reklama

Ciąża po 40

Ollena to że masz manie jedzeniową zauważyłam po Twoich wpisach... Tylko nie jestem do końca pewna czy jest to podyktowane zdrowym odzywaniaem się czy czymś innym - ale to fachowiec sie powinien wypowiedzieć. Jak mi powiesz czym różni się BIAŁKO KURZE z kur szczęśliwych angielskich od szcześliwych kur RP to zgłosze Cię do NOBLA ... bo białko to białko.
TY cały czas czytasz bez zrozumienia: kiedy do CIEBIE dotrze to co pisze Anka_D, pisze ja, że chodzi NAM o DOBRE BUTY a nie o jakiś koszmar zakuwający stopy !!!

Ostatnia edycja:
reklama
I nie zastanowiłaś się nad litrami tej zimnej wody? Może jednak większość ma rację a nie Ty? bo mnie dałoby do myślenia wiele takich symptomów, że ludzie jakoś nie zgadzają się z moją opinią i może ta moja opinia nie do końca jest prawidłowa...
Znowu na marginesie: polskie jaja ze wsi są super, z tym żeby kury je niosły sa karmione paszami modyfikowanymi dla kur niosek. Zdrowsze niż te ze sklepu ale nie do końca idealne.

Fachowcy mi mowia, ze bardzo dobrze jak narazie wszystko robie oby tak dalej, np jesli o zeby chodzi:-)
No ale moje dziecko ogolnie ma bardzo okrojony jadlopsis, dawniej jadl wszystko teraz x rzeczy na krzyz, wiec czekam na dzien kiedy bede mogla szalec w kuchni nie tylko dla nas... teraz czesto niestety robie 2 obiady:(

No i 'nasze' kury karmione sa bardzo dobra pasza, nawet nie wiem czy pasza, moi rodzice tego kontroluja, ja nie musze. No i na bank roznia sie od jajek Tescowych, sztuczniakow...

Bialko nigdy mojemu nie szkodzilo, to od kur tez. Gdyby mu zaszkodzilo to oczywiscie po jednym razie wiecej by nie dostal.
Ale kazda mama robi jak uwaza i na pewno dziala intuicyjnie we wielu sprawach, nie ma tu po co nikogo krytykowac.
A fakt... jak Ania napisala o sztywnych butach to od razu mialam przed oczami te wielkie, wysokie, ortopedyczne...

Moj mial tego typu jako pierwsze buty do raczkowania i pierwszych krokow http://www.clarks.co.uk/p/20349431

Ostatnia edycja:
Do końca idealne jaja to były jak byłam mała kury w gnoju grzebały ,swojskie ziarno dostawały lub od czasu do czasu resztki stołowe .Ale takie jajka to teraz rzadkość.Anka nie wybijaj zębów prędzej czy później jak nie Wandzia to sama je zjesz.Też mam jakieś ubytki i brzydkie odbarwienia(leczenie kanałowe ) ale cieszę się,że mam własne .Mój M ma te trzecie państwowe i chyba mu z tym jednak znacznie gorzej niż ze swoimi zużytymi(ale on miał parodontozę i jakoś mu poszły).A co do tego to niech tam każdy własne dziecię chowa jak uważa.Ja chętnie słucham mądrych rad i wypróbowuję nowości i sama decyduję co dobre ,a co nie.Niech nikt nikomu niczego nie narzuca ,a będzie OK.choć mój osobisty pogląd jest taki ,że jak większość mówi ,że dobre to też uważam ,że dobre.Np imię dla małej obecnie modne .Czyli ,że chyba ładne skoro wielu ludziom się podoba.A raczej też jestem tradycjonalistką ale nie na siłę.

No wlasnie...nic nikomu na sile. Kazdy i tak zrobi jak uwaza, ale owszem opinie mozna wyrazic:-)
A ludzie od ktorych bierzemy jajka maja kilka kur na krzyz i jedni i drudzy wiec nie karmia ich typowymi paszami:-) tylko zdrowo, bo sami jajcami dzieci karmia i wiedza dla kogo jajca ida;)

OLLENA pozostawię bez komentarza Twój wpis bo za chwil parę dostanę bana ... kura wiejska jak znosi jajo to jej białko mutuje znaczy ?? ale gdzie ?? na etapie wydalania ?? musze zgłebić technikę produkcji jaj w kurze chyba bo widzę że nie chcesz się podzielić swą wiedzą :rofl2:
Chyba coś nie tak z TWOIMI teoriami skoro Twój syn więcej rzeczy nie jada niz jada, jak się ma to do TWOICH teorii żywieniowych ?? powinnaś teraz gotować jeden obiad a nie 2 lata temu, prawda ??

misiu jak juz pisalam na bialko uczulony nie byl i w niczym mu nie przeszkadzalo. A moja mama jadla jajecznice i on sie az trzasl wiec mu dala, a ja nie jestem za zabranianiem dziecku normalnych rzeczy.
Ok roku Patryk jadl prawie wszystko... makarony pelnoziarniste z wszelakimi warzywami, na kapance wszystko (oprocz parowek i wedlin). Teraz niestety to co mu sie nie podoba na wyglad juz jest blee. Ale ja tez taka bylam wiec czekam az mu sie odmieni.
No i jak juz pisalam ja nie jestem za sloiczkami i wole dziecko od poczatku przyzwyczajac do normalnego jedzenia, ale rozumiem mamy pracujace ktore inaczej nie moga..

Cykutę też by mu dała ? Skąd wiedziała że nie ma alergii na białko kurze ?? a ta jajecznica to smazona chyba ? co innego roczne dziecko jedzące marakon pełnoziarnisty a co innego 6 miesięczne wciągajace jajecznice. Dziecko ma poznawac smaki zarówno te zdrowe jaki i te które zdrowe nie są.
Majuska wszystko fajnie w teorii :-( mój m. naprawwdę się zajmuje Młodym całkiem sporo ale gdyby poszedł na tacierzyński to raczej po skończonym urlopie zasiliłby szeregi bezrobotnych ... oczywiście że mam swą teorie nt. temat ... u nas świat jest wyraźnie damki i męski, role ściśle okręślone i te stereotypy funkcjonują w wawce a cóż dopiero w małych miastach i na wsiach wszelakich ...
w maju chce wyjechać sobie na kaszuby na 2 tygodnie i gdy to powiedziałam pierwsze pytanie każdego brzmi: a co z mały??? zawekuje :-D ma odpowiedź...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja właśnie celebruje bycie samej w domu. Wanna z piana już prawie gotowa.

Czy to możliwe aby 1 miesięczny noworodek sam sobie raczka wyjmował z buzi smoka ? Możliwe powiadam Wam. Julka sobie wyjmuje i nawet chwile w rączce trzyma .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry