reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny niestety dzieci teraz mają ważniejsze rzeczy na głowie niż nauka:( Maciej tez mi fundował emocje rok w rok, ale przydusiłam dziada i skończył liceum. I to tylko z półrocznym poślizgiem:-) Za to te młodsze już sa ambitne, może coś się zmienia w psychice? W każdym razie Filip kończąc w tym roku podstawówkę już wybrał jedno z lepszych gimnazjum i zakuwa jak opetany żeby zdać egzaminy. Sądzę, że to wynika z wiedzy jaką mają te młodsze dzieciaki, że bez nauki nic nie osiągną w zyciu a im się marzą dobre samochody, własne domy i piękne dziewczyny :))) starsze dzieci dorastające w latach 90tych mają nieco inny system wartości. Chociaż ja nie narzekam na duże dziecko... pracowite jest, kochane, dobre i dbające o rodzinę. A skoro woli pracować niż dalej się uczyć... to jego życie i pamiętajmy, że same dzieciaki muszą na własnej skórze przekonać się jak wygląda świat i nie uchronimy ich przed porażkami i sukcesami:)))
Kłaczku ja przy wzroście 158cm podczas ostatniego ważenia miałam na wskaźniku 73 kg, też nie jestem leciutka:))) tylko że po mnie nie widać wagi bo jestem zwyczajnie krępa i "nabita" mięśniami. Jak po ciązy zlecę do 65 kg będę szczęśliwa, bo musiałabym zgubić połowę cycków i masy mięśniowej żeby zejść poniżej:))) Dam ogłoszenie do prasy: cycki za pół ceny do oddania:baffled: Wystarczy na 2 baby:))) A przy wadze 65 kg właże w rozmiar 42:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Wazac 70kg, spokojnie wchodzilam w 38. Teraz... hmm... 50? Bez ciazy to tak 46-48. No, cos z tym trzeba bedzie robic - poki bylam w PL jakos bylo prosciej bo gotowalam tylko dla siebie wiec warzywka itd, nie kusilo inne zarcie bo go w domu nie mialam. Rajmund bez kartofla i panierki nie potrafi, on lubi porzadnie zjesc... On moze... A mnie na 2 rozne sposoby zwyczajnie gotowac sie nie chce. Z reszta, sposob zywienia preferowany przez Rajmunda, odpowiada i moim gustom i tu jest problem.

Z moimi biodrami i cyckami w 38 właziłam po 10 dniach rzygania non stop po każdym posiłku, ale wtedy to były nerwy... nerwy przeszły i wróciłam do 42:))) teraz nie wiem w co wchodze, w bluzki swoje ale spodnie to już nie bardzo bo brzuch rośnie:)))

szlag mnie trafi ...
opisałam się jak głupia i bzyyyyyyyyyy net mi przymulił i po wiadomości nie zostało NIC ...
nie pamiętam ile ważę ale mam BMI 27 czy 28 ... także powinnam jeszcze nieco schudnąć. Zobaczymy :-)
Karmię młodego 1-2 razy dziennie, nie jadam słodyczy, smażonego ... nic zabielanego ... jedyne co to :-) winogrona dzięki czemu chodzę normalnie do toalety :-)
A wg mego gin. przyrost zalezy od wagi na początku ciąży im wyższe BMI tym mniej kilogramów należy wrzucić :-)

Ja juz po wizycie, mala "zdala" ktg na piatke, szyjka trzyma sie jak beton niestety. Pan doktor z usmiechem wycenil mi dziecko na 3 kilo i powiedzial zeby sie jej na razie nie spodziewac. A mnie na to oczywiscie szlag trafil.

klaczek - no bo przeciez mowia ze panie w pewnym wieku to musza wybrac miedzy ladna buzia a ladna pupa. My jestesmy "panie w pewnym wieku" i jak chudniemy to nam tlusz leci przede wszystkim z buzi, stad te zapadniete oczy i ogolny urok trupiej czaszki. Ja wlasnie sie zastanawiam co tu wybrac, ale pupe latwiej zamaskowac niz twarz.

Mi kilogramy po pierwszej na poczatku lecialy szybko, ale niestety zamiast z brzucha, przede wszystkim z bioder i pupy, wolalabym z brzucha. Ale zeby te ostatnie zwalczyc to musialam sie zaprzec i pobiegac. Wiec teraz tez sie nastawiam ze latwo nie bedzie.

A cycki to pamietam poki karmilam byly fajne, a potem niestey okazalo sie ze sie takie dluzsze zrobily...

Ewa
, ja efekt truposza zaliczylam w.... 2000roku? No, to nie bylam wowczas w pewnym wieku jeszcze. 32 lata?
Ale chyba musze sie przerzucic na papu dla slodkich mamus i zawalczyc z organizmem bo mnie wnerwia. Ja wiem, ze mi BMI wyliczyli sumujac ciaze i mnie do kupy, ale wyszlo... okropnie.
E, tam sie cyckami przejmujesz... Moje siegaja kolan a stoja wylacznie jak myje podloge i to nie mopem a sciera. :-D

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki :-D
stawiam dzisiaj wszystkim herbatki laktacyjne, kawę bezkofeinową, kofeinową i po łyczku wina na język:))) Z okazji pokazania się na moim suwaczku "20tydzien, to już połowa ciązy" :))))
Wszystko byłoby super gdyby nie konieczność wizytowania lodówki w granicach godziny 2 w nocy i podjadania jogurciku:))) do tego obowiązkowe sikanie i można wracać dalej spać:))))

cześć Baby
a właściwie Babo bo reszta chrapie jak widzę:)
Anka no dzięki za pocieszenie :) dzwonie do starego i mu mówię co i jak z ocenami a on mi w śmiech i że to nic bo mamy powtórkę z gimnazjum i pewnie się zepnie przed maturą!! i że powinnam się już przyzwyczaić ale ja sobie tak myślę że mam dość tego spinania za pięć 12:crazy: chyba z nią sobie ostro pogadam:)
Aniu ja sobie kładłam herbatniki przy łóżku i łazić po nocy nie musiałam:)
jadę z Julą do szkoły papa
zapowiada się u nas słoneczny dzień to i Wam baby życzę:)

ps Ewa beton w szyjce bezcenny ale dlaczego w 37 tygodniu!!!???? nie martw się zmięknie bestia zaraza ......najważniejsze że reszta gra:-)

Gosia ale sedesu sobie przy łóżku nie postawię:-pa jak wstaję do lodówki to od razu lecę do łazienki za jednym zamachem:))))

reklama
Do góry