reklama

Ciąża po 40

Barbara, nie wiem jak to powinno wygladac bo w sumie zglupialam... Zwykle mi dzieci na cycu jechaly i bylo ok, Mlodszy wisi godzinke, poltorej, cyc jak kamien, czyli jest co zrec, z reszta slysze jak lyka, ale chwilami sobie przysypia, chwilami glamie zamiast uczciwie ssac, a potem i tak domaga sie dobicia butla i wyciaga te 20-40ml. Dzis sprawdzilam ile wydoi dostajac tylko flache - poszlo 100ml.
Majuska, ale usmiech! To juz na calego!

Sie Wam temacik trafil... polknac to kanibalizm, wypluc to aborcja??

reklama
witajcie
Miałam przestój, a tu tyle ciekawych rzeczy mnie ominęło.... tylko tu, w domu same "atrakcje" - dzieć w piątek obhaftował pół sypialni, więc o braku atrakcji mówic nie mogę, w sobotę poza wyprawą do Ikei (najbliższa jest póltorej godz. jazdy w jedna stronę), miałam sprzątanie po nocnej akcji córci.
Teraz mam wolna chwilę i lapka, więc nadrobiłam.

Miałam się Wam tylko pożalić ale tu taka słodzizna :):):) Majuska - prześliczna dziewczynka ze słodkim uśmiechem.
Dziewczyny, ja oszaleję - moja mała teraz śpi na głodniaka - bo od 5 rano zjadła o 9.30 20 ml, tak, tak, 20. Nie chce jeść z piersi, płacze, w końcu dałam z butli (swoje odciągnięte) to zjadła ile zjadła i ryk. Zresztą od 8 rano prawie cały czas do 10 płakała. Jest głodna, ja wiem, tylko jeść nie chce. Ona już miała takie incydenty ostatnio, że przerywała jedzenie i płakała, prężyła się, machała nóżkami, ale potem się uspokajała i dojadała. A dzisiaj rano nawet nie chciała spróbować a z butli tylko chlipnęła i to samo, tylko nie uspokoiła się a zasnęła i śpi już ponad półtorej godziny. Idę do lekarza tak czy inaczej bo dodatkowo pojawiła się jej pod paszką niebolesna opuchlizna (nie guzek) zapytam i o to jedzenie. Ona już tak miała, potem jej przeszło, ale martwię się a poza tym taki permanentny płacz jest męczący i dla dzieciaka i dla mamy...
Ech, trzymajciu kciuki, żeby teraz zjadła. A z piersi musiałam już odciągać, bo miałam jak balony:szok:
A mała śpi przy suszarce, czego od wielu tygodni nie praktykowała...
Wam życzę miłego dnia :)

Dziewczyny, i powiedzcie mi jeszcze, jak myślicie - neurolog zapisał mi lek z witaminą B na odbudowę zakończeń nerwowych w tych moich stopach a ja teraz skojarzyłam, że mówiło się, żeby zażywać wit B na komary - ze względu na zapach. Może mleko też pachnie inaczej - bo te hece z jedzeniem zaczęły się mniej więcej wtedy, kiedy zaczęłam brać ten lek.
Dodam tylko, że zarówno neurolog jak i pediatra nie mieli nic przeciw temu, żebym brała ten lek.

Basiu a jakie Twoja Mała ma kupiszony ?? U nas było to samo albo podobnie, Młody sie preżył i napinał, widać było że chce jeść ale zjadał 20-50 i od nowa... Butla czy mój pokarm było tak samo ... ja zero mleka i innej krowiny, zero serów ... krople wszelkie, termofor na brzuszek ... miała minąć w po 3 mieisącach a było jeszcze gorzej... no i odstawiłam cyca w ogóle, zmieniłam mleko i po 2-3 dniach zauważyłam poprawę, zielone kupiszony ze śluzem minęły, on zaczął jeść, jedzenie nie przypomina koszmaru ... tzn. koszmar to ono przypomina :-D bo on taki jadek jak ojciec i matka razem wzięci :-D
Basiu nietolrenacja laktozy wcale taka rzadka nie jest, ale łątwiej wszystko zgonić na kolkę, refluks i takie tam... jak mi powiedziała znajoma pediatra - moje mleko też może być bogate w laktozę i stąd te napinki i jazdy po moim pokarmie... a nietolerancja laktozy a alergia na białko mleka krowiego to dwie różne historie ...
W tym tygodniu mam zrobić mu badania - bo w końcu inna pani dr stwierdziła że czas najwyższy a nie na ślepo go "leczyć" i zobaczymy czy to laktoza... jak na razie wciaga mus z gruszek, sinlac na soczku gruszkowym ... na widok łyżki otwiera dzioba ... szkoda że mleka tak chętnie nie wciaga jak tego musu gruszkowego ...
Majuska - zazdorszczę Ci - ja nie wiem czy mamy choć jedno zdjecie usmiechniętego Mlodego ... widzi aparat, telefon od razu poza i po usmiechu :-D
Kłaczek - znajoma mnie opierniczała za takie przystawania Młodego - cyc jest od jedzenia - żadnego spania, 10-15 minut z JEDNEJ piersi tylko i odstawiamy ... bo widzę że Karol ma tendencje jak Młody ... cyc - zabawka wielozadaniowa ... urządzenie wielofunkcyjne ...

Dzięki Misiu.
Myślałam o tej nietolerancji laktozy Misiu. No kupy ma różne - i żółte i zielone, śluz raczej w granicach normy bym powiedziała, to znaczy nie taki przezroczysty, czasem kupa się ciągnie, ale lekarka mi powiedziała, że przy piersi tak może być. Ostatnio ta zieleń jest ciemniejsza i to też mnie zaniepokoiło, powiem lekarce. A powiedz mi Misiu, czy poza tymi problemami przy jedzeniu jakieś jeszcze objawy były? I czy przy każdym karmieniu czy tylko przy niektórych?

ogólnie napinki w trakcie karmienia - teraz juz dokąłdnie nie pamietam ale 5-10 minut karmienia i naprężania itd. ... krople na kolke pomagały przez chwilę ... a praktycznie do każdego karmienia dostawał jakieś, problemy z gazami, w wypróżnianiem się - ale nie były to biegunki - nic z tych rzeczy jak już poszło to szło ale żeby posżło to ból był :-( brzuszydło miał wzdęte ale nie a twarde, ogólnie kupiszony wyglądały jak rozgotowany szpinak i miały konstystencje siemienia lnianego ... :baffled:

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...2xaUP7tG7sd5aG8KQ&sig2=n29DUswzWJg2aoEgwL-IWg

Ostatnia edycja:
O tym brokacie to ja już czytałam :)
Dzięki Misiu, zaraz poczytam, chyba że mała się obudzi, bo śpi już 3 godziny, ale na pewno poczytam. No i lekarce zasugeruję.
Na razie spadam, coś zjem póki mogę ;)

reklama
Misia, ale to jest tak, ze Mlodszy na cycu wisi i najpierw doi energicznie, potem zaczyna przysypiac. Jak mu probuje cycka zabrac, to zagryza i nie puszcza, zaczyna doic na chwilke i znow kima. Jesli mu cyca zabiore jednak, zaczyna sie szukanie i placz - jest glodny. Sprawdzalam, cyc nie jest "wydojony", czyli ma co pociagnac, ale usypia. Kurcze, pierwszy raz mam taki model... I nie usmiecha mi sie to bo raz ze zmarasil mi brodawki na cacy, dwa ze nawet glupich pieluch nie mam kiedy uprasowac.
Cholercia, musze looknac na ten watek - bylam tam juz, zle dawno, a ten brokat brzmi tak interesujaco.

Kurcze, szlag trafil babcyne gesi - pirania sie obudzila.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry