reklama

Ciąża po 40

A nie chodzi malej o picie? Moze z reszta nie chce jej sie za bardzo ciagnac - jak zdoi to co samo leci to zaczyna marudzic bo trzeba by popracowac. Karol mi tak robi.

Robi tak nawet jak jest głodna, chociażby po 2,5 godziny po ostatnim karmieniu i jest to po kąpieli na noc, no powinna byc wtedy głodna na bank, a nie tylko spragniona:no: Prędzej podejrzewałabym u niej to, że się wkurza, że wolniej leci, bo te pierwsze hausty to praktycznie same jej sie do dzioba wlewają, a potem praca musi już być....nosz kurna w niedzielę urodzona księżniczka przecież:no:

reklama
Ja też bym chciała by Amelka miała rodzeństwo w swoim wieku ale nie dla mnie takie rarytasy(no chyba ,że tzw przypadek.Niestety ja nie mam pracy ,a mój M mało zarabia i szans na lepsze zarobki niestety brak.Tak więc poprzestanę na tym by dzieciaki tzn wnuczek i córcia często się spotykały.A co tam menopauza wdzięki się liczą przecież jesteśmy jeszcze młode:happy:

Majuska, Twoja tez niedzielna??:-D

Azula ja nie mam takiej opcji, a roznica miedzy moimi najmlodszymi dziecmi z "pierwszej tury" a Karolem wynosi bagatelne 20 lat. Jako grupa rowiesnicza ciezko sie sprawdza.

Majuska, Twoja tez niedzielna??:-D

Obie mam niedzielne dziołchy:-D
Kaśka jednak inna była, spokojna jako niemowlak, dużo spała, teraz tez lubi pospać, ale jak trzeba to wstanie, no i robotna całkiem jest, jak troszkę "pogonię" to pięknie chałupkę potrafi ogarnąć, a czasem nawet bez poganiania. Zobaczymy na co wyrośnie to małe ziółko, bo nie dość, że niedzielna to jeszcze spod znaku Skorpiona, a to dobrze nie wróży:-D

Majuska, padłam ze śmiechu. To ja się dzisiaj dowiedziałam czym jest moja ponadprogramowa dziurka :-D:-D:-D Mam chyba coś dokładnie takiego jak Twoja Pati :):) Człowiek się uczy przez całe życie.
A karmię, karmię, ale nie czekałam n @ tylko tabletki biorę, cerazette bierze się bez przerwy i krwawienie nie występuje.
A z tym prężeniem też mieliśmy podobnie, jedno karmienie to były nawet trzy, cztery przystawienie bo odbijałam małą. Ale to niekoniecznie była przyczyna. Na szczęście minęło o kilku dniach, teraz jest już dobrze.

Rodzeństwo dla bobasa... Kuszące, ale na razie ani warunków, ani kasy. Pożyjemy, zobaczymy.

A te osłonki miałam aventu, nie silikonowe tylko plastikowe, ale podejrzewam, że działanie podobne, ważne, żeby powietrze zapewnić.

U mnie niedzielne Bable i Karol. Mialam isc spac, ale uswiadomil mi ze ostatnio jadl 2h temu i jesli nie chce go zaglodzic... Nie wazne ze wtrabil 180ml - pora sie liczy!

Sandy tak pięknie opisujesz dokładnie to co sie u mnie dzieje :

Powiedz mi dlaczego ta mała bestyjka się po 2-3 minutach wkurza przy jednym cycku, wierci się i pręży, a potem jak dam ją do drugiego to juz lepiej. Czym to prężenie się przy cycu po dosłownie kilku chwilach ssania może byc spowodowane, ostatnio często mi sie to przytrafia i głupieję:no:...myślę najpierw , że może nie głodna, ale jak ją biore do pionu to jest straszny wrzask, więc przekładam do drugiego cyca i zaczyna jeść po ludzku ( czasem też i przy drugim zaczyna sie prężyć, ale rzadko:no::no: ) O co jej chodzi???

Hej - mam pytanie ,czy robi tak przy jednej a tej samej piersi [np lewej ,czy prawej],czy ta pierś przed karmieniem jest trochę rozmasowana[chodzi mi o kilka kulistych ruchów od dołu tj 4-5 -przy pozycji:jedną ręka trzymamy pierś ,a drugą rozmasowujemy kanaliki?
Idę pogadać z klopikiem :-)

Dzien dobry czwartkowo :-D
Sandy biedna będziesz :)) tyle pytań i wątpliwości... ale swoją drogą świadczy to o poziomie naszych pielęgniarek środowiskowych, które powinny chodzić i pomagać matkom gdy te mają problemy lub potrzebują informacji. Na szczęście mamy Ciebie i teraz możemy sobie pogwizdać na przychodnie i położne :-D
Na wizyty i ukłony w stronę muszli polecam kawałek czarnego podsuszonego chleba, powinno zadziałać i choć trochę złagodzić te pierwsze i niemiłe objawy ciąży. :)

Kapie lekki deszczyk, bardziej mżawka a rano była naprawdę duża mgła... ale to już marzec i wiosna się zaczęła astronomiczna! :-D

reklama
Hełoł :-)
Witam ranne ptaszki ...
Aniu dobrze, że KTG dobrze wyszło :-) Żmijka jest córeczką mamuni i ciśnienie ma jak widac po Tobie...
Zoyka - rozmawiaąm ze swą endo, masz sobie NATYCZMIAST oznaczyć hormony tarczycy i iść do lekarza który od nowa ustali Ci dawki erutyroksu !!!! Równie dobrze po porodzie może dojść do zapalenia tarczycy i tu nastąpił ciąg nader mądrych informacji (tylko nie pytaj co to znaczy, nie znam się). Przez najbliższych 6-tygodni do skończenia połogu masz kontrolować cukier, zrobić krzywą w obciązeniu 75 ml i zgłosić się z zapiskami i wynikami do diabetologa...
Wczoraj wiosna dziś listopadowy poranek ... chce WIOSNY ...
Wczoraj cały dzionek byłam w Łodzi - młodym opiekował się m. z teściem (teść jakby jednak m. musiał do pracy jechać) ... Panowie świetnie się bawili, ja też :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry