reklama

Ciąża po 40

misiu o ile dobrze pamietam to wlasnie a moim bylo napisane ze 3h mozna przechowywac w lodowce.
Podgrzewacz moj wlasnie nie trzyma ciepla caly czas, jedynie wlaczyc go mozna w danym momencie:(

reklama
No dla mnie nieciekawie.Tak jak podejrzewałam mała leży nie tak jak trzeba przez to te ciągłe bombardowania w pęcherz i podbrzusze.Lekarka mówi ,że teoretycznie może sie jeszcze odwróci ale praktycznie ma nie duże szanse.Póki co zaczynam 3 razy dziennie ćwiczenia by jednak się odwróciła.W przeciwnym razie chyba CC:eek:.Wolałabym NIE ale cóż zrobię widać i takie doświadczenie mnie w mym marnym żywocie nie ominie.No i oczywiście badania idę za tydzień bo na to hbs ponoć trza czekać na wynik.:rofl2:

Azula nie martw się, większość z nas nastawia się na SN a potem i tak jest CC... to z racji wieku chyba :-D Dasz radę jeżeli Amelka sie nie obróci a może i lepiej bo mniej będzie bolało w czasie rodzenia? Ważne jest tylko żeby mała był zdrowa a Ty sobie poradzisz. Uszka w górę, będzie OK!

witajcie

Ollena - ja wyrabiałam polski paszport i teraz chyba też będę. Nie potrafię Ci powiedzieć jakie dokumenty sa potrzebne do irlandzkiego i ile się czeka. A co do mleka, to ja sobie wlewałam wodę do butelki i stała cały czas w podgrzewaczu, a jak trzeba było podać mleczko, to tylko wsypywałam porcję, wstrząsnęłam i było gotowe. Możesz sobie kupić w aptece dozowniczek do mleka - na 3 porcje. Wsypujesz tam odmierzone mleko i jak potrzeba, to do ciepłej wody wsypujesz wcześniej juz odmierzoną ilość i z głowy. Też mam Avent i grzałam w nim wodę non-stop, zwłaszcza na początku. Czasowy podgrzewacz jest bez sensu.

Majuska - tu w "Penisie" są dobre ceny ciuchów. Moja starsza też sobie u nas robi zakupy.

Ania - mnie tez stopy (od spodu) czasami bolą, jak dłużej pochodzę w pracy, albo dłuższy spacerek sobie zrobię, ale to normalne. Moja waga jest "nieco" wyższa niz była i nogi muszą udźwignąć ten ciężar.
Kręgosłup wieczorem też przypomina gdzie jest, ale to tez juz znam od pierwszej ciąży, więc chyba mnie to nie zaskakuje.

Jeszcze 10 tyg. - to może niedługo zacznę, póki co - umówmy się, JEST DOBRZE!!!!!

Ostatnia edycja:
Aniu zmienia się wszystko - taką technnikę podpowiedziała mi znajoma której córka jest mniej więcej w wieku Twego Macieja i tak zrobiliśmy 3-4 porcje mleka... tylko że mój m. doczytał aby raz zrobionego mleka nie przechpwywać a po drugie na ktorymś z opakowań było wyraźnie napisane w jakim czasie dziecko ma być tym mlekiem wykarmione, nastawiał nawet zegarek w telefonie - zwłaszcza w nocy :-D
Katrina ponoć w pewnym wieku jak człek sie budzi rano i NIC nie boli to znak, ze umarł :-D i tej myśłi się trzymajmy marudząc na swe dolegliwości wszelakie :-)
Azula lepsze CC i zdrowe dziecko niż SN przy takim ułożeniu. Jak napisała Ania - TY się pozbierasz :-)
Po krótkim spacerze ... Młody zjadł miks: jabłko, banan, 3 herbatniczki + słoiczek banana z gerbera ... jak chce to potrafi - tylko czemu mleka jak wciągnie 180 to cud :baffled:

Misia może twój mały to nie z tych mlekopijów .Woli konkrety:-).Wiem pozbieram się bo będę musiała .Na razie ćwiczę może się jeszcze uda mam aż 3 tygodnie:tak:.

Katrina musisz zapytać Florkę, ona jest najmłodsza a już czuje że jeszcze żyje :))) Wtedy zobaczysz gdzie jest granica tego wieku :-D
Azula 3 tygodnie to jednak dość niewiele, nastawiaj się na CC od dziś i lepiej miec miłą niespodziankę niż potem rozczarowanie...
Misia masz żarłoka w domu :-D

Ależ miałam pracowity dzień. Jarek zajął się małą aja sprzątaniem jej pokoiku.

Mieliśmy oględziny auta przez rzeczoznawcę. Zapytał czy nie chcemy szkody całkowitej. Geometria auta nie została naruszona ale naprawa 9 tys.

I teraz mam dylemat. Auto jest na kredyt czyli współwłaścicielem jest Bank. W przypadku całkowitej szkody co dalej się dzieje, kto dostaje pieniądze z ubezpieczalni? Miałyście taka sytuacje ?

azula - trzymam kciuki aby sie obróciła bo CC do dooopy jest. Chociaż przyznam ze szew sie pięknie zagoił, nic sie nie babrze , nie sączy. Tylko pobolewa jednak przy chodzeniu.

reklama
Katrina rozumiem...juz cos tam sie wywiedzialam nt paszportu irl, mam juz dokumenty do wypelnienia i zbieramy reszte. Podobno krocej sie czeka jak na polski, a mi zalezy na czasie.
A Avent grzeje wode caly czas? podobno nie? tylko czasowo, 2min sie czeka az..:/

Azula nastaw sie na cc, nawyzej bedziesz miala niespodzianke.

Moja kumpela dzis urodzila chlopca 4,200, porod ciezki, krwotok na koncu, eh zaczynam miec stracha bo brzuch mam tym razem wielki i boje sie, ze dziecko tez bedzie big:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry