reklama

Ciąża po 40

ja na sam ciąży narzekać nie mogę - może sama końcówka i to raczej dlatego że MUSIAŁAM siedzieć na tyłku :-( nic mi nie puchło, nic nie uciskało, nic mnie nie budziło oprócz kopniaków młodego ... o to było uciążliwe. Ale doskonale Was rozumiem. Teraz mi zdecydowanie gorzej mimo, że Młody przesypia noce, że m. jest lepsza matką polka ode mnie ...
Aniu te wszystkie reklamy i gazety z matką w bieli powinny być ścigane z urzędu, one robią więcej szkody niż pożytku ...

reklama
Jak Majuska o kosmetykach to ja tez.

Używam Hippa. Oliwki i do kąpieli. Smaruje sudokremem ale ma odparzenia. Położna poleciła mi zrobić mazidło: maść cynkowa+maść tormentiolowa+ kilka kropel wodnego roztworu gencjany. Wygaja sie. Moze zamienię sudokrem na linomag.
Julka moim zdaniem skórkę ma sucha. Musze oliwka 3 razy dziennie no i sie jej łuszczy od kilku dni.

Chusteczki nivea soft&cream kupowane w promocji (4 pack wychodzi po 5 zł)

Do buźki muszę kupić ale kupie tez Hippa.

Do szpitala wzięłam Oliwkę i płyn do kąpieli i mycia główki Hippa + chusteczki nawilżające.

na początku używałam huggiesów i pieluch i chusteczek.
w szpitalu kąpali w hippie ale akurat młodemu to wysuszało skórę - więc w domu emolium oliatum, balneum ... oliwka z bambino, i kremy do ciała z tych serii. POmijam, że mnie jego kosmetyki uczulają :-D
Jak jest kąpany w emolium (ma chyba najlepszą skórę po tym) to już nie smaruję go oliwka - na buzię krem z balneum albo nivea przed wyjściem.
Chusteczki - zalezy od promocji - wcześniej promocyjny pampers teraz lecimy na Nivea.

Zoyka odstaw ten Sudocrem na razie, bo on ma ogólnie chyba mocne działanie, może za mocne jak dla takiego maluszka?? Po Linoamgu pupcia jak marzenie, mówię CI, kosztuje to jakieś 6 czy 7 zł, więc wydatek żaden, a nie przydarzyło mi sie odparzenie po tym, doopke odparzyła jak była posmarowana tylko oliwką. Julka może być bardziej marudna jak ma doopke odparzoną, u mnie jak się to wygoiło to od razu Paćka zaczęła spokojnie leżeć i się bawić. U maluszków takich jak Julka skórka się łuszczy i jest to normalne zjawisko, niekoniecznie oznacza, że będzie miec suchą skórę, więc się na razie tym nie martw, tak tydzień po porodzie tez Patrycji skórka schodziła, ale polecam kąpanie w tym Oilatum, kup sobie nawet małe opakowanie ( bo jednak jest to drogi kosmetyk ) nie trzeba potem smarować już oliwką, skórka sie robi od razu super, ewentualnie jest też fajny płyn z Nivea z dodatkiem oliwki, jak się sytuacja unormuje to sobie wrócicie do Hippa :tak:

Edit: Zoyka , a wiesz czym Patrycji w tempie ekspresowym odparzenie się wyleczyło, kremem Nivea na odparzenia, miałam próbke z jakiś tam gadżetów ze Szkoły Rodzenia, ma super konsystencję i na drugi dzień było po zaczerwienieniach. Miałam tez taką próbkę z Hippa, na odparzenia, ale to nie działało tak rewelacyjnie jak NIvea;)

Ostatnia edycja:
Anka, Connery to klasa sama w sobie i jest chyba w typie kazdej kobiety. Kurcze, takiego Bonda nie bylo i nie bedzie - byl boski i nawet z czasem nie stracil. Dzis starszy pan a wyglada... Gratuluje 36 tygodnia - jeszcze ciutke postekasz i bedzie termin.;-)

Misia, sorrry, ale Stuhr wizualnie to oblech. Te rybie usta... Brrr... Lubie go jako aktora, ale gdyby mial byc moim ciachem, to jednak wole bez.

Pieluszki.. Lecimy na czym sie da i co akurat sie trafi w promocji. Na poczatku byly Huggies, teraz Asdziane Little Angel, w kolejce stoi jumbo pack Pampersa bo akurat promocja byla. Malemu wszystko jedno, w kazda nawali do pelna. Chusteczki z Tesco - tescowe. Te kupilismy na starcie, okazalo sie ze nie uczulaja, sa w porzadku to juz tego sie trzymamy. W Lidlu nie znalazlam tych rozowych - widocznie tu nie funkcjonuja. Do kapieli zwykle mydelko Johnsona. Pytanie zasadnicze: dla takich babelkow malusich uzywacie czegos procz mydelka? Konkretnie czego? Nie o marke a o typ kosmetyku by mi chodzilo.

Co do lazenia... Wczoraj wydarlam z mlodym do Tesco, generalnie 2,5h spaceru, z czego dobre 3M marszu, z powrotem pod tega gorke. Co prawda obeszlo sie bez holownika pomocy drogowej, ale po powrocie nakarmilam mlodego i... ledwie wstalam z fotela. I do wieczora d... za mna nie nadazala. Auc...

Ostatnia edycja:
Ja się nie upieram przy kapieli dziecka w szpitalu, ale wyraźnie napisali żeby wziąć kosmetyki dla dziecka... no prosze bardzo wezmę ale niech uścislą żądania :))) Krem nawilżający, oliwkę i coś do kąpania - to sobie wymyśliłam w trakcie zalegiwania południowego teraz :-D
Poza tym popieram linomag na odparzenia bo dobre, sprawdzone i szybko działa.
Connery jest ponadczasowy, wolę go teraz niż za młodu bo wtedy jakiś takie niedorobiony był... za to teraz klasa w każdym calu :-D

Kłaczku ja też pod koniec spaceru i całe popołudnie wymiękam, bolą mnie strasznie stawy biodrowe i trochę kolana jak połażę, coś po tej ciąży jednak tam nie działa jak należy, nie wiem czy czekać jeszcze, czy leźć do jakiegoś dochtora:-(
Aniu ja linomag używam cały czas, nie tylko jak doopa odparzona

Oho..wstała po godzinie spania, może będzie bardziej znośna..lecę do gada;-):-D

czesc, Mroweczka! Sie nie mam kiedy produkowac tu, na wiesciach i na cpp, z reszta... Zawsze mialam opor ze swoja radoscia pchac sie miedzy mamy ktore wlasnie przezywaja strate. Sudocrem moze i jest ok, ale tylko jak juz sie dupcia odparzy - poki jest ok, wydaje mi sie zbyt "ostry". W torbie mam Linomag bo jest w porecznych tubkach, a sciagnelam kilka z PL - jest moim zdaniem genialny od lat. W domu uzywam takiego smiesznego kremu Zinc & castor Cream - kupuje w saversie, sloik 225g kosztuje funta i jest genialny, tylko nieporeczny.

Majuska, kondycja... U mnie to waga + kregoslup. Musze schudnac - przeciez wiem.

Ja to odchoruję .Czuję wyraźnie wymyłam 6 okien takich zwykłych nie za dużych nie za małych ale już mam dość.A miałam takie ambitne plany by wymalować jeszcze sypialnię.No cóż jak tylko o tym myślę to mi się chce jak coś zaczynam robić to nie mam siły.Powiedziałam mojemu ślubnemu ,że jeśli się jednak zdecyduje na malunki to raczej niech na mnie nie liczy.Kurka ja mam jeszcze tyle do zrobienia:eek:

reklama
Azula siedź spokojnie na dupsku! Chłop jest od malowania a nie Ty... nauczona doświadczeniem wiem jak ciężko się odchorowuje takie wygibasy. Wystarczy, że umyłaś okna, ja nie biorę się nawet za to... w sypialni okno umył Robert po tapetowaniu a ja pokazywałam paluszkiem gdzie są smugi. Mało masz roboty z gotowaniem, sprzątaniem i praniem żeby jeszcze mysleć o wałku i pędzlu?? Pogoń ślubnego do odświeżania mieszkania i koniec!
Wyjęłam z piekarnika piernik... ale cudowne zapachy :-D Może jeszcze go przełożę powidłami żeby był smaczniejszy i nie taki słodko-mdły. Znowu mam obiadowstręt więc zapycham się serkami i słodyczami :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry