reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

reklama
No i udało sie nawet wczoraj, bo polazłam, podałam jeszcze raz cyca i o 22 spałyśmy obie jak zabite, pobudka była dopiero o 4 na pieluszkę i krótkiego cyca, potem po 6 , więc czuję się jak młody Bóg dzisiaj :)))) a teraz znowu śpi, a ja musze troszkę ogarnąc chałupę bo ma położna wpaść sprawdzić odpadnięty pępek.
Ale jeszcze wracając do wczorajszego tematu wspólnego rodzenia to coś w tym jest, bo mój był chyba bardziej zmęczony po wszystkim ode mnie, wyglądał jakby go walec przejechał, a kilka godzin po mnie na moją salkę ( dwuosobowe były ) przywieźli kolejną mamusię tuż po rozpakowaniu, a z nią wszedł szczęśłiwy tatuś , który wyglądał jak siedem nieszczęść i błagał tylko o pozwolenie pojechania już do domu i odespania tego wszystkiego :)))) My baby to jednak jesteśmy niezniszczalne :))))

dzień dobry Dziewczęta :-)
doradzicie mi coś ?
dostałam od znajomych łóżeczko wraz z materacem i ... tak się zastanawiam ... czy kupić nowy materac = tamten jest kokosowo - piankowy. Ich dziecię spało na nim ... dobrych kilka lat no i nie wiem :-(
Majuska z tego wniosek, że jednak Koterski ma rację: Baby są jakieś inne ;-)
Mój znajomy zawsze mi powtarzał, że on w ciąży to mogłby tak z miesiać chodzić ... a poród - to woli nawet nie myśleć obojętne czy naturalny czy cc bo przecież boli i jest męczące ... i baaaardzo się cieszył że jego żona tak szybko urodziła także on zobaczył już "gotowy produkt" w łóżeczku :-D

Ostatnia edycja:
ja chcę być już PO! Majuska a jak ci dali to znieczulenie to od razu zadziałało? i czy czułaś sie po porodzie bardziej "wypoczęta" niż po porodzie bez znieczulenia?
kurka chyba się bojam znowu idę torbę sprawdzić i LYSTE:-p

Cześć Laseczki:-D
Obudziłam się, wstałam, znowu spałam i wstałam a teraz mi łeb trzaska aż huczy:( Kawa nie pomaga i zaraz mnie szlag trafi.
Misia ja bym kupiła nowy materacyk, no jednak dziecku nie raz i nie dwa się zdarza nasikać do łóżka i to wsiąka w materac. Ja mam z trawy morskiej i jest fajny, kokosowy też niezły:))))

misia chyba też bym kupiła nowy materac, to wydatek rzędu 60-70 zł na allegro + kurier

Gosiu u mnie akcja się rozkręcała i nie mogła rozkręcić przez całą sobotę, nie wiem czy pamietacie, jak pisałąm, że mam skurcze co 10 minut, potem, że wygasły i tak cały dzień, na wieczór dostałam mocniejsze skurcze ale co 15-20 minut, więc też nie gnałam do szpitala tylko czekałąm, aż się "zagęszczą" , i tak w okolicach pierwszej w nocy mówię do starego chodźmy spać bo bez drzemki w razie czego nie będę mieć siły rodzić, no i on zgasił światło, a wtedy młoda tak wierzgneła, że pęcherz pekł i wody odeszły, od razu bóle stały się częste i silniejsze, szybko pojechaliśmy do szpitala, juz na IP zaczęłam wołać o znieczulenie bo mocno bolało, ale zanim wywiad, zanim USG, zawiezienie na porodówkę, pobranie badań, to zeszło ponad półtorej godziny, bolało mocno, juz świrowałam ( chyba o wiele mocniej niż przy poprzednich porodach ) i jak już miałam serdecznie dość to stanął nade mną anioł zbawiciel w postaci sympatycznego anestezjologa i wkłuł się w kręgosłup, podał lek i właściwie czułam jeszczetylko jeden skurcz, ale o wiele słabiej, a kolejnego już nie, to było boskie uczucie, powiedziłam lekarzowi , że go kocham. Od 3 do 6 mieliśmy na porodówce plaże, czułam że mam skurcz, ale nic nie bolało, było miło i wesoło. O 6 znieczulenie zaczęło puszczać, ja dostałam bóle parte i zaczęła sie jazda, wszystko na żywca, jeszcze mi dowalili oksy na wzmocnienie akcji, bo dziecko wielkie i musiałąm wszystko czuć , żeby przeć w pełni świadomie i jak najmocniej, no i nie było mi do śmiechu, wysiłek straszny, ból straszny, ale do wytrzymania, zajebista położna i mój stary bardzo pomagali podczas skurczów, nacięta byłąm, ale sama o to prosiłam, chciałam, żeby młoda wylazła jak najszybciej. Do szycia znieczulili mni e miejscowo, ale ja czułam jak lekarz zaczął szyć, wydarłam się, że już nie mam dziś siły na ból i on mrugnał na tego anestezjologa i mój anioł stanął znów obok i dał coś w żyłę, że zasnęłam, obudziłam się zszyta i nieboląca :)))) A na drugi dzień na korytarzu spotkałam się znów z tym anestezjologiem i go przepraszałąm za swoje zachowanie, ale on tylko śmiał i mówił, że super było :)))

Dzięki Dziewczyny.
Materac zasikany nie jest ale ... jest zwyczajnie "wyspany", "wyleżany" ... w ogóle ... może się mylę ale materac i buty to rzeczy któe powinny być nowe...
poszperam na allegro i w sklepach netowych, od razu kupię może taki klin pod głowę - żeby młody miał nieco wyżej a poduszki nie chcę mu dawać ... tylko teraz nie wiem czy lateks, czy gryka czy coś innego ... za dużo tego jest :-(

Majuska właściwie to ty tak od soboty cierpiałaś:(
powiem tak: nie chcem ale muszem:-)

bosszszsz mam nadzieję że u mnie szybko będzie ( i u Ewy):baffled:

jeśli chodzi o materac to kupiłam też nowy i to pełen wypas bo jednak na materacu dzieciak najwięcej i najdłużej:)
a potem moim zdaniem i tak jest do wypieprzenia bo wiadomo:)
osobiście kupiłam taki gruby, dwustronny z jednej str gyczano kokosowy a z drugiej na pierwsze pół roku piankowy w środku ma sprężyny:szok: poradzili mi w Mama i ja, kosztował 230 zł ale cóż to za inwestycja jakby dzieciakowi się na tym materacu ciągle spać chciało:rofl2: bezcenna!!

jadę zaraz i do gin n na 14 to może mi coś już powie:)
no i jeszcze raz przemagluję ja z tego zzo:-p

reklama
Ja mam materac Gryka - Pianka - Kokos, z tego co czytałam na listopadówkach całą ciąże, to najpopularniejszy i bardzo dobry jakościowo, Lateks jest bardziej wypasiony i droższy chyba

Do góry