reklama

Ciąża po 40

Zoyka rutinacea i rutinoskiebin mozna,hurtowo nawet moja gib w PL zezwolila.
Aniu Panadol biore wtedy jak goraczka wraca,jakos mbuej mbie to przeraza jak wysoka temo,bol wszystkuego i jeczenie;-) wczoraj bawet ucho mnie bolalo...noc jakos przetrwalam pijac non stop, wzielam jeden panadol i zobaczyny co dalej

misiu od wczoraj leze i sie wygrzewam.

reklama
Ollena, margot - moj gin kategorycznie rutinoscorbinu zakazał. Widzialam tez liste X z konkretnie wymieniionymi lakami i rutinoscorbin tam była. Sama byłam zaskoczona ale na pewno był na tej liście. Nigdy nie słyszałam ani nie czytałam gdy pisano o leczeniu przeziębienia w ciąży aby bylo o rutinoscorbinie, zawsze tylko była mowa o paracetamolu, malinach i czosnku, ew imbirze.

Zoyka ja też się pytałam o Rutinoskorbin i mi kazał brać nawet profilaktycznie.No i komu wierzyć?

to jest tak samo jak z braniem Omega 3 w ciąży. Maz mi chciał kupić a farmaceutka mu powiedziała ze w ciąży nie można, nawet na ulotce jest napisane ze nie wolno. Byla położna i powiedziała ze w aptekach sa niedouczone ponieważ sa omega 3 specjalne dla ciężarnych i karmiących:)

i jeszcze jedno, tak ode mnie. rutinoscorbin to placebo , jedyne na co pomaga to uszczelnia naczynia krwionośne np przy katarze. Maliny, czosnek, paracetamol - tego się trzymałam w ciąży oraz omega3.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka wg mnie to na pewno nie są potówki, wygląda dość poważnie, nie pisze tak, żeby Cię przestraszyć, tylko ewidentnie cos Twojej Juleńce doskwiera, najprawdopodobniej jakiś alergen właśnie, to jest tak, że nawet po jakimś czasie może wyjść ( kto wie, czy nie z Twojego mleka jeszcze właśnie ) i długo sie utrzymywać, nawet jeżeli juz dawno nie ma dziecko z tym styczności. Ja nawet po sobie pamietam, że jak mnie coś uczuliło ( np. nikiel to moja zmora ) to paprało mi się w tym miejscu nawet po 2 miesiące:no: A orzeszków nie jem, zjadłam Knoppersa, w którym ich tam odrobina jest i dopiero potem skojarzyłam ten fakt:no:
Margot kciukasy za USG trzmane są &&&&&&
Misia ja o tej wiośnie, baaa...a nawet lecie to nie wyczytałam, tylko od starego usłyszałam ( bo on w odzieżówce robi i tam wszyscy tylko o pogodzie gadają :-D )...chcesz powiedzieć, że znowu mnie okłamał:no::angry::rofl2:
Ollena zdrowiej nam tu szybko , kobieto!!!! Raz, raz!! Nie ma chorowania w ciąży!!!!

Byłam z rana oddać strzykawę krwi na badania , zobaczymy co tam się dzieje w tym moim organizmie, tyle, że na niektóre wyniki muszę czekać długo.
Moja dzidzia bardzo grzeczna jest ostatnio i tak pięknie w dzień śpi, w nocy zresztą też nie najgorzej...tfu!, tfu!, tfu!!!:-D

Zoyka obejrzałam zdjęcie, to na pewno nie są potówki. Ten pryszczyk na buzi wskazywałby na rumień noworodkowy lub rzeczywiście jakis wykwit alergiczny. Powinnaś wg mnie udac się do lekarza jak najszybciej. Rumień jest niegroźny i brzydko wygląda, ale alergia to już trzeba z nią powalczy. Nie ma co czekać, rejestruj się do pediatry.

Dość mam. Nie szukam i nie kombinuję już. Umówiłam do pediatry nas na jutro i już.

P.S
Jarek miał dzisiaj odebrać wynik TK. Pojechał do szpitala a wyniku nie było i kazali dowiedzieć sie pod koniec tygodnia. Po godzinie zadzwonili i powiedzieli ze 10.04 ma zgłosić sie na dodatkowe badanie TK z kontrastem. I jak mam się nie denerwować. Jakby nie mogli powiedzieć o co chodzi. K...a

Zoyka słuszna decyzja lepiej szybciej się do lekarza zgłosić bo za późno to potem ciężkie leczenie.A może nic poważnego Oby trzymam && za Julcię.A co do nerwów to Majuska masz rację ale te nerwy to są jakby niestety wpisane w ludzką naturę ,a stoików takich z prawdziwego zdarzenia to ze świecą szukać.

reklama
Zoyka to juz nie wiem, co gin to opinia. Mi nawet tutaj pl gin kazal brac rutinoskorbin/rutinacea na codzienne krwawienia z nosa.
Ja biore bo musze sie czyms ratowac, sama herbata sobie z tym nie poradzi a 4 raz choruje podczas tej ciazy i czuje ze sie znowu na antybolu skonczy, bo boli mnie pod uchem, ucho chwilami i slabienkam ....dzis pojade do lekarza.
Powodzenia u lekarza z Julka!

Majuska dzieki...chcialabym nie chorowac, teraz czesciej choruje niz bez ciazy.

Katrina jak Ty dzis sie czujesz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry