reklama

Ciąża po 40

Hejka!
Basiu ja tylko zapytałam o to podnoszenie z czystej ciekawości, bo ja tez po rehabilitantach chodzę i się tymi właściwymi zachowaniami u dzieci interesuję, ale im bardziej się w to wgłębiam tym częściej sobie powtarzam : Kobieto ogarnij się! Paćka jeszcze będzie tak zapie..ać, że za nią nie nadążysz, ciesz się, że leży w jednym miejscu teraz :-D
Marzenko bardzo dobre podejście, z czego to się cieszyć, że inne już raczkują, na doopie nie można spokojnie posiedziec , nie?:-D Postanowiłam się aż tak tym wszystkim nie przejmować, ciekawe czy moja mama wiedziała co to jest wzmożone napięcie mięśniowe:sorry:
Zoyka noc rewelacyjna, u mnie też takie bywają. Ale odkąd wywaliłam koty na noc z pokoju to sie wysypiam:-), więc to nie wina mojego kochanego dzieciątka, że zombiakiem wstawałam :)

Lecę teraz chałupe ogarnąć bo ma do Paćki przyjść narzeczony Krzyś, moja kumpela urodziła w grudniu i przychodzą w odwiedziny. Potem się chyba na spacer wreszcie wybierzemy, bo jest całkiem przyzwoicie...nareszcie!!!

reklama
witajcie

U nas dziś spacerowa pogoda, 12,5 stopnia i zero wiatru. Nie ma co prawda słoneczka, ale i tak czuć wiosnę... i niech juz tak zostanie!!!

Miłego dnia!!

Basiu nie ma co poganiać dziecka w rozwoju, tabelki cytowane przez lekarzy to tylko statystyki a przeciez każdy maluch jest inny :)) Na wszystko jest czas i pora i dziecko wie najlepiej kiedy ma zacząć się podnosić samo bo na tyle silny jest kręgosłup. Wydaje mi się, że nadgorliwością i pospiechem mozna zrobić niezłą krzywdę maluszkowi...
Osobiście nie mogę doczekać się już porodu, bo uspokoiłabym swoje strachy czy żmijka jest zdrowa, czy spokojnie przyjdzie na świat, czy lekarze czegoś nie zawalą... Pomimo tego, że brakuje jeszcze kilku rzeczy do wyprawki to są to drobiazgi które w każdej chwili mozna dokupić w rossmanie i przywieźć do domu albo do szpitala :)) Teraz piorę resztę ubranek i segreguję 52 i 56 cm:)) jutro USG i może dowiem się czy malutka będzie o czasie czy też wczesniej i no jaka jest duża :-D

Jestem ponownie ,odebrałam wyniki -wszystkie oprócz glukozy książkowe,trzeba wrócić do diety cukrzycowej dla ciężarnych.
Żegnajcie słodkości:-(

Sandy dasz radę chociaż wiem, że do słodkości ciągnie okropnie. Podobno bardziej gdy ma być dziewczynka :-D Dobrze, że inne wyniki są dobre, gratuluję:)

Ania wspomniała o ubrankach. Hmm.. wszystkie 56 do szafy. Na moja Julę idealny to roz. 62

Pieluszki.Tetrowe - jak dla mnie mało przydatne, do przewijania pod tyłek jedynie. Flanelowe - super rewelacyjne.

Zoyka jak sobie radzisz i jak karmienie piersią? Nikt nie przewidział, że Julka będzie taka duża a standardowo robi się wyprawkę na 56 cm :))) Tylko u mnie brzuch taki malutki, że każdy mówi że wyglądam na 7 miesiąc a nie początek 9... dlatego szykuję ubranka małe i jeszcze mniejsze:)) Pieluszki tetrowe dobre sa do przewijania, podkładania, ulewania jeżeli nie uzywasz ich jako normalnych pieluch. Przeanalizowałam koszty prania: prądu, wody, proszku i wychodzi mi że obecnie pampersy wychodza taniej :baffled: pomijam wygodę ich używania.
Jaki wózek kupiliście???

reklama
Zoyka jak sobie radzisz i jak karmienie piersią? Nikt nie przewidział, że Julka będzie taka duża a standardowo robi się wyprawkę na 56 cm :))) Tylko u mnie brzuch taki malutki, że każdy mówi że wyglądam na 7 miesiąc a nie początek 9... dlatego szykuję ubranka małe i jeszcze mniejsze:)) Pieluszki tetrowe dobre sa do przewijania, podkładania, ulewania jeżeli nie uzywasz ich jako normalnych pieluch. Przeanalizowałam koszty prania: prądu, wody, proszku i wychodzi mi że obecnie pampersy wychodza taniej :baffled: pomijam wygodę ich używania.
Jaki wózek kupiliście???
Ja na początek pojadę na tetrze.Bo to maj będzie ,a przy karmieniu piersią (to wiem bo karmiłam obu) kupek kilkanaście dziennie.Mam zamówiony obecnie mały pojemnik na śmieci ,a i tetra przewiewniejsza.Od września planuję przejść na jednorazowe ,a przy nauce czystości znów sięgne po tetrę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry