reklama

Ciąża po 40

Azula nie przejmuj się chłopem, oni tak mają raz na jakiś czas :baffled:
Patrzyłam na ceny na allegro i na inne sklepy a dzisiaj idę do rossmana na zakupy pieluchowo - pamersowo - podpaskowe. Z tego co zaobserwowałam to właśnie rossman wychodzi najtaniej i nie wiem tylko czy kupię tam podkłady poporodowe. Zdam Ci relację po powrocie ze sklepu :)

reklama
Aniu - wolę poukładać sobie jak nikt mi sie po domu nie kręci, robię to pomału i z bardzo dużą pomocą męża, więc jest OK.
Dziś w domku ogarnęliśmy górę (tez głównie małżonek), potem tylko pościel powlekę i będę czekała jak wrócą z lotniska, choć pewnie i tak nie doczekam, bo Magda ma przylot o 22.30, a z lotniska do nas to 3,5 godz. jazdy.

I nie wiem jak lata kot z pęcherzem... bo zawsze miałam tylko psa.

Azula nie przejmuj się chłopem, oni tak mają raz na jakiś czas :baffled:
Patrzyłam na ceny na allegro i na inne sklepy a dzisiaj idę do rossmana na zakupy pieluchowo - pamersowo - podpaskowe. Z tego co zaobserwowałam to właśnie rossman wychodzi najtaniej i nie wiem tylko czy kupię tam podkłady poporodowe. Zdam Ci relację po powrocie ze sklepu :)

Czekam z niecierpliwością:cool:

Hej!
Co do Basiowej propozycji - wieczory mogę spędzać przy komputerze ( póki co) dzień dowolny.
Św. Józef mieści się jak dla mnie bardziej w kategorii ojców zastępczych, bądź co bądź nie był ojcem biologicznym. No i o ile pamiętam jakoś gdzieś w którymś momencie znikł - przestała być o nim mowa i już...

witajcie kochane

O matko kochana jak wy duzo piszecie zanim to doczytałam to 2 godziny zleciało no masakra totalna ,
u mnie komp stacjonarny nawalił i nie miałam jak do was dolaczyc a corka wczoraj przywiozla na wekend laptopka to mogłam spokojnie was doczytac

U nas wróciło do normy Klaudusia przesypia całe noce jak dawniej , zebole juz sa , choroba tez poszła w sina dal , mała całkiem spokojna i grzeczniutka , czasem pokazuje nerwy jak zaczyna zabawkami zucac ale wiem ze to pora na spanie bo ja wszystko nudzi

jesli chodzi o zabkowanie to mojej niuni dziasełka były w tym miejscu bardziej nabrzmiałe i smarowałam zelikiem za kilka dni zebole sie pokazały

Zoyka malutka boska cud malina słodkosci kochane
Aniu a ty tam tylko rozkazuj palcami nic wiecej przy tej preprowadzce

Azula wróciłam z rossmana, co prawda do końca nie jestem zadowolona bowiem okazało się że sklep czynny jest do 19.00 a mysmy z mężem wpadli 18.45 i było mało czasu żebym dokładnie pooglądała wszystko. Jednak pewne zakupy zostały dokonane i oto ceny:
1. Pieluchy typu pampers new born 2-5 kg 28 szt 14,99 zł
2. Chusteczki nawilżone wraz z plastikowym pudełkiem 80 szt 7,49 zł
3. Grzebień ze szczoteczką 6,99 zł
4. Chusteczki do higieny intymnej 4,19 zł
Ponadto w stokrotce kupiłam wkładki laktacyjne 30 szt za 11,90 zł

Nie zauważyłam w rossmanie podkładów poporodowych, ale może były gdzies schowane a mysmy naprawdę szybko lecieli przez regały. Kosmetyki typu żele do kąpieli dla dziecka w granicach 12-20 zł w zależności od marki i opakowania.

Ostatnia edycja:
Piątek jest, więc pewnie na czterdziestkach nie będzie aż tak gwarno :):-D:-D:-D Ha, z tego co czytam to każda się dostosuje, ale konkretów brak. To ja rzucę jednym konkretem - co powiecie na poniedziałek? Po weekendzie, wypoczęte i stęsknione do koleżanek ;)

Mój P chory, od wczoraj ma 38 kresek i taki jest biedny. Dzisiaj wieczorem mój tata postawił mu bańki, tak do końca nie wiem czy pomagają, ale może... Medycyna ludowa ma coś w sobie. A ja w tym czasie upiekłam czekoladowy placek, jeszcze jutro masę zrobię, pachnie pięknie.

Poniedziałek ma jeden minus... nasi mężowie wybywają do pracy a my nadrabiamy dwa dni lenistwa z nimi i nasze domki przypominają armagedon :))) Lepiej ogarnąć spokojnie chałupę i nie zdychac później przed komputerem, może więc wtorek??

Z pieluchami to :szok: nie myślałam ,że tak tanio ale czy takie dość dobre ?.No ale minimum to 50 zeta muszę liczyć ,że na wyprawkę bez koszul do szpitala jeszcze wydam.

reklama
Dziewczyny bardzo chwalą markę rossmana jako pieluchy więc kupiłam bez zastanowienia, tak samo chusteczki nawilżone - ja wydałam 30 zł na te rzeczy - tak mniej wiecej, wiec 30 zł to jest bez oliwki czy emulsji do kąpieli. Wkładki latacyjne oczywiście 30 szt za te 11 zł :)))
Podstawowy zestaw zapakowany do komody :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry