• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny, dzieki za propozycje podeslania mi kotow. Tylko sie zastanawiam czemu tak chetnie mi je chcecie podeslac, moze to jakies konie trojanskie...

Gosia - bedzie lepiej, pamietaj ze pierwsze trzy tygodnie to pieklo. Moja mala zuzywala ok 12 pieluch dziennie, dzieci karmione piersia czesciej te kleksy robia.

anka_d - baw sie dobrze na polowkowym, daj znac jak poszlo.

reklama
Ewo wybacz ... ale Ani pies pożre mego Mruczka :-(
Gosiu nie pamiętam ile Młody robił kupiszonów ale wiem że było tego duuuuuuuuuuuuuuużo ... karmiony co 3-4 godziny i co 3-4 godziny nowy pampers ... czyli jakieś ślady niemoczowe były :-D więc też ok 8 i więcej pampków było ...
Aniu koniecznie jutro proszę słożyć sprawozdanie pt. USG 1/2 :-)

Misia na pewno moje piesio pożre Mruczka, ale Ewa szuka myszołapka więc Tabrisek nadaje się idealnie:-D jako że pożera wszystko co się rusza i lata :)))))
Zdam relację, myślę że wróce do domu około 22.00 jak zawsze o nieludzkiej porze :)))

Misia, to masz jazde... Ale uspokoil sie maly?
Anka_d, ja mam dzis polozna - pewnie jak zwykle nic nie wniesie ciekawego, ale trza zaliczyc. Ot, siku w kubek, cisnienie krwi, wysokosc dna macicy, gadu gadu, ple ple ple... No, ale w podwozie to mi tu jeszcze z okazji ciazy nikt nie lookal - pod tym wzgledem to oni sie nie przemeczaja, ostatnio... a, lekarka sprawdzala podczas poronienia co i jak, czyli w styczniu. Ciekawe co robia jak sie szyjka skraca... czy w ogole cos...
Ewa, ja tez moge ew. podzielic sie kotami - zespol zgrany, zgodny, myszy pewnie nie polapia, ale za to jak ladnie wygladaja!:-D

Cześć Dziewczynki:-D
Kłaczek własnie nie znoszę jak mi lekarz grzebie... grzebał mi ostatnie dwa razy i uważam że to stanowczo wystarczy. Dzisiaj po prostu nie wiem co wymyśli i jakie ona ma metody prowadzenia ciąży. Na razie jestem bardzo zadowolna z tej lekarki i nie sądzę bym zmieniała cokolwiek. Wyniki mam idealne bo musiałam teraz zrobić, przyczepić się nie ma do czego a obiecała mi dokładne badanie USG więc pewnie posiedzimy w gabinecie. W sumie to masz fajnie, że połozna przychodzi a Ty nie musisz się fatygowac do przychodni i odstawać dzikich kolejek godzinami....
Misia mnie moje bydlę nie rusza, nie ręczę za każdego innego drapacza brzucha bo rzeczywiście w wersji hardcore może to się skończyć kikutkiem albo brakiem dooopska:-D Tabrisek dzisiaj zmarzł w nocy i wlazł do łóżka, kiedyś naprawdę zmienię łoże na jeszcze większe, bo trzy sztuki śpiące to jednak za ciasno, piesio ma uroczy zwyczaj spania po skosie. Co z tego, że w nogach skoro moje nogi spadają na dywanik:)))
A tak w ogóle to zapowiada się fajny ciepły dzień a to juz grudzień:)))) Smacznej kawy!:-D

reklama
Anka_d, polozna nie przychodzi do domu - ja sie z wizyta udaje. Z tym ze polozne sa w wielu punktach miasta i zawsze wyznacza sie kobitom ten zepol, ktory ma najblizej. Ja mam 10 minut na butkach do Child Centre. Po prostu tutaj nie ma tak, ze ciaze prowadzi lekarz - jesli wszystko jest ok, robi to polozna. W moim przypadku pojawily sie konsultacje lekarskie, ze wzgl. na wiek, poronienia i.. facik. (Wreszcie sie do czegos przydal. ;-)) Ale lekarz tez w podwozie nie zaglada, z reszta tu te sprawy sa traktowane szalenie ostroznie - przed zwyklym, palpacyjnym zbadaniem brzucha, lekarz sie pytal, a potem jeszcze upewnial czy moze. No pomijam fakt, ze pytal Rajmunda i Mlodego ale tlumaczy go fakt, ze on sam ciemnawy, a nazwisko w karcie widzial obce. Lekarka w szpitalu, zanim mi sie do gaci dobrala, tez skladala sie w kawalki, ze ona powinna zbadac, ze zdaje sobie sprawe ze to bedzie nieprzyjemne, ale jest konieczne itd. itd. Nie ma swojskiego i autorytatywnego "Prosze sie rozebrac." O haselkach typu "co sie wierci" zapomnij - pielegniarka za raczke trzyma (po co?:eek:) a wystarczylo ze syknelam (sorry, odruch jak mi gazikiem zajechala - nie zeby bolalo, ale przytarlo niemilo) to juz "ojej, przepraszam, juz koncze", od nowa skladanie sie w 5. Inny swiat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry