz przy Amelce:tak:.Nie zawiodłam sie nigdy na radach starego doktorka:happy:.I super się czyta:-D
Benjamin Spock- Dziecko,pielęgnacja i wychowanie- poszukajcie,jak chcecie,bo link nie chce się skopiować:/

Co się dzieje????Linki się nie wklejaja,pół posta mi zżera!

Majuska- trzeci raz usiłuję napisać,jaka Twoja Pati śliczna:***

Ostatnia edycja:
reklama
Happybeti dlatego ja piszę jedno zdanie a potem edytuje bo też mi szlag trafił całego posta i to nie raz :wściekła/y: linki kopiuj z klawiatury: ctrl+C a potem wklej: ctrl +V.
Basiu ale Twoja mała jeszcze się nie przewraca :-( trenowałam: ręcznik, boczki - na początku dawało radę a teraz krzyk (tylko ja jestem okrutną matką i nie reaguje) i dotąd się kręci póki nie leży znó na płasko :-( Mówię mu że leworęczność jest w genach i powinien być po mnie lewostronny :-D a ten NIC sobie z tego nie robi :-(
Basiu spróbuj Delico i Colinox
Delicol, krople dla niemowląt, 15 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Colinox, krople, doustne, 20 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
przed jedzeniem Młodego kładę na brzuszek albo swoją klatę ... teoretycznie powinno pomóc ...
dlatego np. dostaje bebilon komfort bo ono jest dla dzieci z kolką ... a ja piję koperek i miętę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry