reklama

Ciąża po 40

Cześć .Ja to się obudziłam przyszedł M z nocki i mnie utulił i mi się znów zasnęło.A co se będę:eek: żałować jeszcze mi nic nie płacze.Wieczorem zostałam jedynie bardzo brutalnie skopana

reklama
A ja dopiero teraz - weeekend mieliśmy spacerowo wizytowy, a po powrocie już nawet kompa mi się nie chciało włączać. Pogoda piękna, mmm... No, nie mówię o dzisiejszej oczywiście, brrr...
Marzenko, nie dość, że grzeczna, to jeszcze ładna - pozazdrościć.
Ja piekłam szarlotkę, sypaną, prościzna - ale podobno inna mi wyszła niż zwykle, i ja mam wrażenie, że jabłka nie były takie soczyste.
Nadal ładnie Misiu? - pozazdrościć, u nas nadal paskudnie jest, od samego rana, dlatego spacer skróciliśmy - do sklepu i z powrotem. Wieje.
Chyba dziecko się obudziło, przestawia się na dwie drzemki mam wrażenie, a na spacerze już nie śpi - w spacerówce lepiej widać świat niż w gondoli. O, właśnie się odezwała - fajnie sobie gada. To ja ekspres zapuszcza.

O kurrrr... Jakaś wiertarka. Mają szczęście, że akurat mała się obudziła, bo wytropiłabym gdzie i zamordowałabym. Ja wiem, że ludzie muszą, ale czy akurat wtedy, kiedy dziecko śpi? No ale poczekali z robotą :):):)

Basiu pogoda to sie tylko ładnie zapowiadała ... deszcz, wiatr i nici ze spaceru. A że nieszcześcia chodza parami to ... przez te upały pojawiła się młodemu ciemieniucha ... i no właśnie :-) niech mi ktoś powie jak wygladaja potówki ? bo ewidentnie w sobotę został przegrzany ... zwłaszcza, że jeśli nie potówki to alergia na ... brokuły ? jadł je już przecież i to nie raz. Głupia jestem i tyle.
Pani na rehabilitacji - może nie guru ani dr nauk :-D ale bardzo rozsądna kobita. Okazało się, że Młody Woytę lubi, mamy jedno ćwiczenie ale nie płacze ani nic - każdy mi mówił że dzieci przy tym płaczą i szczerze mówiąc myślałam, że źle je wykonujemy a tu Młody zwyczajnie lubi TO. Tak słuchajac i poprzedniego pana i tej kobitki dochodzę do wniosku jednego: większość przypadków to dobry pediatra, dobra pielęgniarka środowiskowa mogłaby załatwić sprawę !! czy naprawdę trzeba robić całą procedurę, żebym się dowiedziała jak prawidłowo dziecko nosić, jak wyciagać z łóżeczka, jak do niego wkładać ?? jak się z dzieckiem bawić, jakie zachowania wzmacniać ??
Majuska - kontrakt w ramach NFZ opiewa wizytę u neurologa, psychologa bądż pedagoga oraz kilka wizyt u rehabilitanta. Dopiero za taki pakiet daje NFZ kasę :-)

Ostatnia edycja:
Ollena - miał czapkę to raz a dwa pisząc ciemieniucha nie mam na myśli skorupy tylko pojedyńcze miejsca na główce, z którymi dziś się rozprawimy ostatecznie. Jedno dziecko będzie miało ciemieniuchę po 3 dniach, inne po 3 godzinach a jeszcze inne po 3 miesiacach.

Ostatnia edycja:
Po lekarzu nic nowego, bo to w końcu zwykły internista, ciśnienie 130/90 więc w normie w miarę... ciut niższe bym wolała. Zdrowa jak wół jestem i co ważne mam adnotację w karcie ciąży, że odwaliłam obowiązkową wizytę :))

hej Dziewczyny,

Wczoraj miałam lenia i nawet mi się pisać nie chciało.
Dzisiaj mieliśmy gości. W sensie że teraz wszyscy do Julki przychodzą.

Jarek dostał tym razem skierowanie do neurologa. Lekarz ogólny powiedział ze uszkodzeń mechanicznych nie ma , wygląda jej to na krwiaka na potylicy ale już nie czuje sie kompetentna aby dalej sie zajmować i dlatego chce aby zobaczył to inny specjalista. Jutro sie J zarejestruje do neurologa i zobaczymy co dalej.

We środę idziemy z Julą na swoją pierwszą wizytę do pediatry a dzisiaj odebraliśmy Julki Pesel :)

My po szczepieniu.
Dziecko było dzielne bardzo, ale po południu marudnik jej się włączył, jakoś to przeżyjemy;-)
No ale mam 100 pytań do...
Pani pediatra stwierdziła, że skoro Paćka tak się w nocy często budzi to pewnie po prostu budzi ją głód, mleko z cyca szybko prtzez nią przeleci i trzeba sie doładować. No więc poradziła, że można jej dawać kleik ryżowy przed snam, żeby ją dłużej trzymał. Ma być robiony na wodzie lub moim mleku. No i schody się zaczeły, ajk miałam sobie odciągnąć mleko, bo żadnym laktatorem nie chciało lecieć...no i głupia jestem, bo nie wiem czy nie miałam mleka, czy nie umiem odciągąć:no: . Koniec końców zrobiłam ten kleik na wodzie, wypiła 50ml, potem jeszcze cycki pomemlała i zasnęła smacznie.
No więc mam do Basi pytanie: jak TY Basiu odciągasz ( bo masz chyba ten laktator Avent co ja ) leci od razu czy po chwili, czy jakoś masujesz cycka, czy rozgrzewasz??
No i mamy zacząć sobie pomału rozszerzać dietę. Paćka waży 7100 kg i ma 74 cm wzrostu, no i podobno na te jej problemy neurologiczne ( dobrze jej zrobi wprowadzenie jakiś nowych składników do diety) Kupiłam słoiczki, jabłko, marchew, sok jabłokwy i jakąś tam zupkę jarzynową podstawową. Będziemy jutro próbować jabłko. Tylko nie wiem jak to zrobić, żeby do zupki dodac gluten, jak Wy to kombinujecie??
No i takie durne pytanie, ale ja zawsze cyckowa byłam i po prostu nie bawiłam się nigdy w butelki więc nie wiem...takiemu kolosowi prawie pięciomiesięcznemu to jak butelki przygotowywać przed posiłkiem, mam na mysli jakieś wygotowywanie, wyparzanie itp. ( bo to już chyba nie trzeba się tak "bujać " jak z noworodkiem nie ) ??
Misia jak już wyczaję, że sok jabłkowy jej służy, to ewentualnie ten kleik ryżowy na tym soku mogę robić??
Ile Wam dzieci takiej "pierwszej marchewki " na raz zjadały??

I jeszcze anegdotkę Wam opowiem. Jak przyszłysmy do przychodni to w gabinecie lekarka z pielęgniarką, tak Paćkę chwalą, że tak urosła i, że tak się fajnie rozwija, i pytają: A jak tat , czy dalej taki przejęty? ( a taty z nami nie było ) A ja mówię, że tak, że dalej się każdą krostką i każdym kwęknieciem Paćki przejmuje. A one w śmiech, że pamiętają go jak przyszedł ją zapisywać do lekarza i że takiego przejętego taty to jeszcze nie widziały:-D:-D No i ja potem w domu opowiadam staremu jaki to jest "słynny" w przychodni. A on na to : Daj spokój, to była gra aktorska, musiałem takiego udawać, żeby one się przejmowały bardziej moim dzieckiem i żeby się starały:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry