reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Misia na nim jest napisane:

wyprodukowano dla Mama i ja Gdańsk ul. Grunwaldzka 355 (to ten sklep w trójmieście)
przez fabrykę materaców "Relaks" FEY&CO SCHLAFCOMFORT Group

o znalazłam go

Relaks, materac 120x60 bonel **********

wygląda porządnie, jest gruby, a Majuska ma rację że te lateksowe są niby lepsze ale jak polazłam do sklepu to ten był w dotyku i w wyglądzie najporządniejszy i solidny taki -a swoją drogą to ja na lateksie nie chciałabym spać - tak na logikę wzięłam

Ostatnia edycja:
reklama
Pooglądałam metkę na swoim materacu, to jakieś trawy, wodorosty czy inne algi suszone. W każdym razie materacyk wygląda niezwykle zachęcająco i jest miękko-twardy. W sam raz:)))) Słyszałam że te kokosowe są super.

No, to jestem... Oblecialam klinike i... chyba dostali pieprzu pod ogonki bo nagle zaczelo sie dziac duzo i na temat. Wyliczyli mi BMI (nie przyznam sie) i okazuje sie ze mam randke z anestezjologiem bo "przy mojej masie wszystko sie moze zdarzyc i anestezjolg musi mnie poinformowac o opcjach", za 4 tygodnie jeszcze raz lekarz i... jeszcze raz scan. Dzis nam scana zrobili! A polozna mowila ze nie bedzie takiej potrzeby i poki dno macicy jest w normie to nie ma potrzeby... Tymczasem zrobili malemu pomiary, sprawdzili ilosc wod i przeplyw krwi w pepowinie - wszytko cacy, mlody wazy 2,0-2,2kg i wszystko wskazuje na to, ze jest ksiazkowym okazem. Poza tym ze za cholere nie chcial dac sie sportretowac, czyli nadal nie wspolpracuje podczas scanu.:-D

ooo widzę że dzisiaj "wizytowy dzień i relacje"
to Twój Mały Kłaczku waży słusznie bo ja w 33 miałam 1650g a dzisiaj UWAGA 2600!!
strasznie się cieszę bo się to jej niedowagą trochę martwiłam:( a tu taka niespodzianka....
zbadała mnie i powiedziała że szyjka już ładnie dojrzewa i że wg niej poród będzie dużo wcześniej:)
mam przyjść 2 grudnia do niej jeszcze do gabinetu a od 5 grudnia mam się szykować do szpitala podłączy mi oxy to powinnam zaskoczyć bo to jest już termin, łożysko też sprawdziła i powiedziała że nic się nie starzeje co u takich staruch farbujących włosy podobno nagminne i tak jak Ewie zapowiedziała że ze mną nawet do terminu nie będzie czekała....ani myśli:)
no .....fajna ta moja dochtór:):):-)
a zzo dostanę wtedy jak się poród rozpocznie - no tak powiedziała i to już nie było fajne!
i najczęściej u spiętych pacjentek a do takich chyba mnie zakwalifikowała poród z zzo idzie o wiele szybciej

jejuśku LYSTE jeszcze sprawdzę:-p

Gosia, nie strasz! Twoja mala cudnie przybiera, bo teraz jest okres wlasnie intensywnego nabierania cialka. Ma byc! Natomiast Karol... Coz... Ucieszylabym sie, gdyby docelowo wazyl sobie tak ze 3,5kg bo z doswiadczen wlasnego tylka wiem, ze to sie rodzilo szybciutko i sprawnie. Tyle ze Strus byl z ciazy obarczonej gestoza i moze dlatego jego waga nie byla taka jak powinna. Bo 4,350 Adama rodzilam ciezko i dochodzilam potem do siebie tygodniami - zaniedbanie cholerne po porodzie, ale tez wymeczona bylam bardzo. Jesli Karolek bedzie sobie wazyl jak Adam, to... Nie mam zaufania za bardzo do tut. sluzby zdrowia, z tego co widze to jak jest dobrze to jest ok, ale jak sie cos dzieje to brakuje im pomyslu i zaczyna sie niedobrze. Wolalabym mniejsze dziecko i nudny, typowy, podrecznikowy porod.

Dziewczyny jest dobrze i tak trzymajcie, taka jedna tutaj miała rodzić sposobem "plum" i tego sie trzymajmy, tak urodzicie :))) Póki co wyniki dobre, waga maluszków też więc jest super, faktycznie w ostatnich tygodniach maluchy jeszcze sporo przybierają, więc Gosiu jeszcze mała ciałka nabierze, zobaczysz, ale kolosa takiego jak ja nie będziesz mieć na pewno :))
Jeszcze mi sie przypomniało odnośnie ZZO...mi dali jak położna stwierdziła, że mam rozwarcie na 3 palce, wcześniej nie dają bo może to wpłynąć na spowolnienie i wygaszenie akcji, mnie już cholernie bolało ( 3 palce to 6 cm, a ponoć babki mają kryzys 7go centymetra więc byłam blisko ) nie wiem jak tam Gosiu u Ciebie będzie....

Gratulacje Dziewczęta :-D
a ja siedzę na necie i czytam opinie nt. materacyków ... aaaaaaa i jeszcze chwila i zgłupiej doszczętnie :-(
... zanim wybiorę, zamówię bądź kupię zdurnieje albo dostanę obłędu :baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Gosia - no to wiem przynajmniej czemu mi lekarka powiedziala ze nie pozwoli chodzic dluzej niz do terminu, pewnie ze wzgledu na geriatryczne lozysko. Ide zaraz na wizyte to sie jeszcze raz zapytam. Wolalabym zeby mi sie samo zaczelo, bo po oxy skurcze sa jednak gorsze. Zazdroszcze ci tego 2600 dziecka, moja pierwsza urodzila sie w 2800, ale ta cos czuje bedzie duzo wieksza i juz sie stresuje jak takiego duzego dzieciaka wypchnac.

Majuska - fajne te znieczulenie, nie? Szkoda ze ci puscilo akurat w samym oku cyklonu. Mi musieli mowic kiedy przec bo nic nie czulam.

misia - ja mam taka sama opinie na temat butow i materacy jak ty...

klaczek - oni chyba zartuja z tym BMI, jedno tylko zdjecie twoje widzialam i przez mgle, ale w porownaniu z hamerykanska populacja przynajmniej, a z tego co slysze i brytyjska, to ty sie wcale nie plasujesz jako wyjatkowy okaz, powinnini miec doswiadczenie. Ale lepiej niech za duzo sprawdza niz za malo. Wychodzi mi ze jestes nastepna w kolejce do rozpakowania po mnie i Gosi.

Do góry