reklama

Ciąża po 40

Witajcie z rana..o Boże to już nie rano, prawie południe...no ale my tak śpimy, prawie do 9 tej :) Moja niunia to chyba jednak taki niedzielny leniuszek, lubi pospać, ja zawsze wcześniej wieczorem padałam, ale rano szybko byłam na nogach, teraz siedzę długo wieczorem, a śpię z młodą do 9 :)
Witajcie nowe mamusie, myszka to Ty zaliczyłaś konkretną traumę, bardzo, bardzo CI współczuję I Ciebie Dorcia ścickam, bardzo to wszystko przykre, mam nadzieję, że zostaniecie tutaj u nas, w kupie zawsze raźniej i jak człowiekowi źle to może się tu wypłakać.
Kłaczku wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, żeś już rozpakowana:-D W takim razie szybko wracaj i opowiadaj!!!

reklama
Cześć Myszka. Czytałam Twoje wypowiedzi na wątku o staraniach po poronieniu. Bardzo Ci współczuję. Moja mama też kiedyś urodziła w siódmym miesiącu, dziecko niestety nie przeżyło, ale w niecały miesiąc po była już w ciąży ze mną i wszystko było w porządku. Więc chyba nie ma przeciwskazań,zwłaszcza jak lekarz też tak mówi. Ja kiedyś też wychodziłam z założenia,że na żałobę najlepsza jest dzidzia. Ja też po poronieniu chciałam natychmiast zachodzić w ciążę. Lekarz nie widział przeciwskazań, ale dla pewności kazał odczekać trzy miesiące i przez ten czas brać kwas foliowy. Teraz z upływem czasu jednak coraz bardziej się boję.

Zoyka jak na ta sytuacje trzymam sie calkiem dobrze, psycholog puki co nie potrzebny. A szukanie winnych bedziemy skarzyc szpital, bo to co sie stalo nie powinno miec miejsca i jesli to pomoze uchronic kolejne kobiety to warto im sie dobrac do doopy.
Wiem, ze czasu nie cofne zyc musze dalej i podjelam decyzje o rzuceniu palenia. Zamowilismy sobie elektroniczne dla mnie bez nikotyny dla M z nikotyna, ale nie wytwarzajacych zadnych substancji szkodliwych. Dzis powinny przyjsc nasze zakupy.
Popalanie, w sumie ja tez nie bardzo w to wierze (pierwsza ciaze palilam jak smok), ale w polaczeniu ze stresem i wiekiem roznie to moglo byc, wiec teraz eliminuje jakiekolwiek ryzyko. Doczekalam sie @(tym razem tez jakby wg ksiazkowego schematu 2-6tyg po porodzie/poronieniu), wiec pewnie niebawem zaczniemy starania. Nie mialam zadnej ciazy straconej wiec nie spodziewam sie tez trudnosci z zajsciem.

Dorcia wszystkie sie boimy, czy byly poronienia czy nie... kazda ma obawy taki juz nasz los :) glowa do gory bedzie dobrze

hello babincu,

chcialam sie polozyc i poprzytulac z olo,bo dzien szaro-burawy i checi na wszystko brak...ale szybko musze zajrzec i zobaczyc jak klaczek???
"nowe "mamy witam...a te "stare goraco "pozdrawiam:tak:

cześć Dziewoje :-)
ta mała MaUpa zielona brykała do ... sama nie wiem której bo już nie miałam siły na zegar patrzyć ... tak ok 4 kiedy znów się w brykaniu rozkręcił mówi mój m.: ciekawe ile on tak jeszcze może ... no to mu mówięc że pewno długo i dlatego starcy nie powinni mieć dzieci ;-)
szczerze mówiąc to nie wiem jak wrócę do pracy - m. jest w tej szczęśliwej sytuacji że kiedy przyjdzie to będzie, jak nie zrobi roboty w robocie to skończy w chałupie - prześle mejlem i OK a ja muszę być w pracy w określonych godzinach ... pomyślę o tym jutro ...
Angina mi przechodzi ale myślałam, że zejdę ...
wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują że Kłaczek ma już Kłaczka małego przy boku :-)
Witajcie Myszko i Dorciu :-)
Myszko powinnaś skarżyć szpital ... i to bez dwóch zdań!!!! I będzie dobrze...
na wiosnę 2 dziecię rodzi ma znajoma ... 40+ ... pierwsze dziecię urodziłą po wielkich staraniach, badaniach, próbach, KILKU poronieniach, leżeniu praktycznie od pierwszych chwil, teraz druga ciąża wręcz z zaskoczenia - myślała już o menopauzie niż o ciąży :-D

myszko - no nie uwierze, w d-dorfie musi 100 razy wiecej jak u nas!!! :tak: nie wiem jak ty,ale ja uwielbiam h&m,baby-zara, w p&c sa sliczne ciuszki tylko ceny tez maja odpowiednie,a tak to standardzik:galeria kaufhof,tk maxx,esprit,s.oliver & co,....no i c&a..ale za tym az tak nie przepadam...a waszej königsalle to tobie zazdroszcze:tak:

reklama
u mnie problem, bo jakos chora jestem jak mam przeplacac i znalezc cos co warte byloby tej ceny tez pozostawia wiele do zyczenia , a co do königsalle to ceny maja z kosmosu i jak przegladalam na poczatku co tam jest to mialam oczoplas od ilosci zer :-D w sumie nic ciekawego nie ma. Szukalismy wozkow to az jeden sklep... baby-walz i tez nie za duzy wybor za to czas oczekiwania na dostawe 2 miesiace... to troszke dlugo jak na ceny od 450 w gore. Ogolnie w tv widzialam takie ladne duze centra handlowe dla dzieci... a u mnie lipa male ciasne sklepiki wszystko blisko mnie niby, ale altstadt i ceny mnie powalaja wiec zakupy robilam na ebayu albo allegro bo z przesylka o wiele taniej wychodzilo...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry